Alternatywa do Battery

Dział dla początkujących adeptów sztuki realizacji. Nie krępuj się zwrócić ze swoją sprawą, nic nie jest proste a ta dziedzina już szczególnie.
Awatar użytkownika
Balsenior
Alternatywa do Battery

Post autor: Balsenior » czwartek 22 maja 2008, 12:52

Mój poprzedni temat z oczywistych względów został skasowany. Piszę jednak ponownie bo przyłożyłem się do wyszukiwarki a odpowiedzi nie znalazłem,. Może ktoś odpowie lub poda link do archiwum jeśli wątek przeoczyłem.

Pozdrawiam
Może kiedy indziej

Awatar użytkownika
Tb_Studio
Kontakt:

Re: Alternatywa do Battery

Post autor: Tb_Studio » czwartek 22 maja 2008, 13:47

...Mój poprzedni temat z oczywistych względów został skasowany. Piszę jednak ponownie bo przyłożyłem się do wyszukiwarki a odpowiedzi nie znalazłem,. Może ktoś odpowie lub poda link do archiwum jeśli wątek przeoczyłem.

Pozdrawiam...
W Abletonie jest cos takiego jak Impulse podobne w miare - lecz sporo ubozsze, teraz w nowym abletonie jest nieco bardziej rozbudowana wersja tego impulsa - lecz nie pod nazwa impulse lecz jakas inna chwilowo z głowy mi wapadla a zaleniwy jestem by sprawdzic:p a jesli chodzio vstki to niepamietam zebym sie zetknoął z czyms podobny, kiedys znalazłem jakis freeware ale był bardzo ubogi i procz interfejsu graficznego niewiele przypominał działaniem bateryjke.
Filip Michalski - główny specjalista ds. emisji i produkcji reklam
Polskie Radio SA

Zbynia

Post autor: Zbynia » czwartek 22 maja 2008, 19:17

fl studio??

Awatar użytkownika
Tb_Studio
Kontakt:

Post autor: Tb_Studio » czwartek 22 maja 2008, 20:04

...fl studio??...
a no widzisz Zbynia, niewiadomo czy koledze chodzi o Vst czy jakis program hostujacy. Generalnie fakt kazdym samplerem mozesz sie bawic jak w battery, kwestia przwycajenia do interfejsu baterja ma fajny. mysle ze dało by sie to zrobic nawet na flsowskim direct wave czy jak on był. Dla mnie najpodobniejszy jest impulse, na nim robie w abletoniku.
Filip Michalski - główny specjalista ds. emisji i produkcji reklam
Polskie Radio SA

Awatar użytkownika
Balsenior

Post autor: Balsenior » piątek 23 maja 2008, 07:26

No tak, przepraszam. Chodzi o vst do Cubase. Czy chodziło o jedna ze wtyczek flstudio? Szukałem na stronie i znalazłem jakieś synth drums - dokładnie nie pamiętam.
Może kiedy indziej

Awatar użytkownika
Miłaszewski

Post autor: Miłaszewski » piątek 23 maja 2008, 07:54

FXpansion Guru

Zbynia

Post autor: Zbynia » piątek 23 maja 2008, 08:42

jak najbardziej chodziło mi o fl studio - możesz ten program podłączyć jako vsti lub rewire i wykorzystać jego możliwości(nie jego wtyczek choć te też)

pyza

Post autor: pyza » piątek 23 maja 2008, 10:04

Bardzo ubogi w sample ale zato bardzo rozbudowany i podobny do batery to dr-008 fxpansion jest to sampler i chyba synth perkusyjny - super żecz-i ma import programów z batry 1 i lm 4 a koszt to tylko 250 zł.chyba na audiofactory dr-008
cubase 4 komplete 5 powercore fw samplelord extreme sample conwerter

ODPOWIEDZ