Brzmienie 8-bitowe
dzieńdobry. chciałem się dowiedzieć jak mogę osiągnąć 8-bitowe brzmienie, posiadam karte e-mu 1212m v2 i jest tylko chyba 16 i 32 bity. lub jesli znacie jakies inne sposoby na to aby zmienić brzmienie na bardziej starodawne jak np. mpc 60????
z góry dziękuje
z góry dziękuje
Re: Brzmienie 8-bitowe
Na codzień używam w tym celu wtyczki w Logic ale kiedyś trafiłem na inną VST lecz nie pamiętam nazwy.
[addsig]

[addsig]
MAC G5 / 2GRAM / 2xUAD-1 / UAD-2 / Logic 9 / RME 800 / 2xMOTU HD 896 + 828mkII / HD2 Pro Tools 8 / 2x Lynx Aurora 16 / Audient ASP8024
...Na codzień używam w tym celu wtyczki w Logic ale kiedyś trafiłem na inną VST lecz nie pamiętam nazwy.
...
a mogę uzyskać nazwę wtyczki tej logic, czy poprostu logic?

...
a mogę uzyskać nazwę wtyczki tej logic, czy poprostu logic?
Ta wtyczka jest w zakładce Distorion pod nazwą Bitcrusher.
MAC G5 / 2GRAM / 2xUAD-1 / UAD-2 / Logic 9 / RME 800 / 2xMOTU HD 896 + 828mkII / HD2 Pro Tools 8 / 2x Lynx Aurora 16 / Audient ASP8024
a mogę uzyskać nazwę wtyczki tej logic, czy poprostu logic?...
Wtyczek typu BitCrusher znajdziesz w sieci przynajmniej kilka...
Wtyczek typu BitCrusher znajdziesz w sieci przynajmniej kilka...
Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!
W cubase LE nie ma takiej wtyczki ? Wiem, że w pełnych wersjach na pewno jest dodana ale nie pamiętam czy w LE dodanym do 1212m.
Bum cyk cyk... [I] a teraz skompresuj "bum" [/I]
ja korzystam z WAVES UltraMaximizer tam jest opcja 8 16 24 bity...
pozdro
pozdro
Oj lekki zamęt sie zrobil. koledzy podaja raz bitcrushery a raz vst z ditheringiem.
Sam do konca nie wiem o co chodzi autorowi posta. Czy o efekt 8bitowego dzwieku czy po prostu sam dzwiek w tej rozdzielczosci
Przypuszczam ze o to pierwsze czyli wlasnie jakis bitcrusher jest do tego (podany wyzej)
Sam do konca nie wiem o co chodzi autorowi posta. Czy o efekt 8bitowego dzwieku czy po prostu sam dzwiek w tej rozdzielczosci

Przypuszczam ze o to pierwsze czyli wlasnie jakis bitcrusher jest do tego (podany wyzej)
...ja korzystam z WAVES UltraMaximizer tam jest opcja 8 16 24 bity...
To jest cos zupelnie innego, wrecz niezwiazanego z tematem
To jest cos zupelnie innego, wrecz niezwiazanego z tematem
Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!
dzięki już znalazłem sobie bitcrusher, nie jest to do końca to ale jestem na dobrej drodzę dzięki i pozdrawiam