Antares AVP-1 - sprzedać?

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
ziolek
Antares AVP-1 - sprzedać?

Post autor: ziolek » poniedziałek 05 maja 2008, 20:44

Mam takie pytanko czy w dobie korektorów intonacji,oraz innych wtyczek które można mieć na klikniecie myszką w jednym programie jest sensem trzymanie sprzętowego antaresa.Mam taki dylemat czy sprzedać czy zostawić.Nie chcę pochopnie podejmować decyzji dlatego posłucham rad mądrzejszych kolegów.Zatem jak to jest....Proszę o radę.

Awatar użytkownika
stevelukather

Re: Antares AVP-1 - sprzedać?

Post autor: stevelukather » wtorek 06 maja 2008, 07:55

...Mam takie pytanko czy w dobie korektorów intonacji,oraz innych wtyczek które można mieć na klikniecie myszką w jednym programie jest sensem trzymanie sprzętowego antaresa.Mam taki dylemat czy sprzedać czy zostawić.Nie chcę pochopnie podejmować decyzji dlatego posłucham rad mądrzejszych kolegów.Zatem jak to jest....Proszę o radę. ...
Rada jest taka,uzywasz,nie sprzedawaj,nie uzywasz bo masz wtyczke,sprzedaj.Lecz zanim to zrobisz porownaj sobie brzmienie obu,dla mnie AutoTune Antaresa w postaci wtyczki za bardzo podbija gorne pasmo,czasami jest to ok bo nie trzeba juz nic rozjasniac,ale czasami to gorzej brzmi,urzadzenie pewnie jest pozbawione tej wady.
[addsig]

Awatar użytkownika
stevelukather

Post autor: stevelukather » wtorek 06 maja 2008, 07:59

Jeszcze jedno,w tym klocku mozesz wyedytowac caly wokal,razem z EQ kompresja itp.jesli masz zawodowe klocki to moze to jest niepotrzebne ale jesli masz same wtyki to urzadzenie zawsze brzmi lepiej.Zreszta nie tylko wokal mozna na nim robic,ale gitary basowe i wszystko co gra pojedynczym dzwiekiem.
[addsig]

Awatar użytkownika
PiotrK

Post autor: PiotrK » wtorek 06 maja 2008, 14:04

Post został usunięty.
Ostatnio zmieniony piątek 01 lut 2019, 06:24 przez PiotrK, łącznie zmieniany 1 raz.
[Użytkownik usunął konto]

Awatar użytkownika
ziolek

Post autor: ziolek » wtorek 06 maja 2008, 20:35

Własnie nie dawno robiłem taki remix i przepuściłem piano z korga przez Avp-1 i zabrzmiało to dobrze ,piano okazało się zrównoważone i czytelne w mixie.W sumie nie obciążałem procka komputera i wszystko było o.k.Może moje pytanie było banalne ale wybaczcie mi bo ja potafię czesto podejmować nie przemyślane decyzje za które potem obrywam.Dlatego słucham waszych sugestii......

Awatar użytkownika
stevelukather

Post autor: stevelukather » wtorek 06 maja 2008, 23:09

No, chyba że Antares pod postacią wtyczki jest specjalnie napisany gorzej.

...
Wlasnie o to chodzi Piotrze,w urzadzeniu na jeden algorytm pracuje pare procesorow motorolla albo inny jakis sharc a natywne rozwiazania musza byc tak zrobione zeby mozna bylo odpalic kilka sztuk.Pamietasz taka wtyczke chyba Sonic Foundry Acoustic Modeler?Mozna bylo 10 lat temu odpalic 1 wtyczke z poglosem i caly komputer szedl z dymem,dzis pewnie by poszlo lepiej ale gdyby napisac porzadny algorytm dobrze brzmiacy poglos klasy Lex 960 lub TC 6000 to tez pewnie by braklo Intela D2C.
[addsig]

ODPOWIEDZ