.....ale siedza glowy i jeszcze toszke a polowa z nas odpali osx na pececie i w sumie na jedno wyjdzie :)
wczoraj juz mnie sie udalo(nie dzialal tylko lan ale wifi bylo i czytnik kart pamieci..)...
Mnie się udało odpalić OSX 10.4.10 (oczywiście cel edukacyjny). Cały hardware w tym M-Audio Firewire 1814 pracują bez zarzutu. Problemem jest wydajność mojego stacjonarnego (konfig w sygnaturce), która jest minimalnie niższa niż Macbook Pro 2,4 GHz (test wykonany za pomocą Geekbench oraz na podstawie sesji Cubase i Protools'owych).
Wiadomo jednak, że praca na OSX zainstalowanym na zwykłym PC jest nieetyczna, a co najważniejsze nielegalna.W przypadku zakupu komputera z logiem jabłuszka za mniej więcej 10k otrzymujemy 8 rdzeniowy Mac Pro z procesorem 2,8 GHz i 2 GB RAM, w dodatku cichy, zbudowany na lepszych jakościowo podzespołach niż przecietny PC, do tego system operacyjny oparty na silnej podstawie Unix'a. Cena za wysoka ? Zależy dla kogo.Dla zwykłego użyszkodnika to cena z kosmosu, dla firmy, której działalność wymaga wydajnych i (prawie) niezawodnych stacji roboczych to nie jest tak wiele. Znam kilka osób, które po zakupie Mac Pro / Macbook Pro stwiedziły, że ich problemy z komputerem się zakończyły. Jest w tym sporo racji. Sam planuję lada moment przesiadkę na Mac Pro pomimo, że cena jest powiedzmy sobie jak dla mnie wysoka. Byłoby jednak miło gdyby ceny Maców były o te 20-25% niższe

[addsig]
IroN Audio i7 4.2GHz (Kaby Lake) 16GB RAM, OS X Sierra, / Universal Audio Apollo Quad / Wes Audio Beta76 / Novation 61SL MkII / NI Maschine / Pro Tools 12.8 / Cubase 9.5 Pro / PSP Total Pack / D16 / Waves / NI Komplete 8 Ultimate / Arturia V Collection