Witam wszystkich!!!
Mam dwa mikrofony bezprzewodowe SM 58 z odbiornikiem T2. Zestawy mają już swój wiek i często gubią zasięg, pojawiają się szumy z odbiorników... Słyszałem, że w Polsoundzie naprawiają takie rzeczy. Czy ktoś oddawał zestaw bezprzewodowy do "strojenia" i ile taka naprawa może kosztować. Generalnie te dwa zestawy mi leżą i się marnują, a mogłyby się przydać...
Serdecznie pozdrawiam!!!
Problem z bezprzewodowym SM58
- OlimpRecordsStudio
Muzyk i realizator dźwięku.
www.unistersound.pl i www.bezimienni.com
Re: Problem z bezprzewodowym SM58
... Słyszałem, że w Polsoundzie naprawiają takie rzeczy. Czy ktoś oddawał zestaw bezprzewodowy do "strojenia" i ile taka naprawa może kosztować...
To w Polsoundzie nie odbierają już choćby telefonów? Masakra
[addsig]

[addsig]
Wiedza zawsze ileś tam kosztuje, głupoty i niewiedzy nie da się oszacować.
Mam ten sam problem
Niestety koszta to wysyłka do Polsoundu + o ile pamietam to jakieś 150 za naprawę + wysyłka w drugą... a poza tym to przypadłość całej serii i po niedługim czasie znów się rozstroi.
tak a propos, może ktoś wie co sie tu rozstraja, nadajnik czy odbiornik czy może po trochu oba elementy?
Zastanawiałem się czy nie lepiej kupić na allegro nowszą radówkę Shure z jakąś badziewiastą główką (np. serii BG) i wymienić na Sm58 z tego rozstrojonego. Nie jestem w 100% pewien czy głowki pasują, ale zdaje się że tak.
[addsig]

Niestety koszta to wysyłka do Polsoundu + o ile pamietam to jakieś 150 za naprawę + wysyłka w drugą... a poza tym to przypadłość całej serii i po niedługim czasie znów się rozstroi.
tak a propos, może ktoś wie co sie tu rozstraja, nadajnik czy odbiornik czy może po trochu oba elementy?
Zastanawiałem się czy nie lepiej kupić na allegro nowszą radówkę Shure z jakąś badziewiastą główką (np. serii BG) i wymienić na Sm58 z tego rozstrojonego. Nie jestem w 100% pewien czy głowki pasują, ale zdaje się że tak.
[addsig]
Ilu realizatorów potrzeba żeby wkręcić żarówkę?
Czterech, jeden wkręca a trzech mówi że by to zrobiło lepiej
Czterech, jeden wkręca a trzech mówi że by to zrobiło lepiej
- OlimpRecordsStudio
...... Słyszałem, że w Polsoundzie naprawiają takie rzeczy. Czy ktoś oddawał zestaw bezprzewodowy do "strojenia" i ile taka naprawa może kosztować...
...
Ojej, słyszę niezłą ironię...
Oczywiście dzwoniłem do Polsounda, ale tam Pan z serwisu powiedział, że muszą obejrzeć, zanalizować i się zobaczy, a zwłaszcza nic nie może powiedzieć o cenie.
Pozdrawiam

...
Oczywiście dzwoniłem do Polsounda, ale tam Pan z serwisu powiedział, że muszą obejrzeć, zanalizować i się zobaczy, a zwłaszcza nic nie może powiedzieć o cenie.
Pozdrawiam
Muzyk i realizator dźwięku.
.........
witam
mam ten sam problem z mikrofonem bezprzewodowym
oddalem do naprawy ale po miesiacu znow to samo
pozdr
witam
mam ten sam problem z mikrofonem bezprzewodowym
oddalem do naprawy ale po miesiacu znow to samo
pozdr

zajmuje sie od 15 lat muzyka
precelim się nie przejmuj, pozdrawiam!
precelim się nie przejmuj, pozdrawiam!
A co do mikrofonow to sie dowiem, kolega oddawał i za 250 zrobili kompletną robotę z wymianą obudowy włącznie, a w srodku browar byl nalany ;)