East West - dziwne
W ofercie Audio Factory znajdują się m.in. dwa zestawy instrumentów: EastWest Composer Bundle oraz Complete Composers Collection. Bundle kosztuje 3.950, a Collection 3.300. Rzecz w tym, że Collection zawiera to, co Bundle + 3 dodatkowe instrumenty, a jest zdecydowanie tańszy. Dzwoniłem w tej sprawie do Audio Factory pytając, dlaczego tak jest. Odpowiedź brzmiała: "bo taka jest oferta East West" :) Odpowiedź zarówno lapidarna, co nieprofesjonalna. Aż dziwne, biorąc pod uwagę niejedną Waszą opinię dotyczącą fachowości pracowników w/w sklepu. Czy ktoś mógłby mi wytłumaczyć, jak to jest faktycznie z tymi zestawami?
NI Komplete 12, EWQL Symphonic Gold Orchestra,Spectrasonics Omnisphere, NI Alicia's Keys, EWQL Ministry of Rock, IK Philharmonik Miroslav, BFD ECO
Re: East West - dziwne
Odpowiedź jak najbardziej zgodna ze stanem faktycznym.
Gdybyś wykazał się odrobiną sprytu dowiedziałbyś się, że również u producenta w sprzedaży bezpośredniej takowa różnica występuje. "Więcej za mniej" - stara metoda w handlu oprogramowaniem, vide: Komplete 5 Native Instruments.
Gdybyś wykazał się odrobiną sprytu dowiedziałbyś się, że również u producenta w sprzedaży bezpośredniej takowa różnica występuje. "Więcej za mniej" - stara metoda w handlu oprogramowaniem, vide: Komplete 5 Native Instruments.
Odpowiedź brzmiała: "bo taka jest oferta East West"
-------------------------------------------------------------------------
a kolejne pytanie było czy może pięknie podziękowałeś i odłożyłeś słuchawkę
-------------------------------------------------------------------------
a kolejne pytanie było czy może pięknie podziękowałeś i odłożyłeś słuchawkę

EastWest Composer Bundle to promocyjny zestaw produktów w kilku osobnych pudełkach, pochodzący jeszcze ze starej oferty EW, za który teraz weszło Complete Composers Bundle - gdzie wszystko jest ładowane do jednego pudła i nie jest to zestaw promocyjny, a regularna oferta. Widocznie w Audiofactory nadal mają na stanie stare zestawy.
A jak ktoś jeszcze cwańszy, będzie kupował u producenta i na CCC zaoszczędzi jeszcze kolejne 400zł.
- Piotr
A jak ktoś jeszcze cwańszy, będzie kupował u producenta i na CCC zaoszczędzi jeszcze kolejne 400zł.
- Piotr
Dzięki, Alius. To była profesjonalna odpowiedź.
PS. Tak, podziękowałem i odłożyłem słuchawkę
PS. Tak, podziękowałem i odłożyłem słuchawkę
NI Komplete 12, EWQL Symphonic Gold Orchestra,Spectrasonics Omnisphere, NI Alicia's Keys, EWQL Ministry of Rock, IK Philharmonik Miroslav, BFD ECO
A'propos - na Pietra zawsze można liczyć

Widocznie w Audiofactory nadal mają na stanie stare zestawy.
Widocznie w SoundOnline (czyli East West) też mają na stanie stare zestawy. Z tego co wiem to zarówno Complete Composer Collection jak i Composer Bundle są ciągle w sprzedaży u producenta, więc pewnie tak samo jest w Audio Factory.
Na marginesie
Już mi się powoli dłuży oczekiwanie na nową Orkiestrę od EW. Byłem w AudioFactory i odsłuchiwałem instrumenty VSL. Póki co mocno zastanawiam się nad zakupem. Różnica jest KOLOSALNA!
Widocznie w SoundOnline (czyli East West) też mają na stanie stare zestawy. Z tego co wiem to zarówno Complete Composer Collection jak i Composer Bundle są ciągle w sprzedaży u producenta, więc pewnie tak samo jest w Audio Factory.
Na marginesie
Już mi się powoli dłuży oczekiwanie na nową Orkiestrę od EW. Byłem w AudioFactory i odsłuchiwałem instrumenty VSL. Póki co mocno zastanawiam się nad zakupem. Różnica jest KOLOSALNA!
...A'propos - na Pietra zawsze można liczyć
...
Aha, oczywiście pominęliśmy jeden bardzo istotny szczegół, dopiero teraz na to zwróciłem uwagę. Composers Bundle 2 i 3 zawierają wersję Platinum orkiestry (samą wartą 850 Euro), podczas gdy w pakiecie Complete Composers Collection orkiestra jest w wersji Gold.
Różnica znaczna ;)
Alius, nie wiem jaką wersję orkiestry Vienny miałeś okazję testować, ale w porównaniu cenowym-jakość VSL wypada bardzo marnie. EWQLSO Platinum Pro, to kolos, przy tym VSL SE (porównywalna cenowo) to zabawka (a przy tym trudniejsza do zmiksowania). Jest kilka alternatyw Sonivox, Miroslav Vitous, niektórzy polubią też WIVI, z brassu ProjectSAM (zobaczymy też jak im wyjdzie Symphobia), zapewne i jeszcze kilka można by było tutaj przytoczyć.
A swoją drogą, na przykład taki VI Upright Bass, choć nie symfoniczny, bardzo polecam.
- Piotr

Aha, oczywiście pominęliśmy jeden bardzo istotny szczegół, dopiero teraz na to zwróciłem uwagę. Composers Bundle 2 i 3 zawierają wersję Platinum orkiestry (samą wartą 850 Euro), podczas gdy w pakiecie Complete Composers Collection orkiestra jest w wersji Gold.
Różnica znaczna ;)
Alius, nie wiem jaką wersję orkiestry Vienny miałeś okazję testować, ale w porównaniu cenowym-jakość VSL wypada bardzo marnie. EWQLSO Platinum Pro, to kolos, przy tym VSL SE (porównywalna cenowo) to zabawka (a przy tym trudniejsza do zmiksowania). Jest kilka alternatyw Sonivox, Miroslav Vitous, niektórzy polubią też WIVI, z brassu ProjectSAM (zobaczymy też jak im wyjdzie Symphobia), zapewne i jeszcze kilka można by było tutaj przytoczyć.
A swoją drogą, na przykład taki VI Upright Bass, choć nie symfoniczny, bardzo polecam.
- Piotr
Dziś zmieniono ceny w Audio Factory. Nie ma już Colossusa, a Collection kosztuje 2.900 - o 400 zł taniej :) Dopiero teraz zauważyłem.