Sonar 7 - problem
...Mi smierdzi tu ten na PC.
Jak ktos pisal wyzej na starym Athlonie dzialal bez problemu - u mnie tez (athlon 1,2ghz i 256 ramu).
Na nowszym kompie z core2duo cielo - u mnie tez (2gb ramu i e4500 2,2ghz).
Na golym systemie i bez zadnych pluginow.
Dodam ze obcizaenie procka=0-1% a wolnego ramu pod dostatkiem.
Jedna probka audio (1sekunda) i cielo okrutnie.
Jest tu jakis konflikt Sonar - sprzet moim zdaniem....
Mi smierdzi tu ten core2duo na PC* - mialo byc tak
Jak ktos pisal wyzej na starym Athlonie dzialal bez problemu - u mnie tez (athlon 1,2ghz i 256 ramu).
Mi smierdzi tu ten core2duo na PC* - mialo byc tak
Re: Sonar 7 - problem
......Mi smierdzi tu ten na PC.
Mi smierdzi tu ten core2duo na PC* - mialo byc tak...
Sprawdziłem też sonara 6 i na core duo wypasionym też cienko chodzi, zaznaczam, że na athlonie bez problemu.
Mi smierdzi tu ten core2duo na PC* - mialo byc tak...
Sprawdziłem też sonara 6 i na core duo wypasionym też cienko chodzi, zaznaczam, że na athlonie bez problemu.
Post został usunięty.
Ostatnio zmieniony piątek 01 lut 2019, 06:27 przez PiotrK, łącznie zmieniany 1 raz.
[Użytkownik usunął konto]
-
...Próbowałeś tego sposobu?
Być może coś u Ciebie zaradzi (choć z reszty wątku może wynikać, że jednak niekoniecznie
i bardziej to wygląda na błąd w kodzie samego Sonara). A w tym wypadku chodzi o plik Windowsa msvcr80.dll. Rozwiązaniem może być posiadanie jak najnowszej wersji. W wątku z tamtego linku ktoś ma:
"Anyway, I have just one msvcr80.dll on my machine, it's in C:\\Windows\\WinSxS\\x86_Microsoft.VC80.CRT_1fc8b3b9a1e18e3b_8.0.50727.762_x-ww_6b128700\\
msvcr80.dll
Size is 626,688 and date is 12/01/2006.
Is there a newer msvcr80.dll?"
A na przykład już u mnie (Windows XP Home + SP2) jest msvcr80.dll z 24/10/2007 i ma rozmiar 635 904.
Jakby co, to tutaj podwiesiłem tę moją wersję do ewentualnej podmiany:
http://www.sendspace.com/file/4fvlja
...
Dzięki, czytałem już oczywiście ten wątek, jednak u mnie komunikat o błędzie nie odnosi się do tego pliku, lecz wprost do sonar.exe i brzmi:
A fatal error has occured.
Module: C:\\Prpgram Files\\Cakewalk\\Sonar 7 Producer Edition\\SONARPRD.exe
Dzięki za zainteresowanie problemem.Pozdrawiam.
Być może coś u Ciebie zaradzi (choć z reszty wątku może wynikać, że jednak niekoniecznie

"Anyway, I have just one msvcr80.dll on my machine, it's in C:\\Windows\\WinSxS\\x86_Microsoft.VC80.CRT_1fc8b3b9a1e18e3b_8.0.50727.762_x-ww_6b128700\\
msvcr80.dll
Size is 626,688 and date is 12/01/2006.
Is there a newer msvcr80.dll?"
A na przykład już u mnie (Windows XP Home + SP2) jest msvcr80.dll z 24/10/2007 i ma rozmiar 635 904.
Jakby co, to tutaj podwiesiłem tę moją wersję do ewentualnej podmiany:
http://www.sendspace.com/file/4fvlja
...
Dzięki, czytałem już oczywiście ten wątek, jednak u mnie komunikat o błędzie nie odnosi się do tego pliku, lecz wprost do sonar.exe i brzmi:
A fatal error has occured.
Module: C:\\Prpgram Files\\Cakewalk\\Sonar 7 Producer Edition\\SONARPRD.exe
Dzięki za zainteresowanie problemem.Pozdrawiam.
