Obce zjawisko...? No wiec wlasnie...dlatego taki ciety jestem, poniewaz zjawisko swietnie mi znane (mowie teraz o kulturowej otoczce, zwyklej codziennosci dotyczacej osob, w tym kilku - zapewne bardzo dobrze wam znanych od strony "muzycznej"). Brata udalo mi sie wyciagnac z tego mentalnego pierdolnika tylko dlatego, ze pewnego wieczorka ktos w koncu zaciukal jego najlepszego przyjaciela. Pewne watki z gory wiadomo jak sie skoncza, niestety nie wszyscy potrafia sie w pore polapac - co do czego zmierza. Hip Hop to dla mnie (od strony artystycznej) calkowicie bezwartosciowe pomyje, zlodziejskie popluczyny czyjejs inwencji -
natomiast od strony kulturowej - najzwyklejsze szambo od ktorego
najlepiej sie trzymac z daleka.
Polski hip-hop - mix i mastering
- wishmaster
sztuczna inteligencja jest lepsza od naturalnej głupoty
- wishmaster
Re: Polski hip-hop - mix i mastering
ps. piszac o typowej hip-hopowcom gestykulacji nie mialem na mysli machania ronsiami na scenie tylko teatrzyk jaki odstawiaja z nimi na co dzien, w najbardziej nawet banalnej sytuacji, w najbardziej banalnym dialogu.
ja powiem tylko tyle ze zle trafiles kolego , wielu osobom hh pomogl , tobie i bratu akurat zaszkodzil , choc watpie ze to hh , tylko poprostu otoczenie burackie.
tylko powiedz czemu ty jestes taki nieopanowany i kazde powiazanie z hh laczysz z niesmacznym epitetem ? kultura niska i to bardzo ... a jedziesz innych , poczytaj swoje wypowiedzi i ludzi ktorzy stoja za hh , kazdy lagodnie probuje przetlumaczyc o co chodzi , pokazac dobre strony ktorych niewidzi tutaj pewna czesc ludzi , otworzyc inny punkt widzenia , ktorego niestety nikt tu niechce zobaczyc .
Im wiecej piszesz tym ostrzej , zanikaja twoje inteligetne texty , pojawiaja sie bardziej chamskie ... niewypada komus kto te same cechy wytycza innym .
Spokojnie tylko rozmawiamy , bez cisnien .
Koncem koncow , subiektywnie oceniajac ta rozmowe , ci wszyscy tu "hiphopowcy" to zadne chamy , czy prostaki czyz nie? grzeczne dobre i otwarte chlopaki :)
tylko powiedz czemu ty jestes taki nieopanowany i kazde powiazanie z hh laczysz z niesmacznym epitetem ? kultura niska i to bardzo ... a jedziesz innych , poczytaj swoje wypowiedzi i ludzi ktorzy stoja za hh , kazdy lagodnie probuje przetlumaczyc o co chodzi , pokazac dobre strony ktorych niewidzi tutaj pewna czesc ludzi , otworzyc inny punkt widzenia , ktorego niestety nikt tu niechce zobaczyc .
Im wiecej piszesz tym ostrzej , zanikaja twoje inteligetne texty , pojawiaja sie bardziej chamskie ... niewypada komus kto te same cechy wytycza innym .
Spokojnie tylko rozmawiamy , bez cisnien .
Koncem koncow , subiektywnie oceniajac ta rozmowe , ci wszyscy tu "hiphopowcy" to zadne chamy , czy prostaki czyz nie? grzeczne dobre i otwarte chlopaki :)
- Soundscape
- Kontakt:
...przyznam sie xe nie przeczytałem wszystkich postów może była o tym mowa.Wczoraj nagrywalem hip hop ;
pytanie ;dlaczego wykonawcy tego gatunku przez niemal caly czas trzymaja sie za krocze?
...
Ja nigdy się nie trzymałem, więc nie wiem
Za to lubiłem siedzieć przy nagrywaniu. A na scenie też się łązić nie chciało to sobie siedziałem. Ale kiedy to było...
pytanie ;dlaczego wykonawcy tego gatunku przez niemal caly czas trzymaja sie za krocze?

