Aktywne monitory - czy będą chodziły?
Witam, mam zamiar zamówić jakieś aktywne monitory, jednak mam dylemat, bo z tego co wiem to idą tam 2 kable (z kazdego glosnika) i nie wiem czy pod moją karte (sb live 5.1) która nie ma wyjścia analogowego na lewy i prawy kanał da rade ich podłaczyć aby sie nie rozczarować
niech sie wypowie ktos kto ma monitorki podlaczone bezposrednio pod karte muzyczna bez osobnych wejsc left & right
pozdrawiam i czekam na odpowiedźi
niech sie wypowie ktos kto ma monitorki podlaczone bezposrednio pod karte muzyczna bez osobnych wejsc left & right
pozdrawiam i czekam na odpowiedźi
Re: Aktywne monitory - czy będą chodziły?
Pomijając temat kiepskiej jakosci karty to potrzebujesz specjalnego przewodu z jednej strony mały jack stereo i z niego wychodzą 2 kable zakończone dużymi Jack'ami (zakładając, że monitory mają wejścia Jack) inna sprawa - czym prędzej zmień krtę - dziś już choćby M-Audio 2496 kupisz za rozsądną cenę która jest o niebo lepsza od Szumblastera!
...Pomijając temat kiepskiej jakosci karty to potrzebujesz specjalnego przewodu z jednej strony mały jack stereo i z niego wychodzą 2 kable zakończone dużymi Jack'ami (zakładając, że monitory mają wejścia Jack) inna sprawa - czym prędzej zmień krtę - dziś już choćby M-Audio 2496 kupisz za rozsądną cenę która jest o niebo lepsza od Szumblastera!...
karte zmienie ale jeszcze nie teraz, monitory maja wejscie jack, wiec nie podlaczam ich pod dwa wejscia na karcie tylko pod jedno tak?, tylko że pod które wejście?? aby nie było problemów z panoramą.. zeby kanały sie rozróżniały (lewy/prawy)
karte zmienie ale jeszcze nie teraz, monitory maja wejscie jack, wiec nie podlaczam ich pod dwa wejscia na karcie tylko pod jedno tak?, tylko że pod które wejście?? aby nie było problemów z panoramą.. zeby kanały sie rozróżniały (lewy/prawy)
......Pomijając temat kiepskiej jakosci karty to potrzebujesz specjalnego przewodu z jednej strony mały jack stereo i z niego wychodzą 2 kable zakończone dużymi Jack'ami (zakładając, że monitory mają wejścia Jack) inna sprawa - czym prędzej zmień krtę - dziś już choćby M-Audio 2496 kupisz za rozsądną cenę która jest o niebo lepsza od Szumblastera!...
karte zmienie ale jeszcze nie teraz, monitory maja wejscie jack, wiec nie podlaczam ich pod dwa wejscia na karcie tylko pod jedno tak?, tylko że pod które wejście?? aby nie było problemów z panoramą.. zeby kanały sie rozróżniały (lewy/prawy)...
podepne pod analogowy przód i będą chodziły z dobrą panoramą?
karte zmienie ale jeszcze nie teraz, monitory maja wejscie jack, wiec nie podlaczam ich pod dwa wejscia na karcie tylko pod jedno tak?, tylko że pod które wejście?? aby nie było problemów z panoramą.. zeby kanały sie rozróżniały (lewy/prawy)...
podepne pod analogowy przód i będą chodziły z dobrą panoramą?
.........Pomijając temat kiepskiej jakosci karty to potrzebujesz specjalnego przewodu z jednej strony mały jack stereo i z niego wychodzą 2 kable zakończone dużymi Jack'ami (zakładając, że monitory mają wejścia Jack) inna sprawa - czym prędzej zmień krtę - dziś już choćby M-Audio 2496 kupisz za rozsądną cenę która jest o niebo lepsza od Szumblastera!...
podepne pod analogowy przód i będą chodziły z dobrą panoramą?...
aha i jeszcze jedno, czy te wejscia w tym kablu maja byc stereo?
przepraszm za pod pod postem ale nie umiem edytowac
podepne pod analogowy przód i będą chodziły z dobrą panoramą?...
aha i jeszcze jedno, czy te wejscia w tym kablu maja byc stereo?
przepraszm za pod pod postem ale nie umiem edytowac
- Aleksander_Montana
sam posiadam monitory aktywne Tapco S8 podłączone pod mixer Soundcraft compact 4 i pod kartę m-audio 2496 sa podłączone przez duże Jack. Jak były podłączone przez małe jacki to grały nie dość że 3 razy ciszej to na dodatek była dużo gorsza jakość. Pozdrawiam i proponuję wydać kasę na kartę dźwiękowa i dobry mixer.
