Hannibal - cena to nie wszystko

Tu zajmujemy się sprawami tyczącymi się urządzeń stosowanych przy nagłośnieniach imprez.
Awatar użytkownika
psychokiller
Re: Hannibal - cena to nie wszystko

Post autor: psychokiller » poniedziałek 17 mar 2008, 15:07

Szczerze ten p[an nioe zna sie g mnie na konstrukcjach zestwów głośnikowych. Firma alphard ma ambicje firmy pokroju JBL-a z przed lat.
Zdominowc rynek towarem o niskim koszcie. Jak juz widzimy chińwzczyzna pojawia sie wszędzie.
Nie wiem co skłoniło do otwarcia tego tematu na forum.

Firmie alphard przydałby sie jakis sprzęt pomiarowy chociaż żeby mówić ojaimkolwiek projektowaniu. Zapraszam do siedziby gównej fimry Alphard w Grócju.

Z reszta wiem ze udoskonalnie systemu wiele mu nie pomogło.

Z reszta jego reklama rozpoczeła sie juz w wakacje.
W sumie troszii denna promocja. Bo poki co to do konca nie widac cen zestawien. Jak bym chcil przygotowac klientow na nowosc wsawiłbnym reklame a'la Heyah ze poki weszla ludzie caly czas obserwowali co to bedzie.

A z reszta jko przykłd podam kolejną rzeczy prosze wejsc na stone ww.alpahd.pl i zakupic czesci do starych kolumn z serii magnum dokładnie chodzi mi o tweetery T-17 skoro nawet parwie 3 miesiące nie było ich na magazynie.

Z po drugie ich cena wg mnie wcale nie jest konkurencyjna do np zestwów pol-aduio o podobnych parametrach. (chodzi mi o jednostki nisktonowe których ceny udostępniła firma alphad na swoej stronie)

Miejmy andzieje ze fimr a Alphrd kiedys to zrozumie i inaczej bedzie podchodzila do "PROJEKTÓW" systemów nagłosnieniwoych.

Cyt z artykólu "firma alphard .... jako producent ... przetworników .... może dostoswywać przetworniki do swoich kolumn"

Tak mnie to rozbawiło ze nie mgoe do tej pory sie powstrzymać od śmiechu.

A lośnik hanibal 18 to w sumie nic jak stary głośnik SUB1803AX abo SUB1801AX nie pamietam dokadnie symbolu
Przeciwnik PARTACTWA przeciwnik CHIŃSZCZYZNY

Awatar użytkownika
psychokiller

Post autor: psychokiller » wtorek 25 mar 2008, 16:19

Nie iwem czemu ale Nowy007 podobnie jak ixus66 czy Serwis123.
Cialge chwla to samo. Z reszta jak widomo Panie TOMKU M pat. Nowy007.
Chociaz styl rozumowania wzgledem wywiadu by pan zmienil dla niepoznaki.

Ja musze sie przynac sie bez bicia BYLEM pracownikiem SERWISU firmy ALPHARD. Nie pracuje tam juz praiwe rok. Czemu bo ta firma nie darzy do lepszej jakosci tylko lepszej sprzedarzy.

paca serwisnata roczej poelgała na poprawiniu niedoróbek lub usuwania usterek które powstały jako skutek niedoróbek.

Cyt. Ze świtowo produkcja przenosi sie do chin ;)

I na tym wg mnie polge bład wielu firm.
Bo taka chinska firma produkuje graty dla tego ktos zamówi.
A tak poza nawisem jest sobie fabryka macki w chinach.
Wystarczy wyslac odpowiednia przepłate a kolumny moga sie juz nazywać MONTER Audio lub ARA --> AlfonsRomeoAudio

A zeby opracowac dobry zestaw potrzeba niestety kilkudziesięcio soobowego zespołu, projektantów, technologów i testerów.

A caly alphard w polce zatrudnia 10-15 osób.