Ja nigdy się nie trzymałem, więc nie wiem

...Obce zjawisko...? No wiec wlasnie...dlatego taki ciety jestem, poniewaz zjawisko swietnie mi znane (mowie teraz o kulturowej otoczce, zwyklej codziennosci dotyczacej osob, w tym kilku - zapewne bardzo dobrze wam znanych od strony "muzycznej"). Brata udalo mi sie wyciagnac z tego mentalnego pierdolnika tylko dlatego, ze pewnego wieczorka ktos w koncu zaciukal jego najlepszego przyjaciela. Pewne watki z gory wiadomo jak sie skoncza, niestety nie wszyscy potrafia sie w pore polapac - co do czego zmierza. Hip Hop to dla mnie (od strony artystycznej) calkowicie bezwartosciowe pomyje, zlodziejskie popluczyny czyjejs inwencji -
najlepiej sie trzymac z daleka....
powiedz kolegooo jaka ty kulturee reprezentujeszz...
stwierdzenie zee kogos tam zabil hip-hop jest smieszne...
www.klub.agaton.pl
- Soundscape
- Kontakt:
...
Nistety to nie jest śmieszne. Dosyć dużo już było przypadków, gdzie np. bitwy na rymy skończyły się nie tylko rękoczynem...
...
Nistety to nie jest śmieszne. Dosyć dużo już było przypadków, gdzie np. bitwy na rymy skończyły się nie tylko rękoczynem...
- wishmaster
......Obce zjawisko...? No wiec wlasnie...dlatego taki ciety jestem, poniewaz zjawisko swietnie mi znane (mowie teraz o kulturowej otoczce, zwyklej codziennosci dotyczacej osob, w tym kilku - zapewne bardzo dobrze wam znanych od strony "muzycznej"). Brata udalo mi sie wyciagnac z tego mentalnego pierdolnika tylko dlatego, ze pewnego wieczorka ktos w koncu zaciukal jego najlepszego przyjaciela. Pewne watki z gory wiadomo jak sie skoncza, niestety nie wszyscy potrafia sie w pore polapac - co do czego zmierza. Hip Hop to dla mnie (od strony artystycznej) calkowicie bezwartosciowe pomyje, zlodziejskie popluczyny czyjejs inwencji -
...
A propos rzeczy smiesznych...ale bez czepiania sie... ot: z czystej ciekawosci zapytam o to Twoje przeciaganie samoglosek : dlaczego to robisz?
...
A propos rzeczy smiesznych...ale bez czepiania sie... ot: z czystej ciekawosci zapytam o to Twoje przeciaganie samoglosek : dlaczego to robisz?
- wishmaster
Natomiast jesli chodzi o kwestie "hh kogos zabil (czy nie)" - takie stawianie sprawy jest naiwne. Zreszta kontrargumenty o "smiercionosnej" sile rymow tak samo. Tutaj o co innego biega i wszyscy doskonale wiemy o jakich klimatach mowa (moze nie wszyscy - pomijam tych "zorientowanych",
dla ktorych motto HH to "Peace Love & Have fun"
(mam na mysli teraz
nie tylko muzyke, ale cala subkulture)
Co prawda HH ewoluuje, ale u samych swoich zrodel jest wlasciwie niczym innym jak glosem ludzi z marginesu,"upoetycznionym" tekstowym alibi dla ich mentalnego i intelektualnego prymitywizmu - a niekiedy nawet najnormalniej apoteoza zwyklego bandziorki. Czy ja wyjatkowo z jakas cieciami mialem do czynienia? Z cieciami - tu sie zgodze, ale czy wyjatkowo? Jak mowilem - ludzie
dobrze znani (warszawski Mokotow...i tyle szczegolow) - z tych rzeczywiscie najbardziej "szanowanych" w srodowisku "tfurcow". Niestety... polski HH to nie idealistyczne Peace Love & Have fun, tylko przepoczwazona na negroidalna modle zulia blokowisk Brodna, Ursynowa, Mokotowa i podobnych osiedli w calej Polsce.
dla ktorych motto HH to "Peace Love & Have fun"

nie tylko muzyke, ale cala subkulture)
Co prawda HH ewoluuje, ale u samych swoich zrodel jest wlasciwie niczym innym jak glosem ludzi z marginesu,"upoetycznionym" tekstowym alibi dla ich mentalnego i intelektualnego prymitywizmu - a niekiedy nawet najnormalniej apoteoza zwyklego bandziorki. Czy ja wyjatkowo z jakas cieciami mialem do czynienia? Z cieciami - tu sie zgodze, ale czy wyjatkowo? Jak mowilem - ludzie
dobrze znani (warszawski Mokotow...i tyle szczegolow) - z tych rzeczywiscie najbardziej "szanowanych" w srodowisku "tfurcow". Niestety... polski HH to nie idealistyczne Peace Love & Have fun, tylko przepoczwazona na negroidalna modle zulia blokowisk Brodna, Ursynowa, Mokotowa i podobnych osiedli w calej Polsce.
wishmaster :
wydaje mi się, że po prostu kiedyś ktoś Ci zrobił wielką krzywdę, a akurat był w szerokich spodniach i to uraz. Albo w szkole Cię tacy gnębili. Jeśli nie... Może pora wybrać się do specjalisty... Współczuję serdecznie, tych bez wczuty takiej pozdrawiam
wydaje mi się, że po prostu kiedyś ktoś Ci zrobił wielką krzywdę, a akurat był w szerokich spodniach i to uraz. Albo w szkole Cię tacy gnębili. Jeśli nie... Może pora wybrać się do specjalisty... Współczuję serdecznie, tych bez wczuty takiej pozdrawiam
Brak pomysłu w tej chwili...