Access Virus TI Snow vs Waldorf Blofeld

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
AdamZ
Re: Access Virus TI Snow vs Waldorf Blofeld

Post autor: AdamZ » niedziela 13 sty 2008, 19:41

wystarczy, że odpowiednia duża liczba klientów straci cierpliwość i wkurzy się na nieustanne nowe bugi w systemie operacyjnym i odniesie bubla do sklepu. Sprzedawcy mają wtedy straty, a tego się nie toleruje. Towar przynoszący straty jest szybko wycofywany....

Czy ja wiem ...

Podam za przykład syntezator - Alesis Andromeda A6 - chyba bardziej " zarobaczonego" syntha ( z tych "nowszych" w podobnym przedziale cenowym) nie ma i po tylu latach nie stracił na wartości.Wielu na niego psioczy ,ale wciąz wyznacza pewien pułap.Do dziś widuję go w sklepach tu gdzie mieszkam. ( mówię o nowych egzemplarzach )

Virus TI pomimo wielu problemów jest już urządzeniem , które można nazwać KULTOWYM. Jestem pewien , że nawet gdyby nie udało się nigdy wyeliminować pewnych niedociągnięć wciąż będzie utrzymywał się na rynku.

Zresztą przy pracy z MIDI bez użycia VC zachowuje się wzorowo :)

Pozdrawiam

AdromedaA6|Prophet'08|MinimoogVoyager|Virus TI|Roland:D550|JX-8P|Juno-106|αJuno1|JP8000|JD800|R-8M|Yamaha: EX5|TX7|CS-30|KORG: Poly800|microKORG|Monotron|POLY-61|Teisco60F|S.BassStation|DrumStation2|Waldorf Pulse, MFB502, Matrix1000...

piotrel_muzyk
Kontakt:

Post autor: piotrel_muzyk » niedziela 13 sty 2008, 20:13

Specem od synthów i analogów nie jestem .... ale po wysłuchaniu demówek waldorfa i accessa to zdecydowanie wygrywa ten drugi .... Tłuste brzmienie, znakomite efekty i przestrzen jaka daje acces niestety jest niedogoniona i choc gram zwykle "chałtury" to do zabawy kupie sobie to cudo.

Redakcja

Post autor: Redakcja » niedziela 13 sty 2008, 20:24

...Specem od synthów i analogów nie jestem .... ale po wysłuchaniu demówek waldorfa i accessa to zdecydowanie wygrywa ten drugi .... Tłuste brzmienie, znakomite efekty i przestrzen jaka daje acces niestety jest niedogoniona...

Oj nie, na podstawie demówek, a szczególnie w mp3 bardzo łatwo sobie wyrobić absolutnie odstające od realiów zdanie. Tu znacznie lepszym rozwiązaniem będzie udanie się do dystrybutora (Audiostacja) który akurat prowadzi obie firmy w naszym kraju, lub do dobrego sklepu i zapoznanie się z każdym z nich z osobna. Nawet kosztem kasy za ew. bilety. Na dłuższą metę to się znacznie bardziej opłaci! Przy tym zawsze można liczyć na mniej lub bardziej fachowe podpowiedzi. A te czasem są znacznie więcej warte niż sam instrument.
[addsig]
Wojciech Chabinka - sekretarz redakcji EiS

Awatar użytkownika
mr-hammond

Post autor: mr-hammond » niedziela 13 sty 2008, 20:34

Zawsze chciałem mieć Virusa i chyba za niedługo nadejdzie taki dzień
Fajnie ze wypuszczają takie maleństwa :)

Awatar użytkownika
AdamZ

Post autor: AdamZ » niedziela 13 sty 2008, 21:08

... Oj nie, na podstawie demówek, a szczególnie w mp3 bardzo łatwo sobie wyrobić absolutnie odstające od realiów zdanie. ...

Dokładnie !

Gdybym miał kupować instrumenty po przesłuchaniu fabrycznych demonstracji pewnie kupiłbym keyboard CASIO z przebojem " Wake me up " :)

do poprzedniego przedmówcy - ( piotrel_muzyk_)

Musiałbyś usłyszeć jak brzmi Virus TI po wciśnięciu przycisku odtwarzającego DEMO. Gdyby to był dla mnie wyznacznik to nigdy bym się na niego nie zdecydował albo używał jako lampki bo ma fajne LED-y

Jak sama nazwa wskazuje to są syntezatory - czyli urządzenia skonstruowane do syntezy dźwięku , tworzenia i modelowania go według własnych potrzeb. Syntezator brzmi tak jak TY tego chcesz . A brzmienia fabryczne są po to , żeby wskazać pewną drogę lub możliwości instrumentu.