Jak ktos chce glebszej polemiki zapraszam na GG 6372006

Awatar użytkownika
AlfonsoRodeo

Post autor: AlfonsoRodeo » sobota 29 mar 2008, 15:36

Przede wszystki liczy sie doswiadczenia, wiedza a potem doswiadczenie:-) A jak z tymi wymienionymi jest, to kazdy widzi. Z drugiej strony, caly sztab ludzi nie zawsze jest koniecznoscia, choc na pewno bywa pomocny i szybszy.

silver_sound

Post autor: silver_sound » sobota 29 mar 2008, 17:28

Witam
Panowie, chińczyk tez człowiek, jeśc chce, i idotami ci ludzie nie są.
To co dotrze do kraju zalezy od zamawiających.
Jesli zamówia odpowiednia jakość, za co trzeba wiecej zapłacic oczywiście i za materiały bo lepsze, i za prace, bo pracownik z wiekszym doswiadczeniem, lub lepszym wykształceniem musi to wykonac. Oczywiści zmniejsza to konkurencyjnośc juz u nas, bo jest drozsze od najtańszego chłamu.
Tylko jest pytanie, kto każe takiej firmie branie udziału w tym wyścigu szczurów????
Wystarczy zamówic lepsze wyroby, taka sama reklama jak ta która towarzyszy obecnej ofercie tej firmy, przysporzylaby duzo lepsze efekty, bo byłaby wsparta "pocztą" pantoflowa, oraz pozytywnymi wpisami na forach.
Dlaczego to niemożliwe?
Chyba dlatego, że w tej niszy ulokowali sie ludzie o typowej dla naszej klasy sredniej, nowobogaccy, o mentalności handlarzy a nie handlowców.... Jeszcze lepszy samochód, trzeci,czwarty , jeszcze wiekszy dom, JAK NAJSZYBCIEJ!!!!
Nie ma mowy o zmniejszeniu zysku, o nie....
Zamiast zacząc handlowac lepszej jakości towarem, robi sie takie kryptoreklamy jak ten temat, próbując wcisnąc albo kiepski wyrób, albo pod pozorem nowoczesnej "mysli technicznej" zaimponowac gawiedzi....
jk
Lubię solidność, zarówno w życiu, jak też w konstrukcji sprzętu elektroakustycznego. Nie cierpię TANDETY.

Awatar użytkownika
psychokiller

Post autor: psychokiller » poniedziałek 31 mar 2008, 18:36

Chyba dlatego, że w tej niszy ulokowali sie ludzie o typowej dla naszej klasy sredniej, nowobogaccy, o mentalności handlarzy a nie handlowców.... Jeszcze lepszy samochód, trzeci,czwarty , jeszcze wiekszy dom, JAK NAJSZYBCIEJ!!!!
Nie ma mowy o zmniejszeniu zysku, o nie....
Zamiast zacząc handlowac lepszej jakości towarem, robi sie takie kryptoreklamy jak ten temat, próbując wcisnąc albo kiepski wyrób, albo pod pozorem nowoczesnej "mysli technicznej" zaimponowac gawiedzi....
jk...
Zgadzam sie z kolegą.

Teraz moze małe przeliczneie

Alphard HM-3X (2x6'' idbas + tweeter ) = 1442 PLN x 16= 23072
Alphard H18-SL2 2x18'' 3591 PLN x 2 = 7182
Alphard V12 3196 PLN x 1 3196
Alphard V6 2500 PLN x2 5000
DriveRackPA 2500 PLN z1 2500
---------SUMA-------------------------------------------------- 40950
Do tego kable i jakies tam inne o to przykład wg systemu któy pociąnie koło 60m od sceny. Za jedyne 50 kzł. bo tyle bedzie nas kosztowal system z okablowaniem i prostym rusztowaniem kratownicowym.
Z te pienidze moża kupić chyba juz bardziej renomownay zestaw tadycyjny któy równie dobrze sobie poradzi na tak odległośc.

Z pewnością moc takiego zestawu rzedu 3-5 kW tez nie jest satysfkacjonujaca zwłascza przy skutecznosci 96-98 db

ODPOWIEDZ