Mój poprzedni temat z oczywistych względów został skasowany. Piszę jednak ponownie bo przyłożyłem się do wyszukiwarki a odpowiedzi nie znalazłem,. Może ktoś odpowie lub poda link do archiwum jeśli wątek przeoczyłem.
Pozdrawiam
Alternatywa do Battery
Może kiedy indziej
Re: Alternatywa do Battery
...Mój poprzedni temat z oczywistych względów został skasowany. Piszę jednak ponownie bo przyłożyłem się do wyszukiwarki a odpowiedzi nie znalazłem,. Może ktoś odpowie lub poda link do archiwum jeśli wątek przeoczyłem.
Pozdrawiam...
W Abletonie jest cos takiego jak Impulse podobne w miare - lecz sporo ubozsze, teraz w nowym abletonie jest nieco bardziej rozbudowana wersja tego impulsa - lecz nie pod nazwa impulse lecz jakas inna chwilowo z głowy mi wapadla a zaleniwy jestem by sprawdzic:p a jesli chodzio vstki to niepamietam zebym sie zetknoął z czyms podobny, kiedys znalazłem jakis freeware ale był bardzo ubogi i procz interfejsu graficznego niewiele przypominał działaniem bateryjke.
Pozdrawiam...
W Abletonie jest cos takiego jak Impulse podobne w miare - lecz sporo ubozsze, teraz w nowym abletonie jest nieco bardziej rozbudowana wersja tego impulsa - lecz nie pod nazwa impulse lecz jakas inna chwilowo z głowy mi wapadla a zaleniwy jestem by sprawdzic:p a jesli chodzio vstki to niepamietam zebym sie zetknoął z czyms podobny, kiedys znalazłem jakis freeware ale był bardzo ubogi i procz interfejsu graficznego niewiele przypominał działaniem bateryjke.
Filip Michalski - główny specjalista ds. emisji i produkcji reklam
Polskie Radio SA
Polskie Radio SA
fl studio??
...fl studio??...
a no widzisz Zbynia, niewiadomo czy koledze chodzi o Vst czy jakis program hostujacy. Generalnie fakt kazdym samplerem mozesz sie bawic jak w battery, kwestia przwycajenia do interfejsu baterja ma fajny. mysle ze dało by sie to zrobic nawet na flsowskim direct wave czy jak on był. Dla mnie najpodobniejszy jest impulse, na nim robie w abletoniku.
a no widzisz Zbynia, niewiadomo czy koledze chodzi o Vst czy jakis program hostujacy. Generalnie fakt kazdym samplerem mozesz sie bawic jak w battery, kwestia przwycajenia do interfejsu baterja ma fajny. mysle ze dało by sie to zrobic nawet na flsowskim direct wave czy jak on był. Dla mnie najpodobniejszy jest impulse, na nim robie w abletoniku.
Filip Michalski - główny specjalista ds. emisji i produkcji reklam
Polskie Radio SA
Polskie Radio SA
No tak, przepraszam. Chodzi o vst do Cubase. Czy chodziło o jedna ze wtyczek flstudio? Szukałem na stronie i znalazłem jakieś synth drums - dokładnie nie pamiętam.
Może kiedy indziej
- Miłaszewski
jak najbardziej chodziło mi o fl studio - możesz ten program podłączyć jako vsti lub rewire i wykorzystać jego możliwości(nie jego wtyczek choć te też)
Bardzo ubogi w sample ale zato bardzo rozbudowany i podobny do batery to dr-008 fxpansion jest to sampler i chyba synth perkusyjny - super żecz-i ma import programów z batry 1 i lm 4 a koszt to tylko 250 zł.chyba na audiofactory dr-008
cubase 4 komplete 5 powercore fw samplelord extreme sample conwerter