Korg X3

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
dawidTJ
Korg X3

Post autor: dawidTJ » sobota 15 mar 2008, 20:02

Witam. Mam problem z Korgiem x3. Przez przypadek skosowałem sobie wszystkie brzmienia a w dodatku moja stacja dyskietek jest uszkodzona, wiec w gre wchodzi tylko wgranie sysexów z kompa..... ale tu jest prolme bo od 3 dni szukam i nie moge znalezc brzmien do KORGa X3 w formacie syx.... Są niby na forum YAHOO, ale po rejestracji nie ma nadal hiperłącz do tych plików.... Błagam pomocy... :)

odwdziecze sie

moj mail dburas@wp.pl
KORG Karma, Korag X3, KORG WS EX, KORG 01W Pro, Waldorf Blofeld, Alesis QS Plus Paino.

Redakcja

Re: Korg X3

Post autor: Redakcja » sobota 15 mar 2008, 20:27

...Mam problem z Korgiem x3

Wejdź na stronę: http://membres.lycos.fr/grossard/anglais/anglais.html
Wśród programów znajdziesz tam m.in. X3Lib Edytor/Biblioteka. Dalej już sobie poradzisz sam .
[addsig]
Wojciech Chabinka - sekretarz redakcji EiS

dawidTJ

Post autor: dawidTJ » sobota 15 mar 2008, 20:56

niestety... program się załącza owszem ale to tyle... zadnej mozliwosci wysyłania itp itd... mam akurat MIDI-OX i działa tylko potrzebuje sysex a w tym X3Lib to tylko pcg... nie wiem jak przekonwertowac w syx... a ten program niestety nie wysyła do sprzetu.... czekam na jakas porade jeszcze
z gory wielkie dzieki
KORG Karma, Korag X3, KORG WS EX, KORG 01W Pro, Waldorf Blofeld, Alesis QS Plus Paino.

Awatar użytkownika
Caroozo

Post autor: Caroozo » sobota 15 mar 2008, 21:01

Ja używałem do przesyłania sysex (do wiekowego już SY-35) programu Midi Quest który to posiadał możliwośc zmiany formatu całych banków brzmień i ich transfer.
Więc jeśli do edytora dołączone są brzmienia, to wystarczy je skopiowac a wysłac już czymś innym (podany przeze mnie program to przykład).
Lub użyc konwertera (jeśli takowy jest, nie wiem bo nie miałem stycznosci ).

dawidTJ

Post autor: dawidTJ » sobota 15 mar 2008, 21:28

no tak.... tylko gdzie go dostac ...

Redakcja

Post autor: Redakcja » sobota 15 mar 2008, 23:39

...no tak.... tylko gdzie go dostac ... ...

Może tam: www.soundtower.com/synth/x3.htm. Poproś o wersję 7-dniową.
[addsig]
Wojciech Chabinka - sekretarz redakcji EiS

dawidTJ

Post autor: dawidTJ » niedziela 16 mar 2008, 11:19

...w ogóle nie chce mi przesyłać banków.... ustawiam w klawiszu na :dump midi... daję "ok" i robie transfer... a nic nie przychodzi do klawisza.... ciagl e jakies błędy wyskakują .... nie rozumiem juz tego... moze cos zle robie...

Awatar użytkownika
Caroozo

Post autor: Caroozo » niedziela 16 mar 2008, 17:24

...

...w ogóle nie chce mi przesyłać banków.... ustawiam w klawiszu na :dump midi... daję "ok" i robie transfer... a nic nie przychodzi do klawisza.... ciagl e jakies błędy wyskakują .... nie rozumiem juz tego... moze cos zle robie......
Może masz źle ustawiony kanał MIDI na odbiór w klawiszu? Czasem się zdarza... Najciemniej pod latarnią;-)

dawidTJ

Post autor: dawidTJ » niedziela 16 mar 2008, 17:37

......

...w ogóle nie chce mi przesyłać banków.... ustawiam w klawiszu na :dump midi... daję "ok" i robie transfer... a nic nie przychodzi do klawisza.... ciagl e jakies błędy wyskakują .... nie rozumiem juz tego... moze cos zle robie......
Może masz źle ustawiony kanał MIDI na odbiór w klawiszu? Czasem się zdarza... Najciemniej pod latarnią;-)...
juz sobie poradziłe m. Wraz z znajomym po prostu naprawiliśmy stacje 2dd :) pozdrawiam i dziekuje za cenne porady

ODPOWIEDZ