Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
-
Bodhitto
Re: Sound Ideas - kupno
autor: Bodhitto » poniedziałek 24 gru 2007, 04:01
......I oni też sprowadzą w ciągu tygodnia ?...
Masz jakieś haluny? Fabryka dźwięku myślisz od kogo bierze......
Pytasz, skąd Fabryka Dźwięku bierze "haluny"?
A tak poważnie - nie zamierzam przyszłych nabywców płyt CD zniechęcać do zakupów w takim czy innym polskim sklepie internetowym, ale nabycie kolekcji płytowych u samego producenta po prostu wychodzi taniej. Różnice sięgają 200 złotych. Ponadto regularnie co miesiąc pojawiają się 50% bonifikaty na rozmaite zestawy CD/DVD. Dystrybutorzy nie prowadzą sprzedaży po cenach rabatowych, mimo, że producent na swojej stronie ogłasza takie dyskonty.
-
konduktor
autor: konduktor » czwartek 03 sty 2008, 23:18
zamowienie zlozone, sample doszly w kilka dni.
ciekawi mnie jedno - jak moge udowodnic w razie ewentualnej wizyty policji, ze plyty te sa oryginalne i posiadam je legalnie? wydalem kupe kasy, a nie mam nawet faktury na to...
-
Miłaszewski
autor: Miłaszewski » czwartek 03 sty 2008, 23:59
...zamowienie zlozone, sample doszly w kilka dni.
ciekawi mnie jedno - jak moge udowodnic w razie ewentualnej wizyty policji, ze plyty te sa oryginalne i posiadam je legalnie? wydalem kupe kasy, a nie mam nawet faktury na to......
policja ma scigac przestepcow
gdyby kiedykolwiek policja probowalaby wejsc do mnie do domu z podejrzeniem mnie o przestepstwo dostalbym szalu i tak czy inaczej zjadlbym wszystkie rachunki na ich oczach -
poza tym kupujac cos przez internet dostajesz potwierdzenie emailem
[addsig]
-
Data - Posty:133
A tak z ciekawości to co zamówiłes ? No i pewnie w pudełku miałeś umowę licencyjna czy cos ?
-
konduktor
autor: konduktor » piątek 04 sty 2008, 01:04
...A tak z ciekawości to co zamówiłes ? No i pewnie w pudełku miałeś umowę licencyjna czy cos ?...
wild world of animals.
na kazdej z plyt jest wydrukowana notka o prawach autorskich. nie ma zadnej umowy licencyjnej osobno...
-
No to może to nie potrzebuje żadnych papierów ? Masz oryginalna płyte + dowód zakupów i juz :)
A jak to wyszło cenowo ? Taniej niż w Polsce ?
-
konduktor
autor: konduktor » piątek 04 sty 2008, 15:33
...No to może to nie potrzebuje żadnych papierów ? Masz oryginalna płyte + dowód zakupów i juz :)
A jak to wyszło cenowo ? Taniej niż w Polsce ?...
nie mam dowodu zakupu - placilem cudza karta kredytowa (swojej jeszcze sie nie dorobilem;))
cenowo wychodzi duzo taniej - czasem nawet 3x taniej niz w polsce. np. porownaj promocyjne ceny zestawu plyt BMG z cena w audiofactory.
(za przesylke sie nie placi - pobieraja tyle ile w cenniku).
-
No a jakieś cło ?
Z tym dowodem zakupu to chyba rzeczywiście pozostaje Ci zachować maile/wydrukować. Ale pojecia nie mam jak to jest jak płaciłes nie swoja karta.
A może trzeba zarejestrować produkt na stronie soundideas ?
Też mnie to ciekawi bo chętnie bym kupił cos z ich sampli ale jak ma to być bez żadnego potwierdzenia to troche bez sensu :(
-
Bodhitto
autor: Bodhitto » piątek 04 sty 2008, 17:08
A może trzeba zarejestrować produkt na stronie soundideas ?
Też mnie to ciekawi bo chętnie bym kupił cos z ich sampli ale jak ma to być bez żadnego potwierdzenia to troche bez sensu :(...
Chłopaki, wyluzujcie. Peter Alexander z Sound Ideas zawsze może Wam potwierdzić, że zakupiliście towar legalnie. To są bardzo uprzejmi ludzie. Jeśli jakiś pan inspektor bedzie miał wątpliowści co do Waszej prawdomówności, może sam skontaktować się z Kanadą, z firmą Sound Ideas.
-
autor: Data » niedziela 04 maja 2008, 12:27
Czy zamawiając u producenta płyty w Kanadzie zapłacę w Polsce cło czy tylko koszt płyt ?