Dzieło muzyczne

Tu jest miejsce na Wasze pytania i opinie. Można przedstawić swoje zdanie, niekoniecznie na tematy ściśle związane z tym, o czym piszemy w magazynie.
Awatar użytkownika
mono
Re: Dzieło muzyczne

Post autor: mono » wtorek 02 wrz 2003, 19:09

Na dzisiaj

Depeche Mode

jednak niepamietam tytulow , ale maja oni kilka dobrych
Muzyk

Awatar użytkownika
franiu

Post autor: franiu » wtorek 02 wrz 2003, 19:47

...Na dzisiaj

Depeche Mode

jednak niepamietam tytulow , ale maja oni kilka dobrych...

ultra, cała

z DM jeszcze kilka innych płyt sie nadaje:)

tylko można by teraz podać 500innych dobrych nagrań...

...a własnie! mysle ze byłby sens podawac jakies mało znane kawałki...przy okazji opisując co w nich wedle podajacego namiar zasługuje na naszą uwagę

to by mogło być okej, można by się nauczyć sporo, posłuchać być moze nowej muzyki?

pozdrawiam

franiu
rebel rebel 4ever

Awatar użytkownika
morion

Post autor: morion » wtorek 02 wrz 2003, 20:00

...    Wiecie co tak naprawdę po nas zostanie?

Beethoven, bo... był wielki

i Beatelsi, bo... było ich wielu.

Najlepszego,

Piotr Krzyżanowski

...

Pozatym zostanie także:

Elvis Presley

Louis Amstrong

i wielu kompozytorów muzyki klasycznej

jak Chopin, Mozart ect.

pozdrawiam:)

GG: 3867380 *****Gdańsk*****

Awatar użytkownika
djx76

Post autor: djx76 » środa 03 wrz 2003, 02:56

...Na dzisiaj

Depeche Mode

jednak niepamietam tytulow , ale maja oni kilka dobrych...

everything counts,policy of truth,somebody,people are .... to są kozaki przynajmniej dla mnie - pozdro -
Nigdy nie wdawaj się w dyskusje z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu-następnie pokona doświadczeniem :)

Awatar użytkownika
gostq
Kontakt:

Post autor: gostq » środa 03 wrz 2003, 16:25

...dziełem muzycznym wedle teorii muzyki mozę być najgorszy szit, byle spełniał kilka wymagań....

.....stad robienie takiej listy jak przedmówcy jest bezsensowne i co więcej, hehe, czasochłonne - to po prostu powinien być spis większosci muzyki wytworzonej zapisanej itepe na ziemi...

jesli zaś chodzi o podniesienie rangi jakiejs pisenki przez nadanie jej miana "dzieła" w sytuacji kiedy innym dziełom odmawiamy tego miana (niesłusznie, dizeło moze byc cacy i moze być zupełnie do tyłka!!!)

to idea wytwarzania listy takowych "dzieł" przez duże dź sprowadza sie do zdania: "koledzy, to mi sie podoba, fajne jest"

no to co? robimy spis tego co lubimy?

tylko po co?

franiu ...

...dziełem muzycznym wedle teorii muzyki mozę być najgorszy szit, byle spełniał kilka wymagań....

Możesz stary wymienić te wymagania....

Niemieszałbym teori muzyki (przynajmniej w tym poście) do jej rzeczywistego wymiaru. Z resztą duzo by o tym mówić.

Dziękuje tym, którzy dali już odpowiedź. Do paru kawałków juz dotarłem i nadal trzymam sie przekonania, że jeszcze malo wiem o dobrej muzyce.
Robię muzykę od 7 lat. Marzy mi się skomponowanie muzyki do filmu. Na razie robię muzykę w różnych stylach.

Awatar użytkownika
gostq
Kontakt:

Post autor: gostq » środa 03 wrz 2003, 16:26

.....stad robienie takiej listy jak przedmówcy jest bezsensowne i co więcej, hehe, czasochłonne - to po prostu powinien być spis większosci muzyki wytworzonej zapisanej itepe na ziemi...

jesli zaś chodzi o podniesienie rangi jakiejs pisenki przez nadanie jej miana "dzieła" w sytuacji kiedy innym dziełom odmawiamy tego miana (niesłusznie, dizeło moze byc cacy i moze być zupełnie do tyłka!!!)

to idea wytwarzania listy takowych "dzieł" przez duże dź sprowadza sie do zdania: "koledzy, to mi sie podoba, fajne jest"

no to co? robimy spis tego co lubimy?

tylko po co?

franiu ...

Możesz stary wymienić te wymagania....

Niemieszałbym teori muzyki (przynajmniej w tym poście) do jej rzeczywistego wymiaru. Z resztą duzo by o tym mówić.

Dziękuje tym, którzy dali już odpowiedź. Do paru kawałków juz dotarłem i nadal trzymam sie przekonania, że jeszcze malo wiem o dobrej muzyce.
Robię muzykę od 7 lat. Marzy mi się skomponowanie muzyki do filmu. Na razie robię muzykę w różnych stylach.

ODPOWIEDZ