Edirol HQ Orchestral
W Cubase SE3 Edirol HQ Orchestral nie pamięta ustawień. Ustawiam ręcznie głośności, panoramy, efekty itd., zapisuję projekt. Po otwarciu projektu wszystko jest "wyzerowane". Ktoś miał tak? I coś z tym zrobił?

Re: Edirol HQ Orchestral
w zadnym soft nie pamieta
mnie sie kiedysudalo (nie jestem pewien, bo to ze 2 lata temu bylo) - zachowac jako jakis program fxp lub fxb
mnie sie kiedysudalo (nie jestem pewien, bo to ze 2 lata temu bylo) - zachowac jako jakis program fxp lub fxb
Potwierdzam. Co prawda sa niektore VSTi, ktore Cubase pamietal.....ich ustawienia. Z Edirolem niestety nie. Nekiedy i podczas pracy potrafil zmienic instrument:)) Ale mozna mu wybaczyc za brzmienie instrumentow, bo niektore brzmia naprawde dobrze.
[addsig]
[addsig]
Universal Audio Apollo Twin / Adam A7 / Native Kontrol S49 / Native Komplete 10 Ultimate / Pro Tools 12 / Samplitude Pro X3 Suite
...W Cubase SE3 Edirol HQ Orchestral nie pamięta ustawień. Ustawiam ręcznie głośności, panoramy, efekty itd., zapisuję projekt. Po otwarciu projektu wszystko jest "wyzerowane". Ktoś miał tak? I coś z tym zrobił?
...
W oknie Orchestrala, tuz pod logo - guziczek SYSTEM-->FILE--->Performance. Jest save i load.
Mozna zapisac aktualne ustawienia parametrow sciezek (instrument,glosnosc, panorama) i potem zaladowac do konkretnego projektu.

W oknie Orchestrala, tuz pod logo - guziczek SYSTEM-->FILE--->Performance. Jest save i load.
Mozna zapisac aktualne ustawienia parametrow sciezek (instrument,glosnosc, panorama) i potem zaladowac do konkretnego projektu.
Też miałem na początku ten problem, ale zajrzałem do "Help". Tam wszystko jest opisane oraz narysowane. Akurat ten instrument wymaga zapisu "save" i otwarcia przez "load".
NI Komplete 12, EWQL Symphonic Gold Orchestra,Spectrasonics Omnisphere, NI Alicia's Keys, EWQL Ministry of Rock, IK Philharmonik Miroslav, BFD ECO
...
O, właśnie tak i tylko tak!
Dzięki serdeczne.
...
O, właśnie tak i tylko tak!
Dzięki serdeczne.