Zmiana sprzętu E-MU + Shure SM58

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
omg1992
Re: Zmiana sprzętu E-MU + Shure SM58

Post autor: omg1992 » niedziela 25 maja 2008, 08:04

...jeśli dynamik to zastanawiam sie czy jest spora różnica słyszalna pomiędzy sm58 a C608 (nie myślcie że do tej pory nie miałem przedwzmacniacza bo miałem ale pchnąłem).

boje się także o chodliwość materiału (np.latencje przy VST) na interfejsie USB przy mojej tu i tera konfiguracji komputera

PCI? wtedy przedwzmacniacz musi być, tu pytanie: jaki? w cenie karty PCI ale zeby nie zamulało, no i czy ten sm58 jak na dynamika nie zamula :)...
szczerze powiedziawszy nie slyszalem sm'a w studiu tak zebym sam go mogl wyprobowac. jednak wielu moich znajomych uzywa go do homerecordingu i sa bardzo zadowoleni. slyszalem natomiast roznice na scenie. sm gra troche bardziej przejzyscie i gory ma klarowne bardziej niz seria c ale mysle ze to dlatego ze C maja wbudowany pop-filtr. zauwaz gdy odkrecisz glowke jest zrobiony stozek z gabki zeby nie bylo slychac uderzen powietrza przy "wybuchowych" gloskach. wg mnie to jest zasadnicza roznica bo widomo gabka obcina troche gorne pasmo.
[addsig]
Szukajcie aż znajdziecie... >> GooGle prawde Ci powie :)

Awatar użytkownika
maslak_s

Post autor: maslak_s » niedziela 25 maja 2008, 16:33

mikrofon dynamiczny potrzebuje jakiegos przedwzmacniacza?! ;/
www.klub.agaton.pl

Awatar użytkownika
AllShotgun

Post autor: AllShotgun » niedziela 25 maja 2008, 17:25

Ja nagrywałem na 606 i użył bym go do np. tomów w perkucji czy kotła. JA nagrywał głównie gitary ale pare razy nagrałem na nim vockal przez preamp behringera MIC100 i musiałem dużo rzjasnić w sofcie(TRIBLE NA MAX PRAWIE). Mikrofon różni sie od tych za 30zł tym ze selektywnie i dość naturalnie barwe: basy brzmią, środek i góra naturalne. To mikrofon ogulnego zastosowania np do KARAOKE ;)
Cześc jestem gitarzystą już 13 lat i studentem dzienikarstwa. Bardzo lubie home-recording, mam E-mu 0404...

Awatar użytkownika
Meduz

Post autor: Meduz » niedziela 25 maja 2008, 22:40

......brać E-MU 0404? czy inną karte PCI? w podobnej cenie...

potrzebuje podpiąć przedwzmacniacz, monitory, słuchawki, i klawiature midi

zależy mi na w miare jakości produkcji muzyki i rejestracji wokalu...
Do 0404 nie podepniesz bezpośrednio słuchawek, więc albo mixer albo wzmacniacz. Co do klawiatury midi to nie ma znaczenia karta bo to przez usb podłączasz.

Pozdrawiam
[addsig]
RME Fireface800 plus RME ADI 8 DS, IgsAudio: Gloobus, DT, 2972, 1176, 2176, S-Type Mix Buss Compressor, APS Aeon...

ODPOWIEDZ