hej
sluchajcie no juz rozne cuda wpisywalem w google zeby sie dowiedziec ale bez skutku.
chce kupic mese dual rectifier ale mam zgryz ktora wybrac
bo jest 2 i 3 kanalowa.
dwu kanalowa ma jakis przelacznik na orange z tego co wiem
. ktos mi powiedzial ze dwukanalowa brzmi lepiej
bo ma dwa trafa i dwa kanaly
a 3 kanalowa pracuje na dwoch trafach
i podobno ten high gain juz tak nie gra jak w 2 kanalowej.
niestety nie wiem jakie sa roznice w brzmieniu bo nie mam jak posluchac.
moze ktos pomoc w rozwiazaniu tego problemu?
pozdrawiam
Mesa Boogie Dual Rectifier 2ch/3ch
Jestem w trakcie odbudowy studia
Re: Mesa Boogie Dual Rectifier 2ch/3ch
Ten ktoś usłyszał to od innego ktosia, który z kolei słyszał jak innych dwóch ktosiów gadało, że jakis ktoś tak przeczytał na forum jak paru ktosiów o tymdyskutowało. Tez się nasłuchałem takich historyjek. Każdy mówi że nowa Mesa jest do bani a nikt nie słyszał obydwu w akcji. Róznica polega na tym, ze ja słyszałem. mało tego. Obydwie nagrywałem. I nie powiem że stara, dwukanałowa brzmi lepiej, bo to byłoby kłamstwo. ALe nie powiem też, ze brzmia identycznie. Róznica jest znikoma, o ile nie wynikała ona z wieku lamp w obydwu modelach. Ja osobiscie brałbym nową bo ma swietny czysty kanał a stara wersja go nie miała w ogóle. Co do brzmienia przesterów, róznice są tak małe, ze szkoda rozpoczynać kolejnej dyskusji.
Re: Mesa Boogie Dual Rectifier 2ch/3ch
...
Ten ktoś usłyszał to od innego ktosia, który z kolei słyszał jak innych dwóch ktosiów gadało, że jakis ktoś tak przeczytał na forum jak paru ktosiów o tymdyskutowało. Tez się nasłuchałem takich historyjek. Każdy mówi że nowa Mesa jest do bani a nikt nie słyszał obydwu w akcji. Róznica polega na tym, ze ja słyszałem. mało tego. Obydwie nagrywałem. I nie powiem że stara, dwukanałowa brzmi lepiej, bo to byłoby kłamstwo. ALe nie powiem też, ze brzmia identycznie. Róznica jest znikoma, o ile nie wynikała ona z wieku lamp w obydwu modelach. Ja osobiscie brałbym nową bo ma swietny czysty kanał a stara wersja go nie miała w ogóle. Co do brzmienia przesterów, róznice są tak małe, ze szkoda rozpoczynać kolejnej dyskusji....
ok
a ta mesa napedzala pake mesy? czy inna?
ciekaw jestem jak to jest z tymi pakami mesy bo tez roznie mowia:)
aha o co to sa te dwa przelaczniki z tylu mesy dwukanalowej?
orange spongy
dziekuje
Ten ktoś usłyszał to od innego ktosia, który z kolei słyszał jak innych dwóch ktosiów gadało, że jakis ktoś tak przeczytał na forum jak paru ktosiów o tymdyskutowało. Tez się nasłuchałem takich historyjek. Każdy mówi że nowa Mesa jest do bani a nikt nie słyszał obydwu w akcji. Róznica polega na tym, ze ja słyszałem. mało tego. Obydwie nagrywałem. I nie powiem że stara, dwukanałowa brzmi lepiej, bo to byłoby kłamstwo. ALe nie powiem też, ze brzmia identycznie. Róznica jest znikoma, o ile nie wynikała ona z wieku lamp w obydwu modelach. Ja osobiscie brałbym nową bo ma swietny czysty kanał a stara wersja go nie miała w ogóle. Co do brzmienia przesterów, róznice są tak małe, ze szkoda rozpoczynać kolejnej dyskusji....
ok
a ta mesa napedzala pake mesy? czy inna?
ciekaw jestem jak to jest z tymi pakami mesy bo tez roznie mowia:)
aha o co to sa te dwa przelaczniki z tylu mesy dwukanalowej?
orange spongy
dziekuje
Jestem w trakcie odbudowy studia