W innym wypadku proponuje nie syntezator a np. NEXUS-a z tonami brzmień żywcem wziętych z Virusa czy Novation i niewielką nad nimi kontrolą.
[addsig]
AdromedaA6|Prophet'08|MinimoogVoyager|Virus TI|Roland:D550|JX-8P|Juno-106|αJuno1|JP8000|JD800|R-8M|Yamaha: EX5|TX7|CS-30|KORG: Poly800|microKORG|Monotron|POLY-61|Teisco60F|S.BassStation|DrumStation2|Waldorf Pulse, MFB502, Matrix1000...

Awatar użytkownika
heathenichaer

Post autor: heathenichaer » wtorek 15 sty 2008, 17:54

...No tak Panowie. A cena?
Przypuszczam że to będzie coś ok. 2500 zł.
Nie wiem jak wy ale postrzegam tu pewien trend wyznaczony przez waldorfa. Może i ma to sens.
Ale jeżeli Snow ma być konkurencją Waldka to niech się zbliży do niego cenowo. Bo jeżeli tak się stanie to Waldorf będzie miał poważne kłopoty.
Pozdrawiam!...
oczekuje się, że cena Snow będzie oscylowała wokół $1350/€1100, a sam sprzęt dostępny będzie wiosną (nie wiem jak w PL)
Sztuka jest wycinkiem rzeczywistości widzianym przez temperament artysty - Émile Zola
@
dsi evolver, waldorf blofeld, bcr2000, m-audio fw 410, krk rp 6 g2, akg 271 studio, rode m3

Awatar użytkownika
preceli

Post autor: preceli » wtorek 15 sty 2008, 18:37

...oczekuje się, że cena Snow będzie oscylowała wokół $1350/€1100, a sam sprzęt dostępny będzie wiosną (nie wiem jak w PL)...

www.e-muzyk.net.pl/content/view/354/31/
Co do ceny zaproponowanej w tamtym newsie byłbym b. ostrożny, raczej skłaniałbym się raczej do Twojej sugestii. Oczywiście mogę się mylić, i niech tak już może zostanie
[addsig]
Wiedza zawsze ileś tam kosztuje, głupoty i niewiedzy nie da się oszacować.

t2m

Post autor: t2m » niedziela 27 sty 2008, 21:45

Lecz osoby które maja już Virusa TI to w marcu będzie można ściągnąć nowy zadarmo OS a to już coś ponieważ będą tam brzmienia z całego TI SNOW.

Możecie sprawdzić tutaj

http://www.sonicstate.com/news/shownews.cfm?newsid=6034

a oglądnąć tutaj

http://www.sonicstate.com/news/shownews.cfm?newsid=5967

Jak dla mnie to będzie rewelacja.

Redakcja

Post autor: Redakcja » wtorek 15 kwie 2008, 20:32

...Jak dla mnie to będzie rewelacja...

Byłem, widziałem, miałem w ręku .

Dla tych co mają "dużego" TI Virusa taki Snow może być naprawdę rewelacją. Choćby z tego względu, że można go wręcz dwoma palcami włożyć w firmowy plecak który znajdziemy w kartonie.
I wcale tu nie żartuję, bo prawda jest taka, że jeśli się tylko pamięta o jego ograniczeniach (głównie co do ilości partów i polifonii) to mając "dużego" Virusa ten mały to wręcz mobilne wybawienie (edytor programowy jest ten sam, duży "łyka" wszystko z małego).

Dla pozostałych nim zainteresowanych na bank będzie zaś najprostszą drogą do ew. uzupełnienia (w miarę mało inwestycyjny sposób) swego el-instrumentarium o coś z najwyższej półki oferty Accessa.
[addsig]
Wojciech Chabinka - sekretarz redakcji EiS

Mr.Lee

Post autor: Mr.Lee » wtorek 15 kwie 2008, 20:39

No i jest

Nie wiem z jakiego źródła ale jest. Znalazłem przez przypadek.
Jednak jego cena to dwa blofeldy. Dla mnie przesadzili.

Pozdrawiam!
[Post edytowany przez Admina w dniu 15/04/2008]

ODPOWIEDZ