Pro Tools HD7 nie czyta 32 bit i Stereo Interleaved?
Przygotowuje sesje (poiedzmy "stemami") na jutro do studia - sporo trakow, sesja w Cubase 32 bity - sporo sladow stereo.
Czy ProTools czyta 32 bit wav i slady stereo (w sensie z tego co pamietam woli dwa mono L i R)?
Czy ProTools czyta 32 bit wav i slady stereo (w sensie z tego co pamietam woli dwa mono L i R)?
Re: Pro Tools HD7 nie czyta 32 bit i Stereo Interleaved?
zrob 24bit! moze byc stereo
Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!
hmm to zapytam dodatkowo -
jak mam to zrobic? dithering kazdego z 8 sladow (stem)? te szumy dith sie nie polacza w cos koszmarnego - od czego zwiedna uszy ludziom w studiu?
Zrobie mniej stem moze :)
Zapewne dlatego czasem miewalem problemy z exportem do OMF - nigdy tego nie bralem pod uwage (Czasem pracuje na 32 czasem na 24, zaleznie od humoru niestety)
jak mam to zrobic? dithering kazdego z 8 sladow (stem)? te szumy dith sie nie polacza w cos koszmarnego - od czego zwiedna uszy ludziom w studiu?
Zrobie mniej stem moze :)
Zapewne dlatego czasem miewalem problemy z exportem do OMF - nigdy tego nie bralem pod uwage (Czasem pracuje na 32 czasem na 24, zaleznie od humoru niestety)
...hmm to zapytam dodatkowo -
jak mam to zrobic? dithering kazdego z 8 sladow (stem)?
bez ditheringu - to zostanie zrobione na koncu
jak mam to zrobic? dithering kazdego z 8 sladow (stem)?
bez ditheringu - to zostanie zrobione na koncu
Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!
...zrob 24bit! moze byc stereo...
Tak z ciekawości, a dlaczego nie czyta?? Wszystkie programy DAW mają możliwość 32 float.
Do Grembo
Ja używam 32 BIT wtedy gdy planuje edytować traki np. niszcząco.Po obniżeniu poziomów informacja na temat praktycznie niesłyszalnych partii ,pozostaje wciąż zapisana w 32 float, więc gdybym jednak się zdecydował zwiększyć głośność tracka lub stema to te informacje pozwalają przywrócić jego oryginalną dynamike.Przy eksporcie do miksu moze to miec mniejsze znaczenie,bo wstępnie przecież poziomy masz już ustawione, ale jednak miło mieć taką możliwość.Pozdrawiam
Tak z ciekawości, a dlaczego nie czyta?? Wszystkie programy DAW mają możliwość 32 float.
Do Grembo
Ja używam 32 BIT wtedy gdy planuje edytować traki np. niszcząco.Po obniżeniu poziomów informacja na temat praktycznie niesłyszalnych partii ,pozostaje wciąż zapisana w 32 float, więc gdybym jednak się zdecydował zwiększyć głośność tracka lub stema to te informacje pozwalają przywrócić jego oryginalną dynamike.Przy eksporcie do miksu moze to miec mniejsze znaczenie,bo wstępnie przecież poziomy masz już ustawione, ale jednak miło mieć taką możliwość.Pozdrawiam
Szukam książki Dźwięk w filmie - Małgorzata Przedpełska-Bieniek.Kupie,pożyczę,zapłacę za przesyłkę)
Nie wszystkie, Pro-Tools nie czyta 32 bitowych plikow.
Nie wszystkie, Pro-Tools nie czyta 32 bitowych plikow.
- Miłaszewski
...Tak z ciekawości, a dlaczego nie czyta?? Wszystkie programy DAW mają możliwość 32 float.
Nie wszystkie, Pro-Tools nie czyta 32 bitowych plikow....
Logic tez nie
[addsig]
Nie wszystkie, Pro-Tools nie czyta 32 bitowych plikow....
Logic tez nie
[addsig]
Ja też nie potrafię...