Access Virus TI Snow vs Waldorf Blofeld

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
preceli
Re: Access Virus TI Snow vs Waldorf Blofeld

Post autor: preceli » wtorek 15 kwie 2008, 22:07

...Nie wiem z jakiego źródła ale jest. Znalazłem przez przypadek.
Jednak jego cena to dwa blofeldy...

Łoj, dorzuć jeszcze co nieco .

...Dla mnie przesadzili. ...

A widzisz.
A jak np. dla mnie(!), to raczej niespecjalnie. Znajdź mi proszę coś podobnego w tej cenie.
[addsig]
Wiedza zawsze ileś tam kosztuje, głupoty i niewiedzy nie da się oszacować.

Mr.Lee

Post autor: Mr.Lee » środa 16 kwie 2008, 07:13

......Nie wiem z jakiego źródła ale jest. Znalazłem przez przypadek.
Jednak jego cena to dwa blofeldy...

Łoj, dorzuć jeszcze co nieco .

...Dla mnie przesadzili. ...

A widzisz.
A jak np. dla mnie(!), to raczej niespecjalnie. Znajdź mi proszę coś podobnego w tej cenie.
...
Więc ok dorzucam!

Sklep z Gdańska Sprzedaje go na polskiej gwarancji za cenę 4090 PLN. Więc w tej cenie 2 razy blofeld i na klawiaturę zostanie. A dwa blofeldy to już potęga.

Pozdrawiam!

Redakcja

Post autor: Redakcja » środa 16 kwie 2008, 08:20

...A dwa blofeldy to już potęga...

Pewnie tak, ale to chyba nie najciekawszy pomysł. Ja widziałbym całą sytuację w troszkę inny sposób.
Popatrzmy na ceny:
Valdorf Blofeld - 1.595 zł
Virus TI Snow - 4.350 zł
Virus TI Desktop - 6.639 zł
Virus TI Keyboard - 8.730 zł

Czyli kupując Blofelda i Virusa TI Snow zostanie nam w kieszeni jakieś 700 zł w stosunku do ceny wersji TI Desktop oraz 2.800 zł w stosunku do ceny TI Keyboard!
Ten drugi przypadek zakrawa wręcz na małą sensację .
[addsig]
Wojciech Chabinka - sekretarz redakcji EiS

Awatar użytkownika
mr-hammond

Post autor: mr-hammond » środa 16 kwie 2008, 08:34

Czyli kupując Blofelda i Virusa TI Snow zostanie nam w kieszeni jakieś 700 zł w stosunku do ceny wersji TI Desktop oraz 2.800 zł w stosunku do ceny TI Keyboard!
Ten drugi przypadek zakrawa wręcz na małą sensację .
...
Sensacje to wywołała cena bo przyznajmy sie :) każdy chciał taniego virusa za 2500zł, miało być tak fajnie a wyszło jak zawsze

Redakcja

Post autor: Redakcja » środa 16 kwie 2008, 09:12

...Sensacje to wywołała cena bo przyznajmy sie :) każdy chciał taniego virusa za 2500zł, miało być tak fajnie a wyszło jak zawsze ...

Wyszło raczej normalnie, bo w sumie nikt aż takiej sensacji się nie spodziewał. No, może oprócz kolegi Mr.Lee .
Jak dla mnie łączna cena za Blofelda i Snowa kształtująca się poniżej ceny wersji TI Desktop to mocno kusząca alternatywa. Kto wie, czy właśnie nie o to chodziło obu firmom gdy ustalały swe polityki cenowe .
Głównym jednak dla mnie pytaniem jest jak razem zagrają. Bo jeśli tylko będzie ok, to taki komplecik sporo zamiesza na rynku.
[addsig]

Awatar użytkownika
Soundscape
Kontakt:

Post autor: Soundscape » środa 16 kwie 2008, 09:28

Głównym jednak dla mnie pytaniem jest jak razem zagrają. Bo jeśli tylko będzie ok, to taki komplecik sporo zamiesza na rynku.
...
A i jeszcze jakby Nord Wave miał wersje rack...Nic innego by mi nie było trzeba Ale jak narazie, to tylko Blofeld jest w drodze...

Awatar użytkownika
heathenichaer

Post autor: heathenichaer » środa 16 kwie 2008, 09:38

A i jeszcze jakby Nord Wave miał wersje rack...Nic innego by mi nie było trzeba Ale jak narazie, to tylko Blofeld jest w drodze......
to zaopatrz się w nord leada 2x w racku i będziesz miał "rackową" trójce VA

swoją drogą ja coś do tej clavii przkonać się nie mogę, a wiem że to fajny instument
Sztuka jest wycinkiem rzeczywistości widzianym przez temperament artysty - Émile Zola
@
dsi evolver, waldorf blofeld, bcr2000, m-audio fw 410, krk rp 6 g2, akg 271 studio, rode m3

Awatar użytkownika
Soundscape
Kontakt:

Post autor: Soundscape » środa 16 kwie 2008, 10:13

to zaopatrz się w nord leada 2x w racku i będziesz miał "rackową" trójce VA

swoją drogą ja coś do tej clavii przkonać się nie mogę, a wiem że to fajny instument...
Też można Co do przekonań - nie wiem czemu, ale instrumenty Clavii akurat mógł bym kupić w ciemno

Redakcja

Post autor: Redakcja » środa 16 kwie 2008, 16:25

No to może z innej, tym razem bardziej "kalkulacyjnej" beczki .

Całkiem niedawno dostałem redakcyjne zapytanie o to, co moim zdaniem najbardziej warto zakupić pracując jako one man band aby sprostać obecnym klimatom. Czyli koniecznie jakiś analog, samograj i inne takie tam bajery, bo teraz trzeba wykonać i jakiś hip-hop, zagrać tango, a w porywach także odegrać nawet i Dodę.

Osobiście jestem raczej bardziej praktykiem niż artystą (nie ubliżając ani jednym, ani drugim ) przez to mocno szukając w sieci zrobiłem prosty i w miarę budżetowy spis z natury tego, co najbardziej by się tu przydało. Takiego, aby bez wstydu można było zarobić na nim obecnie choć symboliczne "kilka" złotych.

I tu właśnie, jeśli mam być szczery, w żaden sposób nie wychodzi mi właśnie nic innego ponad poniższy zestaw:

- Waldorf Blofeld + Access TI Snow (tu zastanawiającym wręcz jest fakt jak jeden uzupełnia drugiego zarówno możliwościami jak i brzmieniem),

- Ketron midjay Plus (moduł dźwiękowy, aranżer, player),

- M-Audio Axiom 61 (póki co niezrównany w swej klasie pod względem możliwości oprogramowania swych regulatorów).

Wszystko to zamyka się prawie w 11.000 zł , lecz jest chyba obecnie wręcz nie do przebicia.
[addsig]

Awatar użytkownika
FantoMotif

Post autor: FantoMotif » czwartek 17 kwie 2008, 20:55

Co do Virusa to sie zgodzę, brzmienie powala i idealne do dance/techno. Blofeld ? Chyba raczej inne klimaty
Moim typem jest (nie lubię arangerów) na dzień dzisiejszy Motif XS +Virus Ti snow lub Fantom G +Virus Ti Snow. Zobaczymy jak będzie ten nowy Fantom
[Post edytowany przez Admina w dniu 17/04/2008]

ODPOWIEDZ