Przekraczamy barierę 32bit - czyli jak to zrobić

Kruczki i sztuczki. Podziel się swoją wiedzą tajemną.
Awatar użytkownika
szkudlik
Re: Przekraczamy barierę 32bit - czyli jak to zrobić

Post autor: szkudlik » wtorek 13 maja 2008, 11:44

tak jak kolega napisał wyżej - po co wyważać otwarte drzwi?????

Jak dla mnie chociażby po to że jak nagle M$ splatuje - co jest możliwe, świat obserwował już wiele spektakularnych i niespodziewanych upadków gigantów - to nie będzie w zasadzie żadnej alternatywy... system się nie da już więcej aktywować i...
...w ciągu roku światowa ilość komputerów nadających się do użytku spadnie o 70%, potencjalnie kryzys porównywalny z paliwowym, albo i większy.

póki co niestety M$ jest jedynym systemem (no jest jeszcze MAC... ale pomijam go, za drogi sprzęt). Ale naprawdę warto się od niego uniezależnić.

[addsig]
Ilu realizatorów potrzeba żeby wkręcić żarówkę?

Czterech, jeden wkręca a trzech mówi że by to zrobiło lepiej

Awatar użytkownika
PiotrK

Post autor: PiotrK » wtorek 13 maja 2008, 13:53

Post został usunięty.
Ostatnio zmieniony piątek 01 lut 2019, 06:23 przez PiotrK, łącznie zmieniany 1 raz.
[Użytkownik usunął konto]

Pietro

Post autor: Pietro » wtorek 13 maja 2008, 14:34

...pietro powiedz mi jak z wydajnością tego twojego połączenia i czy można w ten sposób uruchomic kilka banków?

Jasne, jako że w przypadku tego "tricku" połączenie odbywa się bez użycia kabla, FXT może przesyłać kilka powrotów audio bez problemu.

Podobnie w przypadku kilku komputerów, ale tutaj wchodzi w grę przepustowość karty sieciowej.

Dużo oczywiście też zależy od latencji karty audio, im mniejsza, tym mniej czasu FXT ma na przesłanie kanałów dźwięku.

Jako, że nie potrzeba mi mniej niż 10ms, bo tylko używam tylko VST i to rzadko z klawiaturą ;), wczoraj pracowałem nad kawałkiem, który na FXT miał władowane ponad 3GB próbek - 2 Kontakty, 2 PLAY-e i 1 Kompakt. Łącznie 9 kanałów 44.1/24. Bez problemu. Tylko się procek nie wyrabia, bo Kontakt żre jak dziki.

- Piotr

Awatar użytkownika
szkudlik

Post autor: szkudlik » wtorek 13 maja 2008, 15:22

To jest akurat bardzo słaby argument. Nie wierzę, iż w wypadku bankructwa całego koncernu, nie pojawi się żaden pirat odblokowywujący aktywację. A i pewnie przy nieistnieniu firmy, użycie czegoś takiego będzie legalne.

No oki, chociaż akurat w to żeby toto było legalne to nie uwierzę, może i będzie jak się skończą procesy sądowe u "spadkobierców". A do tego czasu do wyboru, albo pracujesz na nieistniejącej alternatywie albo nielegalnie.

Przykładów dlaczego prawie całkowite uzależnienie nie tylko naszego podwórka ale i całej światowej gospodarki od jednego produktu jest "be" można jednak mnożyć, no nie? I nie powiesz mi że takie uzależnienie jest dobre.

Przykład mamy z DRM w Vista... chwilowo AISO jeszcze działa, ale kto zagwarantuje że kolejna poprawka antypiracka nie wprowadzi przymusowego ograniczenia do 44.1/16? A to też się może zdarzyć w każdej chwili... a dokładnie w chwili gdy ktoś w jakiś sposób wykorzysta AISO do zcrackowania BluRay.

Więc mnie nie tyle marwi cena Winzgrozy, to da się przeżyć. Martwi mnie właśnie to uzależnienie. I myślę że właśnie dlatego powstał dokument komisji europejskiej sugerujący wykorzystanie systemów open-source we wszelkiej administracji publicznej, dlatego wojsko w Chinach ma całkowity zakaz korzystania w Windows itd. itp.

[addsig]
Ilu realizatorów potrzeba żeby wkręcić żarówkę?

Czterech, jeden wkręca a trzech mówi że by to zrobiło lepiej

Awatar użytkownika
mr.X

Post autor: mr.X » środa 14 maja 2008, 08:39

http://www.linux.pl/?id=article&kategoria=12&show=393 znowu link dotyczacy podsumowania 2007 r w systemie linux

Awatar użytkownika
pixel

Post autor: pixel » środa 14 maja 2008, 11:26

Jestem zmuszony do pracy na linuxie w firmie i powiem tyle: jesli MS mialby pasc to przesiadl bym sie na OSa a nie na Linuxa. Wolalbym dolozyc do Maca niz meczyc sie z tym ślamazarnym niedorobionym systemem.
Nie mowiac juz o nauce kompilowania i wogole przecudacznej obslugi tego dziwacznego systemu.

ODPOWIEDZ