Kurzweil PC3

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
kocuros
Re: Kurzweil PC3

Post autor: kocuros » niedziela 20 kwie 2008, 22:47

...Odświeżam temat z pytaniem do kolegi Kocuros. Czy PC3 już dojechało?
A przy okazji demo piana z PC3 http://www.imeem.com/people/-ujf9TO//music/8pFsNjyG/pc3pianosaif/ ...
Ale masz nosa:)...własnie pisałem o swoich wrażeniach Mr. Hammondowi...Mam PC3-kę od piatku...tylko ,że cały czas mam jakies joby...;) wiec nie pograłem wiele...ale trochę jednak ;)...Może powiedz co Cie najbardziej interesuje-poza demówkami bo musze miec troche wiecej czasu...?
Jestem nauczycielem muzyki

Awatar użytkownika
elmuz1

Post autor: elmuz1 » poniedziałek 21 kwie 2008, 14:04

Ale masz nosa:)...własnie pisałem o swoich wrażeniach Mr. Hammondowi...Mam PC3-kę od piatku...tylko ,że cały czas mam jakies joby...;) wiec nie pograłem wiele...ale trochę jednak ;)...Może powiedz co Cie najbardziej interesuje-poza demówkami bo musze miec troche wiecej czasu...?
...
No to się cieszę Kurczę, ja już bym kupił tę PC-3, ale w Polsce chyba jeszcze niema. Nie kupowałem nigdy wysyłkowo z za granicy, co najwyżej sam jechałem do Berlina (mam bliżej niż do Warszawy ). To będzie mój pierwszy Kurzweil, dlatego interesuje mnie wszystko, demówki też A PC3 ma w ogóle jakieś dema? Bo na stronie Kurzweila nie ma nic. Ciekawy jestem współpracy tego instr. z DAW, ile w końcu jest efektów insertowych, bo raz czytam, że 16, gdzie indziej 12. Czy w miksie wszystko się tak dobrze klei jak mawiają niektórzy? Jak z implementacją midi, tzn. czy w książce wszystko jest napisane, bo pamiętam test PC161, gdzie Grooveman narzekał w tej kwestii, jaka klawiatura? Pytań miałbym mnóstwo, ale jako nowy użytkownik Kurzweila pewnie o wielu waletach i zadach nie wiem, dlatego chętnie przyjmę każdą wiadomość.
PS. A Ty masz PC-3X czy PC-3? Bo ja raczej reflektuję na PC-3.

Awatar użytkownika
elmuz1

Post autor: elmuz1 » sobota 14 cze 2008, 09:02

Pojawił się nowy system operacyjny do PC3 oraz "powiększony" manual.

Awatar użytkownika
elmuz1

Post autor: elmuz1 » piątek 20 cze 2008, 14:11

...Pojawił się nowy system operacyjny do PC3 oraz "powiększony" manual....
No i wreszcie można "normalnie" posłuchać przykładów dźwiękowych, których jest dość sporo.

Awatar użytkownika
mr-hammond

Post autor: mr-hammond » piątek 20 cze 2008, 16:29

No i wreszcie można "normalnie" posłuchać przykładów dźwiękowych, których jest dość sporo. ...
Przyjemnie sie tego słucha. Bardzo dobry instrument.

Awatar użytkownika
elmuz1

Post autor: elmuz1 » piątek 20 cze 2008, 20:24

Przyjemnie sie tego słucha. Bardzo dobry instrument....
Oj, bardzo dobry! Wiem, bo od niedawna go mam. To mój pierwszy Kurzweil i chyba najlepszy instrument jaki dotąd miałem. A czy Ty już go macałeś? O ile pamiętam, to Kocuros miał do Ciebie wpaść z PC3 na testy...
A przy okazji pytanko (wiem, że w którymś wątku o tym było): Chodzi o ładowanie nowego systemu do Kurzweila; Czy mogę spokojnie zrobić wszystko wg instrukcji? Pytam, bo ktoś kiedyś kazał na coś uważać.. i nie pomne o co chodziło.

Awatar użytkownika
mr-hammond

Post autor: mr-hammond » piątek 20 cze 2008, 20:46

Czy mogę spokojnie zrobić wszystko wg instrukcji? Pytam, bo ktoś kiedyś kazał na coś uważać.. i nie pomne o co chodziło....
Kocuros nie wpadł jeszcze bo albo on albo ja gdzies grywamy :) i nie potrafimy sie spotkać, ale to bardziej na priv :) .
Genralnie system załaduj wg instrukcji nie powinienes uwalić instrumentu.
Ja zmieniałem w k2600 i bez problemowo.

mjuzik

Post autor: mjuzik » piątek 04 lip 2008, 00:53

Witam wszystkich fascynatów PC3X :) Ja mam pytanie odnośnie krótkiego porównania tego instrumentu do Yamahy S90ES a dokładnie chodzi o możliwości edycji brzmienia w czasie rzeczywistym oraz łączenia brzmień, porównanie jakości brzmieniowej oraz klawiatur, słyszałem wiele dobrego o Yamasze no ale parę lat w technologii to spora różnica. Który z instrumentów zaoferuje więcej?
Kompozytor, aranżer, pianista.

mjuzik

Post autor: mjuzik » środa 06 sie 2008, 12:40

Witam ponownie, mam pytanko w sprawie slotów na rozszerzenia w PC3X, są dwa a nawet na stronie Kurzweila nic nie piszą w zakładce "options", czy można mu załadować te same karty jakie wchodzą do K2600?
Kompozytor, aranżer, pianista.

Awatar użytkownika
Groover
Kontakt:

Post autor: Groover » środa 06 sie 2008, 19:38

...Witam ponownie, mam pytanko w sprawie slotów na rozszerzenia w PC3X, są dwa a nawet na stronie Kurzweila nic nie piszą w zakładce "options", czy można mu załadować te same karty jakie wchodzą do K2600?...

Bo Kurzweil PC3X ma wszystkie rozszerzenia zapakowane
Natomiast rozszerzenia samplera nie załadujesz.

Pozdro
Groover
nowe portale:
www.PortalStudyjny.pl, www.PortalKlawiszowy.pl, www.PortalGitarowy.pl

ODPOWIEDZ