Korg M3 - użytkownicy

Tu zajmujemy się sprawami tyczącymi się urządzeń stosowanych przy nagłośnieniach imprez.
Awatar użytkownika
KAFEL
Re: Korg M3 - użytkownicy

Post autor: KAFEL » środa 09 kwie 2008, 16:22

No tu jest różnica. Z twardego dysku to moment że paska nie widać jak ładuje natomiast z pendraive trwa to troszkę dłużej. Zależy to również od formatu danego sampla.
Pozdrawiam
...
Powiedzmy że są to banki już obrobione na M3. Ile trwa załadowanie np. banku 64MB (lub innego) z dysku twardego na USB2 (bo takie rozwiązanie jak rozumiem jest najbardziej wydajne) ?

Mr.Lee

Post autor: Mr.Lee » środa 09 kwie 2008, 20:12

Drodzy Bracia!
Z tego co wiem to jest pewien problem z ładowaniem przygotowanych przeze mnie brzmień. Wiec sprawdźcie czy?

1. Macie najnowszy system operacyjny
2. Nie wgrywacie banku radias do zwykłego Banku lub jeśli nie macie radiasa.
Druga sprawa to jeżeli wrzucicie bank na pamięć USB to nie musicie jej instalować. Macie plik PCB więc nie wciskajcie Load tylko Open. Wyświetli wam się plik Bank U-E. I znów wciśnijcie Open. Pokaże wam się lista brzmień. Naciśnijcie na brzmienie by się podświetliło i już macie na klawiaturze to brzmienie (w trybie Media) Więc jeżeli wam się to brzmienie podoba to dopiero Load w miejsce które wybierzecie.

Pozdrawiam!

Awatar użytkownika
lakiernik

Post autor: lakiernik » czwartek 10 kwie 2008, 08:07

U mnie zahulało po kilku ładowaniach " tradycyjnych"....dzięki wielkie Mr. Lee za zebranie i udostępnienie tych brzmień !!!!
Jest masa perełek i wiele pozytywnych zaskoczeń - wspomnieniówek ( Forever, Cars, itd.....) nie mogę tylko odgadnąć brzmienia Depeche z pierwszego nie radiasowego banku....? Może Mr. Lee pomożesz w rozszyfrowaniu ?
Only Hardware System: Elektrony: Machinedrum UW, Monomachine, Octatrack, AnalogFour, DSI Tempest, Korg MS-20 Mini,Yamaha Tenori-on, Waldorf Blofeld, E-mu MP-7, Korg ER-1, Eventide Space, Alesis Bitrman

Mr.Lee

Post autor: Mr.Lee » piątek 11 kwie 2008, 08:17

...U mnie zahulało po kilku ładowaniach " tradycyjnych"....dzięki wielkie Mr. Lee za zebranie i udostępnienie tych brzmień !!!!
Jest masa perełek i wiele pozytywnych zaskoczeń - wspomnieniówek ( Forever, Cars, itd.....) nie mogę tylko odgadnąć brzmienia Depeche z pierwszego nie radiasowego banku....? Może Mr. Lee pomożesz w rozszyfrowaniu ?
...

Witam! No tak się składa drogi Rafale że ja też nie wiem co to.
Zacząłem nawet przysłuchiwać się biografii DM ale niestety na razie nic nie znalazłem. Może to jakiś mniej znany utwór.
A przy grze na barwie Forever Young Pad dociskałeś klawiaturę pod koniec wybrzmiewania Padu?

Pozdrawiam i cieszę się że udało Ci się załadować te brzmienia!

Awatar użytkownika
lakiernik

Post autor: lakiernik » piątek 11 kwie 2008, 08:51

A przy grze na barwie Forever Young Pad dociskałeś klawiaturę pod koniec wybrzmiewania Padu?

Nie, nie dociskałem... jak tylko pojawię się w domu to sprawdzę co to za niespodzianka, dzięki !
Only Hardware System: Elektrony: Machinedrum UW, Monomachine, Octatrack, AnalogFour, DSI Tempest, Korg MS-20 Mini,Yamaha Tenori-on, Waldorf Blofeld, E-mu MP-7, Korg ER-1, Eventide Space, Alesis Bitrman

Awatar użytkownika
lakiernik

Post autor: lakiernik » piątek 11 kwie 2008, 08:53

Acha, ja nie nazywam się Rafał

rmaxim

Post autor: rmaxim » piątek 11 kwie 2008, 10:19

...Acha, ja nie nazywam się Rafał ...
Krzyśku chyba pomyliłeś lakiernika ze mną :)

Mam te barwy od Ciebie na pandrive, ale niestety złośliwość rzeczy martwych nie pozwoliła mi jeszcze pomacać ich. Myślę że dziś dosiądę M trójeczke i niech sie wali i pali ;)

Awatar użytkownika
kajus_Poland

Post autor: kajus_Poland » piątek 11 kwie 2008, 17:20

Wielkie dzieki Mr Lee baardzo fajne te barwy :) teraz tylko czekac musze na radiasa zeby wgrac i ten drogi bank :), ja nie mialem problemu z wgraniem ich do pamieci :)

Awatar użytkownika
bluebird

Post autor: bluebird » piątek 11 kwie 2008, 20:49

Witam wszystkich. Jestem nowym użytkownikiem M3.
No i zaczynaja sie schody.... (jestem perkusistą) Pracowałem z midi, ale na zasadzie Zrobić wszystko w Cubasie, a potem to odtworzyc z modółów brzmieniowych.
Nie nam żadnego doświadczenia z tego typu instr.
Pirewsze pytanie. CZy ktoś jest w stanie udzielić mi podstawowych informacji, ktorych nie ma w instrukcji. Albo są, a ja nie mogę ich zrealizowac...
Podobno jest to otwarta architekrura, a ja na dzien dobry nie moge sobie poradzić z klikiem.. Jak zrobić aby na stałe byl przypisany do wyścia alternatywnego i działal cały czas w trybie SEQ rec, jak i play. Po restarcie wszystko wraca do ustawien fabrycznych.
Nie ma tego w globalu tylko w seq. a ja potrzebuje klik na zewnątrz dla siebie...
Pytan mam jeszce wiele... Na razie najwiecej odnośnie sekwencera i wspólpracy z cubase
Moze jakas prezentacja ... Czytalem tu o propozycji "warsztaty" M3 ?
wiem, ze wiedza kosztuje, ale i po co otwierac już otwarte drzwi
Pozdrawiam wszystkich od M3
Mirek
[addsig]
muzyk

Mr.Lee

Post autor: Mr.Lee » piątek 11 kwie 2008, 22:17

Panowie! Przepraszam za nieporozumienie z tymi imionami. Przyznam że trochę się zakręciłem. Tylu chętnych na te brzmienia że szok. Ale daje rade.
Więc RMaxim Przepraszam. Ale to nauczka która utrwali mi Twoje imię.
Pozdrawiam.

ODPOWIEDZ