Yamaha Motif ES6 - kanały MIDI w trybie Performance

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
2ms
Yamaha Motif ES6 - kanały MIDI w trybie Performance

Post autor: 2ms » poniedziałek 12 maja 2008, 08:15

Witam !

Wczoraj kupiłem w/w instrument,wcześniej używałem S30 jako głównego instrumentu,głównie w trybie performance gdzie mogłem zdefiniować różne nr. kanałów midi dla poszczególnych brzmień do grania z dodatkowych klawiatur sterujących,czyli np. pianino kanał 1 i gram na s30 , strings kanał 2 i gram na podłączonej do s30 innej klawiaturze.

Niestety na razie nie umiem tego zrobić w motifie,nie mogę znaleźć ustawiania kanałów midi w trybie performance,proszę o pomoc.
[addsig]
ROLAND JP8000, YAMAHA Motif ES6, WALDORF Blofeld, OBERHEIM MC1000/76, IBM T40, BEHRINGER BCA-2000, ALESIS M1 Active mk2, Sennheiser HD265 Linear x2... http://www.myspace.com/inthetwilightbandpl

WG

Re: Yamaha Motif ES6 - kanały MIDI w trybie Performance

Post autor: WG » wtorek 13 maja 2008, 13:01

Niestety na razie nie umiem tego zrobić w motifie,nie mogę znaleźć ustawiania kanałów midi w trybie performance,proszę o pomoc.
W trybie Performance nie jest to możliwe.
Każda strefa na klawiaturze odbiera zawsze na tym samym wspólnym kanale midi. W drugą stronę owszem można zdefiniować na jakim kanale będę transmitowane poszczególne strefy (zone) tak jak w masterkeyboard.

Ogólnie tryb Performance to połączenie kilku innych brzmień w jedną "całość".

To o co pytasz na pewno można wykonać w trybie Multi ale do celów Live będzie to z pewnością średnie rozwiązanie.

2ms

Re: Yamaha Motif ES6 - kanały MIDI w trybie Performance

Post autor: 2ms » wtorek 13 maja 2008, 15:01

...czyli jedynym wyjściem jest tryb sekwencera (song lub pattern)
ROLAND JP8000, YAMAHA Motif ES6, WALDORF Blofeld, OBERHEIM MC1000/76, IBM T40, BEHRINGER BCA-2000, ALESIS M1 Active mk2, Sennheiser HD265 Linear x2... http://www.myspace.com/inthetwilightbandpl

ODPOWIEDZ