-
Dla proformy, jak pisze poeta podmieniłem jednak ten plik i wywołałem błąd w pół sekundy. Zapętliłem kawałek sesji i odpętliłem.
ja tez sie dziwie problemom jakims wielkim, Sonara uwazam za chyba najmniej kaprysnego (chociaz zgadzam sie, ze Reaper jeszcze mniej do szczescia potrzebuje, jesli patrzec na glebokosc wejscia w windowsa) z wszystkich DAWow, na jakich pracowalem
i nie zdarzylo mi sie ani nie moc otworzyc sesji z S6 na S7, ani zadna inna wewn niekompatybilnosc
tak wiec kwestia moim zdaniem na 100% lezy we wtyczkach
jedno zastrzezenie - ktos wyzej napisal, zeby wylaczyc polaczenia sieciowe wszystkie. i moze to byc zrodlem trzaskow moim zdaniem tez. mam bowiem taki stick na usb zapewniajacy WiFi; i kiedy ustawialem w opcjach, zeby dziala jako access point, to wlasnie dropy mialem, chociaz nie az tak wielkie jak tutaj czytam. problem sie rozwiazal sam, kiedy kupilem router wifi, zeby nie musiec miec wlaczonego stacjonarnego komputera do korzystania z WiFi w domu. Stick przestawilem na tryb stacji odbiorczej i dropy znikly :)
i nie zdarzylo mi sie ani nie moc otworzyc sesji z S6 na S7, ani zadna inna wewn niekompatybilnosc
jedno zastrzezenie - ktos wyzej napisal, zeby wylaczyc polaczenia sieciowe wszystkie. i moze to byc zrodlem trzaskow moim zdaniem tez. mam bowiem taki stick na usb zapewniajacy WiFi; i kiedy ustawialem w opcjach, zeby dziala jako access point, to wlasnie dropy mialem, chociaz nie az tak wielkie jak tutaj czytam. problem sie rozwiazal sam, kiedy kupilem router wifi, zeby nie musiec miec wlaczonego stacjonarnego komputera do korzystania z WiFi w domu. Stick przestawilem na tryb stacji odbiorczej i dropy znikly :)
fan dobrego brzmienia ;)
-
Jesli chodzi o dropy i różne trzaski, to mi pomogło zamontowanie kontrolera firewire na chipie texas instruments(używam fireface400). kultura pracy sonara mocno wzrosła.
...ja tez sie dziwie problemom jakims wielkim, Sonara uwazam za chyba najmniej kaprysnego (chociaz zgadzam sie, ze Reaper jeszcze mniej do szczescia potrzebuje, jesli patrzec na glebokosc wejscia w windowsa) z wszystkich DAWow, na jakich pracowalem
...
Pracując wcześniej na athlonie też uważałem że bardziej stabilnego programu od sonara nie ma. Po przesiadce na core duo i to na dwóch różnych kompach dropów nie ma tylko na sterownikach asio.
...
Pracując wcześniej na athlonie też uważałem że bardziej stabilnego programu od sonara nie ma. Po przesiadce na core duo i to na dwóch różnych kompach dropów nie ma tylko na sterownikach asio.
Zaznaczam ponownie ze w sesji moge miec odpalony tylko sam plik audio... a trzaski sa nadal.
^^ tak mialo byc ;)
^^ tak mialo byc ;)
co do core2duo to ja wlasnie mam taki procesor i ani razu nie zdarzylo mi sie nic nietypowego
owszem, na wdm chodzilo dziwnie, kiedy moja karta (RME) nie miala sterownikow tego typu oficjalnych, tylko beta. ale od czasu wersji 3.0 (sterownikow, nie sonara) wszystko hula bezszelestnie i na ASIO, i na WDM
pixel - sprawdziles te polaczenia sieciowe, czy ci nie bruzdza? bo nie wspomniales o tym
generalnie rzecz biorac, to uwazam, ze EWIDENTNIE jest tp wina jakiejs twojej konfiguracji nietypowej (?), bo na forum sonara i wsrod moich znajomych uzytkownikow sonara prawie wszyscy maja core2duo albo wiecej, i nie slyszalem o problemach tego typu
sterowniki do plyty masz dobrze poinstalowane? moze kontrolery dyskow ci chodza na 0.1 gwizdka ?;)
owszem, na wdm chodzilo dziwnie, kiedy moja karta (RME) nie miala sterownikow tego typu oficjalnych, tylko beta. ale od czasu wersji 3.0 (sterownikow, nie sonara) wszystko hula bezszelestnie i na ASIO, i na WDM
pixel - sprawdziles te polaczenia sieciowe, czy ci nie bruzdza? bo nie wspomniales o tym
generalnie rzecz biorac, to uwazam, ze EWIDENTNIE jest tp wina jakiejs twojej konfiguracji nietypowej (?), bo na forum sonara i wsrod moich znajomych uzytkownikow sonara prawie wszyscy maja core2duo albo wiecej, i nie slyszalem o problemach tego typu
sterowniki do plyty masz dobrze poinstalowane? moze kontrolery dyskow ci chodza na 0.1 gwizdka ?;)
fan dobrego brzmienia ;)