B-Control BCA2000 czy Alesis I/O 2 + Soundcraft Compact 4?

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
mospin
B-Control BCA2000 czy Alesis I/O 2 + Soundcraft Compact 4?

Post autor: mospin » środa 26 mar 2008, 12:38

Witam
mam następujący problem planuję zakup sprzętu i potrzebuję kartę zewnętrzną (USB lub Firewire bo to do laptopa) + ewentualny mikser tak żebym posiadał dwa wejścia mikrofonowe (najlepiej żeby jedno dało się wyciszyć podczas nagrywania) wyjścia na monitory oraz dwa wyjścia słuchawkowe i dodatkowo łącza MIDI.

mam na oku następujące rozwiązania:
1. B-Control BCA2000 (ok 550 zł)
2. Alesis I/O 2 + Soundcraft compact 4 (ok 850 zł)

i teraz pytanie jak ma się jakość pierwszego zestawu do drugiego? potrzebował będę tego do nagrywania wokalu i produkowania muzyki (hip hop) czy będzie istotna różnica po dołożeniu tych 300 zł do tego drugiego zestawu?

z góry dziękuję za pomoc

Awatar użytkownika
Soundscape
Kontakt:

Re: B-Control BCA2000 czy Alesis I/O 2 + Soundcraft Compact 4?

Post autor: Soundscape » środa 26 mar 2008, 13:09

i teraz pytanie jak ma się jakość pierwszego zestawu do drugiego? potrzebował będę tego do nagrywania wokalu i produkowania muzyki (hip hop) czy będzie istotna różnica po dołożeniu tych 300 zł do tego drugiego zestawu?

z góry dziękuję za pomoc...
Kup sobie używaną karte M-audio FW 410. Chodzą po 800 pln. Jak Ci wystarczy jednak jedno wejście, to FW Solo. A z wyżej wymienionego zestawu, to ten drugi będzie lepszy. Wymieniony sprzęt Beha szumi strasznie.

Awatar użytkownika
devil

Post autor: devil » środa 26 mar 2008, 14:15

a po co w tym drugim zestawie compact 4 ?
przeciez tam masz 2 wejscia i 2 wyjscia.
pod wejscia podlaczasz mikrofon, a pod wyjscia odsluchy, cala filozofia.

pozdrawiam

[addsig]
Proszę zanotować! "odmawia wypisania spisu sprzętu studyjnego w sygnaturce"

Awatar użytkownika
Soundscape
Kontakt:

Post autor: Soundscape » środa 26 mar 2008, 14:30

...a po co w tym drugim zestawie compact 4 ?
Bo jest popularny
A tak na poważnie, to faktycznie nie potrzebny jeśli tylko 2 wejścia potrzebne. Ale np. ja coraz częściej myślę, iż przydał by mi się kompaktowy mikser do interfejsu. Dochodzi coraz to więcej instrumentów, coraz to inne rzeczy się nagrywa. Koledze przyszłościowo może się przyda ten Compact.

ODPOWIEDZ