CoolEdit Pro przeszedł do historii

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Awatar użytkownika
oneman
CoolEdit Pro przeszedł do historii

Post autor: oneman » poniedziałek 01 wrz 2003, 20:29

CoolEdit umarł. Adobe przejęlo CEPa i obecnie nazywa się to Adobe Audition 1.0. Ciekaw jestem jak przejecie wplynie na dalsze wersje dawnego CEPa.

Został teraz jedynie WaveLab by Steinberg na placu boju bo Sonic Foundry jak wiadomo też został przejety przez Sony.

Awatar użytkownika
DJOZD

Re: CoolEdit Pro przeszedł do historii

Post autor: DJOZD » poniedziałek 01 wrz 2003, 23:12

Wszytko lubie , ale po cholere zmieniaja nazwe programu. Wiem jakies tam prawa do nazwy czy cos, ale czy tego nie dalo sie obejść? Dla mnie zawsze bedzie Cool Edit. To jest kultowy program ktory toważyszy nam od samego początku muzykowania na komputerze.

Awatar użytkownika
djx76

Post autor: djx76 » wtorek 02 wrz 2003, 02:05

...Wszytko lubie , ale po cholere zmieniaja nazwe programu. Wiem jakies tam prawa do nazwy czy cos, ale czy tego nie dalo sie obejść? Dla mnie zawsze bedzie Cool Edit. To jest kultowy program ktory toważyszy nam od samego początku muzykowania na komputerze. ...

dla mnie również będzie to zawsze COOL EDIT PRO ! I .
Nigdy nie wdawaj się w dyskusje z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu-następnie pokona doświadczeniem :)

Awatar użytkownika
Damianin

Post autor: Damianin » wtorek 02 wrz 2003, 08:01

...CoolEdit umarł. Adobe przejęlo CEPa i obecnie nazywa się to Adobe Audition 1.0. Ciekaw jestem jak przejecie wplynie na dalsze wersje dawnego CEPa.

Został teraz jedynie WaveLab by Steinberg na placu boju bo Sonic Foundry jak wiadomo też został przejety przez Sony....

Chciałem zauważyć, że Steinberga przejęło Pinnacle Systems... :)

Paweł

Post autor: Paweł » wtorek 02 wrz 2003, 10:26

Owszem CEP został przejęty, ale wszystko wskazuje na to, że będzie jako Audition kontynuowany. Ze stron Adobe można pobrać, no właśnie sam nie wiem jak to nazwać, bo nie jest to żaden update, czy -grade, a raczej cały nowy program, będący kalką wersji 2.1 z niewielkimi zmianami. Nie służy to w tym momencie w zasadzie niczemu, ale na przyszłość da możliwość update'owania, tak więc lepiej skorzystać zanim się rozmyślą i usuną go z serwera....

DogHead

Post autor: DogHead » wtorek 02 wrz 2003, 13:26

Prawie trzy miesiace temu w dyskusji na temat CEP umiescilem post, ktory pozwole sobie jeszcze raz zacytowac:

"Przy okazji dyskusji na temat Cool Edit Pro chcialbym dodac, pozornie nie na temat, ze ostatnio Syntrillium Software, firma stojaca za CEP zostala kupiona przez Adobe Systems. Sladami Emagica, Steinberga i Sonic Foundry kolejny producent software'u audio przestaje istniec jako niezalezna firma. Co to oznacza dla obecnych i potencjalnych uzytkownikow, pokaze czas. Nowi wlasciciele kupionych firm uzywaja na ogol formulki (przynajmniej na poczatku) "ze wszystko bedzie po staremu". Hmmm... jesli tak, to po co bylo to kupowac?".

Jak widac korporacyjne raczki nowych wlascicieli zaczely swierzbic juz po paru miesiacach zeby pomanipulowac przy nowym nabytku.

Nie musze dodawac ze wszystko to zawsze i wszedzie dzieje sie pod haslem lepszej obslugi klienta i spelniania jego zyczen.

Oczywiscie.

Awatar użytkownika
mysza

Post autor: mysza » wtorek 02 wrz 2003, 18:22

...Owszem CEP został przejęty, ale wszystko wskazuje na to, że będzie jako Audition kontynuowany. Ze stron Adobe można pobrać, no właśnie sam nie wiem jak to nazwać, bo nie jest to żaden update, czy -grade, a raczej cały nowy program, będący kalką wersji 2.1 z niewielkimi zmianami. Nie służy to w tym momencie w zasadzie niczemu, ale na przyszłość da możliwość update'owania, tak więc lepiej skorzystać zanim się rozmyślą i usuną go z serwera.......

Moge Cie prosic o link do tej strony?!....

...Dziekuje...
-->play your reason system<--

Paweł

Post autor: Paweł » wtorek 02 wrz 2003, 18:44

Moge Cie prosic o link do tej strony?!....

A proszę bardzo:

http://www.adobe.com/store/products/master.jhtml?id=catAudition

ODPOWIEDZ