Gitara -> MIDI

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
DominikT
Gitara -> MIDI

Post autor: DominikT » poniedziałek 21 kwie 2008, 13:01

Witam! Mam pytanie do forumowiczow, czy znacie moze software, ktory zamieni sygnal z gitary elektrycznej na komunikaty MIDI? Idealnym rozwiazaniem byloby jezeli taki program dzialalbty w czasie rzeczywistym i mialby wirtualne wyjcie MIDI , ktore mozna by przypisac do dowolnego syntezatora lub hosta. Istnieje cos takiego?

Awatar użytkownika
Lalone

Re: Gitara -> MIDI

Post autor: Lalone » poniedziałek 21 kwie 2008, 17:53

...Witam! Mam pytanie do forumowiczow, czy znacie moze software, ktory zamieni sygnal z gitary elektrycznej na komunikaty MIDI? Idealnym rozwiazaniem byloby jezeli taki program dzialalbty w czasie rzeczywistym i mialby wirtualne wyjcie MIDI , ktore mozna by przypisac do dowolnego syntezatora lub hosta. Istnieje cos takiego?...

Nie ma takiego softu. Jest tylko hardware, dosc skomplikowany i raczej kosztowny. Pickup oraz konwerter. Producenci: Roland, Axon, Terratec - poszukaj sobie w necie.
Pzdr.

Awatar użytkownika
JoachimK
Kontakt:

Post autor: JoachimK » poniedziałek 21 kwie 2008, 17:57

...Witam! Mam pytanie do forumowiczow, czy znacie moze software, ktory zamieni sygnal z gitary elektrycznej na komunikaty MIDI? Idealnym rozwiazaniem byloby jezeli taki program dzialalbty w czasie rzeczywistym i mialby wirtualne wyjcie MIDI , ktore mozna by przypisac do dowolnego syntezatora lub hosta. Istnieje cos takiego?...

Produkowala to kiedys nieistniejaca juz firma Lateral Solution, sygnal audio z gitary wprowadzany na karte dzwiekowa byl zamieniany na MIDI. Nie dzialalo to wybitnie, chociaz calkiem dobrze rozpoznawalo dzwieki z akordu. Analiza byla tym wolniejsza, im nizsze tony byly grane.
Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!

cezex

Post autor: cezex » poniedziałek 21 kwie 2008, 19:36

Produkowala to kiedys nieistniejaca juz firma Lateral Solution, sygnal audio z gitary wprowadzany na karte dzwiekowa byl zamieniany na MIDI. Nie dzialalo to wybitnie, chociaz calkiem dobrze rozpoznawalo dzwieki z akordu. Analiza byla tym wolniejsza, im nizsze tony byly grane....
Jeżeli taki soft kiedyś powstanie to myślę, że będzie to Celemony Oczywiście chodzi o zawodowy soft.
Przy okazji: Terratec i Axon to to samo.

ODPOWIEDZ