Roland D70 - reset
Takie bloki danych moga zapychac bufor MIDI, niektore karty MIDI moga sobie z tym nie poradzic. Zmien wiec na chwile interfejks MIDI, sprobuj innego wyjscia MIDI itp.
Albo mogą być zbyt szybkie. W przypadku mojego M1, interface przesylal dane zbyt szybko i instrument nie radził sobie z odczytaniem bloków.
pozdrawiam
Sprzedam Roland Juno 60 w idealnym stanie!
-
Re: Roland D70 - reset
A może podpowiedzielibyście jakiego interfejsu midi użyć?Ten z którego obecnie korzystam,dobrze współpracował kiedyś z moim D20.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Niech będzie lepiej...
-
Witam.
Zmieniłem interface MIDI...i niestety mam cały czas to samo..
Zmieniłem interface MIDI...i niestety mam cały czas to samo..
Niech będzie lepiej...
-
-
...Spróbuję zrobić to z innego komputera,może się uda......
Może z takiego,ktyóry ma zintergowaną kartę muzyczną...?Czytałem gdzieś tu na forum,że to może pomóc...
Może z takiego,ktyóry ma zintergowaną kartę muzyczną...?Czytałem gdzieś tu na forum,że to może pomóc...
Niech będzie lepiej...
Z sysexami bywa roznie, jesli ilosc danych jest spora. Niekiedy dochodzi do paradoksow, np. aby uaktualnic firmware TC M350, zgodnie z instrukcja nie nalezy sie poslugiwac interfejsami RME
, za to dziala zwykly 'kabelek MIDI' podlaczany do game portu peceta

Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!
-
...Z sysexami bywa roznie, jesli ilosc danych jest spora. Niekiedy dochodzi do paradoksow,
Dzięki,że ktoś wreszcie napisał.Z sysexami nie mam duzego doświadczenia no i oczywiście z samymi interfejsami Midi.
Napiszę czy z innego kompa poszło lepiej.
Ostatnio próbowałem przesyłać dane przes program MIDI-OX.Trwało to ponad 2 h i efekt wyszedł dokładnie taki sam,jak wgrywałem to np. w 3 minuty...
Pozdrawiam.
Dzięki,że ktoś wreszcie napisał.Z sysexami nie mam duzego doświadczenia no i oczywiście z samymi interfejsami Midi.
Napiszę czy z innego kompa poszło lepiej.
Ostatnio próbowałem przesyłać dane przes program MIDI-OX.Trwało to ponad 2 h i efekt wyszedł dokładnie taki sam,jak wgrywałem to np. w 3 minuty...
Pozdrawiam.
Niech będzie lepiej...
Sluchaj, a moze znasz kogos, kto ma D70? Wtedy by bylo najlatwiej
Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!
-
...Sluchaj, a moze znasz kogos, kto ma D70? Wtedy by bylo najlatwiej...
No właśnie tego próbuję.Postaram się przesłać moją kartę RAM do wgrania bare itp.Powinno być ok?Co o tym sądzisz?
Pozdrawiam.
No właśnie tego próbuję.Postaram się przesłać moją kartę RAM do wgrania bare itp.Powinno być ok?Co o tym sądzisz?
Pozdrawiam.
Niech będzie lepiej...
-
......Sluchaj, a moz
JoachimieK.Mam do Ciebie prośbę...Czy mógłbyś zerknąć na te pliki które są podane kilkanaście postów wyżej?Może podpowiedziałbyś mi który plik powinienem wgrywać do instrumentu?Bo może po prostu zły plik wgrywam?Albo może zanim zapoda się go Sysex Transmitera trzeba go jakos przetworzyć?
Dziękuję bardzo z góry...JoachimieK.
JoachimieK.Mam do Ciebie prośbę...Czy mógłbyś zerknąć na te pliki które są podane kilkanaście postów wyżej?Może podpowiedziałbyś mi który plik powinienem wgrywać do instrumentu?Bo może po prostu zły plik wgrywam?Albo może zanim zapoda się go Sysex Transmitera trzeba go jakos przetworzyć?
Dziękuję bardzo z góry...JoachimieK.
Niech będzie lepiej...