Co jest zgrane...??

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Awatar użytkownika
xvoice
Co jest zgrane...??

Post autor: xvoice » środa 03 wrz 2003, 17:08

Witam;

Mam pewien problem z kompem, ale trudno okreslić czym on jest wywoływany mianowicie po włączeniu komputerka i zaladowaniu sie systemu (Winda 98 SE) kursor myszki zaczyna wariowac i samoistnie przesuwać sie chaotycznymi niekontrolowanymi ruchami po calym pulpicie. Wszelkie próby mające na celu zapobieżenia temu zjawisku koncza sie kompletnym brakiem reakcji ze strony systemu(np. próba wywołania okenka kontrolnego po wcisnięciu Alt+Ctrl+Delate, Esc czy nie mówiąc juz o próbie ruchami myszką - nie skutkuje). Ostatnie co pozostaje to Restart komputera po czym komputer powraca do normalnego funkcjonaowania. Moge odrazu zanzaczyć że działaia te raczej nie są wywołane działaniem jakiegoś virusa czy trojana gdyż system został kolkakrotnie sprawdzany przez najnowszą wersje programu antywirusowego MKS VIR oraz przez program AD-AWARE, które jasno wskazują że system jest czysty, ale komputer dalej małpuje. Jedyne co zauważyłem że tak reaguje po wyłączeniu go na co najmniej 30 min. i ponownym uruchomieniu. Problem ten wczesniej nie wystepował i pojawił sie raczej nagle i samoistnie.

Czy ktoś z Was miał podobny problem bo nie mam zielonego pojęcia czemu i dlaczego tak sie dzieje??

Za wszelkie sugeste z góry dziekuję

Pozdrawaim. XVOICE

Awatar użytkownika
Piechnik

Re: Co jest zgrane...??

Post autor: Piechnik » środa 03 wrz 2003, 17:46

jest to problem sprzętowy, miałem podobny

wymień myszkę, a jeśli to nie poskutkuje to prawdopodobnie padło Ci gniazdko w kompie, na którym ta myszka chodzi.

a jeśli to nie to - to nie wiem :)

Awatar użytkownika
shearly

Post autor: shearly » środa 03 wrz 2003, 19:05

Mialem ten problem!!!

Wymienilem zwykla myszke na optyczna,podlaczylem portem USB i...dalej to samo.Wprawdzie troche inaczej niz poprzednia,jednak jechalem myszka w prawo,a ona na ekranie uciekala w lewo...

Pomoglo dopiero wyjecie podkladki pod myszke-i nie wiem,czy to cudowny zbieg okolicznosci,ale slowo daje-od tej pory nie mielem z nia problemu ani razu...
...phi...

Awatar użytkownika
xvoice

Post autor: xvoice » środa 03 wrz 2003, 20:03

...jest to problem sprzętowy, miałem podobny

wymień myszkę, a jeśli to nie poskutkuje to prawdopodobnie padło Ci gniazdko w kompie, na którym ta myszka chodzi.

a jeśli to nie to - to nie wiem :)

...

Hymm...myszkę mam prawie nową - kupowana chyba była jakieś 3 miechy temu tyle że jest to najzywklejsza myszka za 10zeta, ale nadal chodzi bez zarzutu i bezproblemowo Być może, jak wspomniales może to być te gniazdko. Tak poza tym to szykuje sie do reinstalacji systemu i po tym zweryfikuje czy ten problem ewentualnie uda sie wyeliminować by upewnic sie że to nie problem software'owy.

...

Pomoglo dopiero wyjecie podkladki pod myszke-i nie wiem,czy to cudowny zbieg okolicznosci,ale slowo daje-od tej pory nie mielem z nia problemu ani razu...

Ja akurat pracuje cały czas bez podkładki ale nie sadze by to było przyczyną takich "zakłuceń".

Dzięki.

>>>-------->

Awatar użytkownika
xvoice

Post autor: xvoice » środa 03 wrz 2003, 21:04

... prawdopodobnie padło Ci gniazdko w kompie, na którym ta myszka chodzi.

...

Potwierdzam - to jednak te gniazdko mi poszło. Zrobiłem mały test, kiedy kursor zaczął mi szaleć wyciągłem z gnizdka myszkę i ponownie włozyłem, problem momentalnie zniknął.

Pozdrawaim.

Awatar użytkownika
gostq
Kontakt:

Post autor: gostq » czwartek 04 wrz 2003, 18:30

Kolega kiedyś do mnie przyszedł aby rozwiązać problem identyczny do twojego. Ja się ko pytam czy rozkręcaś kompa a on mówi - spokojnie.

Rozkręcił myszę, przetarł szmatką diody, które tam są i ku mojemu z dziwieniu mysza znowy działała sprawnie.Potem zawołał, że chce na piwko i sobie poszedł.

(...) a ja kombinowałem na setki sposobów!!!!

Pozdrawiam.
Robię muzykę od 7 lat. Marzy mi się skomponowanie muzyki do filmu. Na razie robię muzykę w różnych stylach.

Awatar użytkownika
gostq
Kontakt:

Post autor: gostq » czwartek 04 wrz 2003, 18:35

...Kolega kiedyś do mnie przyszedł aby rozwiązać problem identyczny do twojego. Ja się ko pytam czy rozkręcaś kompa a on mówi - spokojnie.

Rozkręcił myszę, przetarł szmatką diody, które tam są i ku mojemu z dziwieniu mysza znowy działała sprawnie.Potem zawołał, że chce na piwko i sobie poszedł.

(...) a ja kombinowałem na setki sposobów!!!!

Pozdrawiam....

O rany jaie kobyły. Cyba za dużo pracuje.
Robię muzykę od 7 lat. Marzy mi się skomponowanie muzyki do filmu. Na razie robię muzykę w różnych stylach.

Awatar użytkownika
gostq
Kontakt:

Post autor: gostq » czwartek 04 wrz 2003, 18:40

O rany jaie kobyły. Cyba za dużo pracuje. ...

O rany jakie kobyły. Chyba za dużo pracuje. ...

Ale mysza ma na pewno zabrudzone diody!!!

KAWIOROWSKI

Post autor: KAWIOROWSKI » niedziela 07 wrz 2003, 01:55

...

O rany jakie kobyły. Chyba za dużo pracuje. ...

Ale mysza ma na pewno zabrudzone diody!!!...

Plus miejsca styku trackballa z wnętrzem myszki
ZBIERAJĄCY INFORMACJE NOWICJUSZ W BRANZY

ODPOWIEDZ