Automatyka - podstawy
W programie Cubase sx3 ustawiłem plugin nitro z bardzo wyraźnym "wpływem" na brzmienie. Chciałbym tak ustawic automatykę, żeby z czasem ten efekt narastał. Nie chodzi mi o Volume bo chcę żeby instrument grał cały czas.
Próbuje ale bez skutecznie, nie ważne jaką linię w ścieżce automatyki narysuje, po przekroczeniu chyba polowy wartości efekt włącza się na 100%. Innymi słowy mogę go tylko włączyc lub wyłączyc.
Proszę o pomoc bo nie radze sobie z podstawami automatyki, straszne mnie to irytuje, a siedzę już kilka h nad tym. W googlach nie znalazłem odp na mój problem a i w forum nic znaleźć nie mogę.
Pozdrawiam
Ps
R i W oczywiście włączone
Próbuje ale bez skutecznie, nie ważne jaką linię w ścieżce automatyki narysuje, po przekroczeniu chyba polowy wartości efekt włącza się na 100%. Innymi słowy mogę go tylko włączyc lub wyłączyc.
Proszę o pomoc bo nie radze sobie z podstawami automatyki, straszne mnie to irytuje, a siedzę już kilka h nad tym. W googlach nie znalazłem odp na mój problem a i w forum nic znaleźć nie mogę.
Pozdrawiam
Ps
R i W oczywiście włączone
Może kiedy indziej
Re: Automatyka - podstawy
Spróbuj nie rysować automatyki tylko na początek ją nagrać, żeby sprawdzić dokładnie który parametr się nagrywa.
- Piotr
- Piotr
czy napewno wybrales dobry parametr?oczywiscie mam nadzieje ze automatyka wtyczki jest taka jak nalezy bo roznie bywa
ktore volume automatyzujesz?wtyczki czy sladu?
ktore volume automatyzujesz?wtyczki czy sladu?
...Spróbuj nie rysować automatyki tylko na początek ją nagrać, żeby sprawdzić dokładnie który parametr się nagrywa.
- Piotr...
Hm, nagrac? A ja k to się robi?
- Piotr...
Hm, nagrac? A ja k to się robi?
Może kiedy indziej
...czy napewno wybrales dobry parametr?oczywiscie mam nadzieje ze automatyka wtyczki jest taka jak nalezy bo roznie bywa
ktore volume automatyzujesz?wtyczki czy sladu?...
Może tak/:
manipulowalem pod scieżkami midi, na scieżkach z nazwami inbstrumentów VST. tam gdzie działa "analizator użycie" instrumentów (jest tam też odwołanie edytora "e" do wtyczek efektowych). Ruszałem chyba większoś parametró (poprostu szukałem) ten który włączał i wyłączał efekt nitro nazywał się Power.
ktore volume automatyzujesz?wtyczki czy sladu?...
Może tak/:
manipulowalem pod scieżkami midi, na scieżkach z nazwami inbstrumentów VST. tam gdzie działa "analizator użycie" instrumentów (jest tam też odwołanie edytora "e" do wtyczek efektowych). Ruszałem chyba większoś parametró (poprostu szukałem) ten który włączał i wyłączał efekt nitro nazywał się Power.
Może kiedy indziej
mam nadzieje ze automatyka wtyczki jest taka jak nalezy bo roznie bywa
Przepraszam ale nie rozumiem.
Przepraszam ale nie rozumiem.
Może kiedy indziej
zamiast level w autoamyce wlaczyles enabled :)
wszystko jest w instrukcji
wszystko jest w instrukcji
Ok znalazlem poradzielm sobie. dziekuje za pomoc. Trzebabylo wybrac more... i wskazac inserts i na samiutkim dole jest parametr mainMix -to ten własciwy.
Mam jeszcze 2 pytania do was.
1. Dlaczego ten parametr jest w "insert"s? Lub inaczej, co to znaczy inserts?
2. Dlaczego w podsciezce (automatyki) instrumentu sa 2 podsciezki?( w pierwszej jest opcju mute automation, i lock a w drugiej "analizator zdarzen)
2. Dlaczego w podsciezce (automatyki) instrumentu sa 2 podsciezki?( w pierwszej jest opcju mute automation, i lock a w drugiej "analizator zdarzen)
Może kiedy indziej
...Ok znalazlem poradzielm sobie. dziekuje za pomoc. Trzebabylo wybrac more... i wskazac inserts i na samiutkim dole jest parametr mainMix -to ten własciwy.
...
Może zechciałby ktoś mnie douczyć?
...
Może zechciałby ktoś mnie douczyć?
Może kiedy indziej
Dlaczego nie czytasz instrukcji do programu?
EiS jest super! Pozdrawiam Redakcję!