Mam pytanie. Otóż posiadam jedną kartę RME FireFace800, którą łączę przez firewire400 z komputerem. Komputer nie ma i nie bedzie miec firewire 800. Zamierzam zakupić drugii FireFace800.Oba Fireface połączę kablem firewire800, korzystając z ich wewnętrznych portów...Nastepnie wejde do kompa poprzez firewire400. Mam nadzieję, że tłumacze jasno. Czy ktoś z forumowiczów ma pojęcie czy zadziała ta konfiguracja? Najprościej jest podłączyć na próbę oba w ten sposób, sęk w tym że nie mam pod ręką drugiego fireface....
[addsig]
FireWire 400 a drugi RME FireFace 800
granie i komponowanie
Re: FireWire 400 a drugi RME FireFace 800
Co do polaczenia FW800 pomiedzy interfejsami - nie probowalem. Natomiast na pewno dziala polaczenie szeregowo FF400 + FF800 poprzez FW400
Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!
czyli prawdopodobnie jedyne ograniczenie to przepustowość? inaczej mówiąc - pełna transmisja wszystkich kanałów przez dwa firewire800 może zapchać firewire400...?
granie i komponowanie
- stevelukather
...czyli prawdopodobnie jedyne ograniczenie to przepustowość? inaczej mówiąc - pełna transmisja wszystkich kanałów przez dwa firewire800 może zapchać firewire400...?...
Mozesz miec problem,niestety tylko teoretycznie,ja probowalem w druga strone,FF 800 mam powieszone na kablu 800 a Duende chcialem podpiac do FF800 przez port 400 i du.....!!!Nie dostaje zasilania,wiec go podpialem do laptopa po kablu 400,nie probowalem podpiac zasilacza i sprawdzic czy mimo wszystko transfer chula.Jesli nie pojdzie ci po FW zawsze mozesz drugie FF 800 podpiac po ADAT do pierwszego zapisac preset w mikserze drugiego,odpalajac musisz kabel z drugiego na chwile podpiac do kompa wybrac preset i przelaczyc kabelek FW do pierwszego interfejsu.Troche zagmatwane ale idzie zawodowo.
[addsig]
Mozesz miec problem,niestety tylko teoretycznie,ja probowalem w druga strone,FF 800 mam powieszone na kablu 800 a Duende chcialem podpiac do FF800 przez port 400 i du.....!!!Nie dostaje zasilania,wiec go podpialem do laptopa po kablu 400,nie probowalem podpiac zasilacza i sprawdzic czy mimo wszystko transfer chula.Jesli nie pojdzie ci po FW zawsze mozesz drugie FF 800 podpiac po ADAT do pierwszego zapisac preset w mikserze drugiego,odpalajac musisz kabel z drugiego na chwile podpiac do kompa wybrac preset i przelaczyc kabelek FW do pierwszego interfejsu.Troche zagmatwane ale idzie zawodowo.
[addsig]
steve: wcale nie trzeba na chwile podłanczać do kompa RME by zawsze na standalone były te same ustawienia. Wystarczy zrobić zapis ustawień miksera do karty.
[addsig]
[addsig]
MAC G5 / 2GRAM / 2xUAD-1 / UAD-2 / Logic 9 / RME 800 / 2xMOTU HD 896 + 828mkII / HD2 Pro Tools 8 / 2x Lynx Aurora 16 / Audient ASP8024