...sam posiadam monitory aktywne Tapco S8 podłączone pod mixer Soundcraft compact 4 i pod kartę m-audio 2496 sa podłączone przez duże Jack. Jak były podłączone przez małe jacki to grały nie dość że 3 razy ciszej to na dodatek była dużo gorsza jakość. Pozdrawiam i proponuję wydać kasę na kartę dźwiękowa i dobry mixer....
jakbym miał mixer to bym nie miał takiego problemu 2 kable TS i wszystko działa, a nie mam i nie zamierzam, interfejs usb w planach, ale teraz musze działać na tym co mam
monitorki na miejscu, zakupiłem na kable z jackami przejsciowki zdużo-na-mało_dżekowe, aby podpiąć je pod karte dźwiękową, działają ale jeden monitor jest podpięty pod wyjście analogowe (bo takie powinno być przy odsłuchach)jakieś line out czy te pod słuchawki, ale druga kolumna już jest podpięta pod wejście cyfrowe S/PDIF..
grają, ale gdy w ustawieniach lub w np. FL, biore pan w lewo to nadal chodzą, a jeśli ustawie panorame w prawo to oba monitorki się ściszają..
a musze mieć podpięte narazie pod tą karte, nie mam innego wyjścia
da rade coś z tym zrobić?
czy ten kabel pomoże, tylko gdzie go wtedy podłaczyć, pod wejście frontów? line out? i czy wtedy je rozdzieli ze bedzie panorama juz ok, tzn ze bedzie je wykrywalo jako 2 głośniki, przez rozdzielony sygnał z jednego wyjścia, skoro zazwyczaj to monitory odsluchowe sie każde w osobny kanał daje bezpośrednio R i L
jakbym miał mixer to bym nie miał takiego problemu 2 kable TS i wszystko działa, a nie mam i nie zamierzam, interfejs usb w planach, ale teraz musze działać na tym co mam
monitorki na miejscu, zakupiłem na kable z jackami przejsciowki zdużo-na-mało_dżekowe, aby podpiąć je pod karte dźwiękową, działają ale jeden monitor jest podpięty pod wyjście analogowe (bo takie powinno być przy odsłuchach)jakieś line out czy te pod słuchawki, ale druga kolumna już jest podpięta pod wejście cyfrowe S/PDIF..
grają, ale gdy w ustawieniach lub w np. FL, biore pan w lewo to nadal chodzą, a jeśli ustawie panorame w prawo to oba monitorki się ściszają..
a musze mieć podpięte narazie pod tą karte, nie mam innego wyjścia
da rade coś z tym zrobić?
czy ten kabel pomoże, tylko gdzie go wtedy podłaczyć, pod wejście frontów? line out? i czy wtedy je rozdzieli ze bedzie panorama juz ok, tzn ze bedzie je wykrywalo jako 2 głośniki, przez rozdzielony sygnał z jednego wyjścia, skoro zazwyczaj to monitory odsluchowe sie każde w osobny kanał daje bezpośrednio R i L
Słuchaj jakie masz monitory?
jesli chodzi o konfiguracje to podstawowe dane nie lepiej poczytac tylko osmieszasz sie
jesli chodzi o konfiguracje to podstawowe dane nie lepiej poczytac tylko osmieszasz sie

...Słuchaj jakie masz monitory?
...
alesis 520, są w nich 2 wyjścia poprzez xlr lub ts (duży jack), a także gniazdo AC na kabel zasilający, ale to już chyba nieistotne,. instukcje czytałem parokrotnie, internet także w celu uzyskania odpowiedźi,w instrukcji jest tylko pokazana opcja podpięcia monitorów pod mixer, a mi chodzi bezposrednio o moja karte dźwiękową,
nie chce mylnie trafić, chce mieć pewność poprzez pomoc społeczną, aby znowu nie wyrzeźbić się na niepotrzebne kable, a facet u mnie ładnie ździera

alesis 520, są w nich 2 wyjścia poprzez xlr lub ts (duży jack), a także gniazdo AC na kabel zasilający, ale to już chyba nieistotne,. instukcje czytałem parokrotnie, internet także w celu uzyskania odpowiedźi,w instrukcji jest tylko pokazana opcja podpięcia monitorów pod mixer, a mi chodzi bezposrednio o moja karte dźwiękową,
nie chce mylnie trafić, chce mieć pewność poprzez pomoc społeczną, aby znowu nie wyrzeźbić się na niepotrzebne kable, a facet u mnie ładnie ździera
kup taki kabel i przejscie z 6,3 nq 3,5 i bedzie ok