Celemony Direct Note Access - niewiarygodne?
Czy ktoś wie ile będzie kosztowała ta melodynka ??
- Soundscape
- Kontakt:
Re: Celemony Direct Note Access - niewiarygodne?
...Czy ktoś wie ile będzie kosztowała ta melodynka ?...
Funkcja DNA będzie dostępna w programie samym. (Melodine 2) Koszt programu chyba pozostaje ten sam (przynajmniej tak piszą na stronie producenta).
Funkcja DNA będzie dostępna w programie samym. (Melodine 2) Koszt programu chyba pozostaje ten sam (przynajmniej tak piszą na stronie producenta).
Dotychczas mowilem, ze autotunem nie moge wyczyscic jednego dziecka z chorku spiewajacych dzieci - a teraz?
...
zależy
jeśli śpiewały w unisonie to wciąż takie operacje bedą...niemożliwe?

zależy

...Dotychczas mowilem, ze autotunem nie moge wyczyscic jednego dziecka z chorku spiewajacych dzieci - a teraz?
...
zależy
...
Jakby spiewaly w unisonie, to by nie bylo problemu - chodzi o tego jednego ktory nie jest w unisonie

zależy

Jakby spiewaly w unisonie, to by nie bylo problemu - chodzi o tego jednego ktory nie jest w unisonie

cholerka, powiem tak, szczeka mi opadła nisko :)
Nagrywamy gitarki w C-dur i gitarzystę zwalniamy a resztę już wykona soft
PS. To działa dobrze w zakresie jednego polifonicznego instrumentu, ale i tak fajny fjuczer.

PS. To działa dobrze w zakresie jednego polifonicznego instrumentu, ale i tak fajny fjuczer.
...Nagrywamy gitarki w C-dur i gitarzystę zwalniamy a resztę już wykona soft
PS. To działa dobrze w zakresie jednego polifonicznego instrumentu, ale i tak fajny fjuczer....
Facet pokazuje kwartet smyczkowy
ale to dalej gra w zasadzie jak jeden instrument. Też się spodziewam że przy całym mixie wymięknie, szczególnie jak mix będzie skompresowany (no bo jak wyeliminuje pompowanie z innymi instrumentami przy przesunięciu nuty w przód/tył ?)
Dokładnie całość obrazuje to zdanie: "skoro słyszymy poszczególne nuty czy poszczególne instrumenty w całym mixie, to znaczy że komputer też może je wydobyć".
[addsig]

PS. To działa dobrze w zakresie jednego polifonicznego instrumentu, ale i tak fajny fjuczer....
Facet pokazuje kwartet smyczkowy

Dokładnie całość obrazuje to zdanie: "skoro słyszymy poszczególne nuty czy poszczególne instrumenty w całym mixie, to znaczy że komputer też może je wydobyć".
[addsig]
Ilu realizatorów potrzeba żeby wkręcić żarówkę?
Czterech, jeden wkręca a trzech mówi że by to zrobiło lepiej
Czterech, jeden wkręca a trzech mówi że by to zrobiło lepiej
tak - kompresowanie to podla sprawa - i w sensie muzycznym rowniez. Czasem nagrywam starszych muzykow - zawsze narzekaja - ze instrumenty po mix traca swoja niezaleznosc-wyrazistosc odpowiedz.
Ale nie wiem czy Melodyne to przeszkodzi :) nie wiemy jakie to algorytmy, a macie pomysl? analiza jakas spectralna? taka jak w RX Izotpoe do wywalnia ze spectrum dzwikow tla? tyle ze tam trzeba sporo robic recznie. JEsli tak - to byc moze to co robi Melodyne - ten algorytm - bedzie Graalem dla czyszczenia nagran!
jeszcze jedno mnie zastanawaia - czy analiza polifoniczna w tej nowalijce - pozwoli mi grac na basie, w czasie rzeczywistym ?
Ale nie wiem czy Melodyne to przeszkodzi :) nie wiemy jakie to algorytmy, a macie pomysl? analiza jakas spectralna? taka jak w RX Izotpoe do wywalnia ze spectrum dzwikow tla? tyle ze tam trzeba sporo robic recznie. JEsli tak - to byc moze to co robi Melodyne - ten algorytm - bedzie Graalem dla czyszczenia nagran!
jeszcze jedno mnie zastanawaia - czy analiza polifoniczna w tej nowalijce - pozwoli mi grac na basie, w czasie rzeczywistym ?
wyslalem zanim skonczylem - chodzi o to - ze wchodzi audio bass (gram akordami) - a slysze np. Hanmond czy Rhodes - czyli konwersja polifoniczna z audio na midi