M-Audio FIREWIRE 410

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
o3wiscie
M-Audio FIREWIRE 410

Post autor: o3wiscie » wtorek 16 sty 2007, 15:37

Witam.
Mam pytanie:zastanawiam sie nad kupnem karty M-AUDIO FIREWIRE 410.Czytalem,ze jest kompatybilna z pro tulsem.Ja pracuje na Cubase i zastanawiam sie czy z Cubase tez jest kompatybilna,czy nie bedzie jakis problemow.Moze ktos z Was posiada ta karte?
Prosze o pomoc

Awatar użytkownika
WPRZ

Re: M-Audio FIREWIRE 410

Post autor: WPRZ » wtorek 16 sty 2007, 16:01

...zastanawiam sie czy z Cubase tez jest kompatybilna...
o3wiscie, ze jest kompatybilna cubase powinien śmigać bez problemu
http://www.zanimnapiszesz.prv.pl

o3wiscie

Post autor: o3wiscie » wtorek 16 sty 2007, 16:07

To dobrze,ciesze sie.Dzieki i pozdrawiam :)

Awatar użytkownika
heathenichaer

Post autor: heathenichaer » poniedziałek 14 kwie 2008, 15:38

ja z taką nietypową sprawą

właśnie się przesiadłem z laptopa na stacjonarny PC i co za tym idzie podłączam się teraz do kompa kablem ze złączem 6 pin. Fajnie bo zawsze to jeden kabel od zasilania mniej ale... jak jest włączony komputer i nie korzystam z interfejsu (off) to ta przeklęta dioda mruga. Nie ma sprawy w dzień ale w nocy - ona działa jak stroboskop!!

czy można ją jakoś wyłączyć, żeby nie mrugała czy za każdym razem trzeba wyciągać kabel FW ?

pozdrawiam
Sztuka jest wycinkiem rzeczywistości widzianym przez temperament artysty - Émile Zola
@
dsi evolver, waldorf blofeld, bcr2000, m-audio fw 410, krk rp 6 g2, akg 271 studio, rode m3

Awatar użytkownika
Soundscape
Kontakt:

Post autor: Soundscape » poniedziałek 14 kwie 2008, 15:42

czy można ją jakoś wyłączyć, żeby nie mrugała czy za każdym razem trzeba wyciągać kabel FW ?

pozdrawiam...
Musisz interfejs odłączyć od komputera. U mnie jak komp nie chodzi, to karta też nie chodzi. Swoją drogą starego kompa nie mogłem wyłączyć póki karta podpięta była. Automatyczny restart

Lub możesz karte zawsze nakryć

Awatar użytkownika
heathenichaer

Post autor: heathenichaer » poniedziałek 14 kwie 2008, 15:47

Lub możesz karte zawsze nakryć ...
hehehe tak to będzie najlepsza opcja, wole żeby wysiadła dioda niż schrzaniło się wejście od ciągłego podpinania i wyciągania
Sztuka jest wycinkiem rzeczywistości widzianym przez temperament artysty - Émile Zola
@
dsi evolver, waldorf blofeld, bcr2000, m-audio fw 410, krk rp 6 g2, akg 271 studio, rode m3

Awatar użytkownika
PiteraS

Post autor: PiteraS » poniedziałek 14 kwie 2008, 17:44

...To dobrze,ciesze sie.Dzieki i pozdrawiam :)...
Ja do końca bym się tak nie cieszył. O ile kompatybilność z programem jest o3wista o tyle z zestawem komputerowym już zupełnie nie!!!Tym bardziej jeśli korzystasz z laptopa.Sama karta jest w porządku, bardzo fajne plany, brzmienie ok, ale ja miałem kłopoty z jej współpracą z komputerem. Miałem laptop DELL Inspiron 6000 z kontrolerem FireWire Ricoh i gryzły się strasznie.Wirtualny mikser karty się wieszał, częste dropy... Jeśli masz taka możliwość i polski sprzedawca będzie na tyle wspaniałomyślny i rzetelny, to radze abyś sprawdził czy na pewno będzie kompatybilna z komputerem!Podłącz, zainstaluj, pobaw sie jej mikserem....chwilę pobaw się np: Cubase.
Powodzenia!

danas

Post autor: danas » czwartek 08 maja 2008, 00:07

A ja tak z innej beczki. Bo chce kupic jakas karte dzwiekowa m-audio. W sumie wystarczylaby mi jakas delta na pci z wyjsciami rca, ale z drugiej strony fajnie tez miec interface przed soba (te z kolei maja zwykle preampy, a ja ich nie potrzebuje, potrzebuje jedynie powiedzmy 6 wejsc i 2-4 wyjscia, ale im wiecej tym lepiej).
Zastanawialem sie miedzy innymi nad tym 410 tylko nie rozumiem - jaki jest sens zaopatrzenia go w 8 WYJSC i 4 wejscia ? Po co komu tyle wyjsc przy jedynie 4 in.. ? :)
Rozwazam takze 1814, tylko nie wiem czy jest sens placic za niego tyle - bede uzywal preampow z mixera mackie VLZ (swoja droga, jest bardzo chwalony.. czy rzeczywiscie ma dobre preampy? ) , wiec moze odpuszcze sobie interface, a wezme tansza i to z wieksza iloscia in/out Delte ?
PS. Jak narazie mam karte 2496. Czy jak dokupie do niej jakas delte tez m-audio to bede mogl uzywac obu naraz ? Karty Digidesign ze soba wspolpracuja, nie wiem jak z tymi m-audio.

Dzieki :)

Paweł

Post autor: Paweł » czwartek 08 maja 2008, 15:35

Po 1, w 410 masz tylko 2 wejścia audio jednocześnie. Pozostałe 2 to cyfra.

Po 2, te osiem wyjść jest no. do pracy z dźwiękiem dookólnym.

Po 3 , jak masz mikser, to kup po prostu Deltę na PCI. Będzie bezpieczniej.

Leff

Post autor: Leff » czwartek 08 maja 2008, 16:29

Po 2, te osiem wyjść jest no. do pracy z dźwiękiem dookólnym.

Przydadzą się też bardzo przy realizacji odsłuchu, jeśli nagrywasz kilku muzyków na raz.
Pozdrówka - Leff
Leff - Szczecin

ODPOWIEDZ