Sciszenie sticka w loopie perkusyjnym

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Awatar użytkownika
grembo
Re: Sciszenie sticka w loopie perkusyjnym

Post autor: grembo » środa 26 mar 2008, 16:33

ja tez robie - ale gdy mam juz pelny ekran sladow - wywalam wszystko przy czym nie skacza slupki - stad wiem ze nie mam natury realizatora :)

Endrio wyslal mi fajnie obrobiny stick - ale stalo sie to co i mnie sie dzialo gdy dodawalem diabla (bardzo fajne okreslenie - Devil :) ) lub limitowalem.

Wylazi ogon z nie wygatewanej stopy (zaczyna brzmiec jak w takich strazackich orkiestrach beben) - a ghosty - czyli tremola, rozne ciche uderzenia na werblu - zaczynaja zaslaniac akcent - w tym przypadku na 3 - robiony stickiem. I caly half-time diabli biora :)

Awatar użytkownika
Kuma
Kontakt:

Post autor: Kuma » środa 26 mar 2008, 19:28

(..)
Ps. Drodzy perkusisci - wiem ze to nie do zagrania, ale mi sie podoba :) wiec za komentarze - to niemozlwie - dziekuje. Zreszta polecam Gene'a Lake :)...
Na pierwszy rzut ucha do zagrania co najmniej w 99%. Parę godzin trzebaby spędzić "wklepując", bo niektóre elementy "mało typowe" no i nie gwarantuję czy wszystkie pałkowe hihaty grane byłyby pałką czy część z nich nogą, ale do zagrania na żywo oczywiście.

pozdr
bębniarz

Awatar użytkownika
grembo

Post autor: grembo » środa 26 mar 2008, 19:57

Jeden nagral mi cos (ODuck to zna) ale musialem wyawlic, bo kawalek osiadl - drugi bardzo znany i szanowany spasowal, mowia ze niemozlwie granie ghostów mieszanych ze stickiem - ktory trzeba na werblu polozyc - a do tego jeszcze hihat zamotany.

JA wiem ze to mzoliwe - i to wcale nie poprzez wielkie treningi

oto dowód

Kuma - gdzie Cie mozna posluchac? otwarty czlek z Ciebie!

Awatar użytkownika
Kuma
Kontakt:

Post autor: Kuma » środa 26 mar 2008, 22:07

Kuma - gdzie Cie mozna posluchac? otwarty czlek z Ciebie!...
Od nowego roku urlop wziąłem , bo mi trochę bokiem zaczęło wychodzić to "granie", ale z Tie Break grywamy koncercik co kilka lat . Dam znać .

DOBRZE rozegrani ci ludzie z linku. Fanem Meshell'ki jakoś nie jestem, ale szacunek..

pozdr
bębniarz

Awatar użytkownika
grembo

Post autor: grembo » czwartek 27 mar 2008, 01:35

przyznam bez batoga ze ja jestem - a ze dawno niczyim fanem nie bylem - to celebruje ten stan :)

kami

Post autor: kami » czwartek 27 mar 2008, 06:09

...Mam takie pytanie

Zrobilem sobie kiedys loop - byl w midi - pozniej zgralem do audio (midi diabli wzieli - cubase nie trzyma w pool sladow midi - a szkoda).

Probowalem go odtworzyc - ale ciezko idzie - a w tym co mam stick/rancik - jest duzo za glosno.... czy jest jakas mozliwosc sciszenia tego? Sciszanie transjentu - odpada, zglasnianie reszty loopu rowniez (za glosne ghosty)

Moze ktos umie mi pomoc?

oto ten plik

Ps. Drodzy perkusisci - wiem ze to nie do zagrania, ale mi sie podoba :) wiec za komentarze - to niemozlwie - dziekuje. Zreszta polecam Gene'a Lake :)...
MELODYNE
jestem entuzjastą realizacji komputerowej

Darkthrone

Post autor: Darkthrone » czwartek 27 mar 2008, 17:32

Zrobione, wysłane do kolegi grembo. Pozdrawiam!

Awatar użytkownika
grembo

Post autor: grembo » czwartek 27 mar 2008, 18:00

zaraz obejrze :)

Melodyne? Nie mam - poza tym on chyba nie poradzi sobie z czyms takim (poki co) - choc gdyby umial mi to na GM midi zamienic.... ech... pieknie by bylo

Awatar użytkownika
wishmaster

Post autor: wishmaster » czwartek 27 mar 2008, 18:06

Tutaj zadne pojscie na skroty, zadna edycja audio nic nie pomoze. Cala sekwencje trzeba po prostu jeszce raz wyrzezbic
sztuczna inteligencja jest lepsza od naturalnej głupoty

Awatar użytkownika
grembo

Post autor: grembo » czwartek 27 mar 2008, 18:16

Wysluchalem - bardzo podobnie do Erdiego :) tyle ze chyba o cos wiecej (z Eq cos robiles tez?) - wrazenie jakby transjent stopy byl mocniejszy - ale wybrzmienie niestety pozostaje (choc jakos mniej przeszkadza)

Loopu nie udalo mi sie odtowrzyc - zrobilem w koncu cos w miare pdobnego - tamto to byl przypadek - nalozyy mi sie dwie rozne perkusje (w sensie same werble - whalaem sie miedzy stick a ghosts zwyklym - a tak.. wybralem oba)

ODPOWIEDZ