IGS a IMBIR

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
Tasiorowski
Re: IGS a IMBIR

Post autor: Tasiorowski » poniedziałek 10 mar 2008, 19:27

Nie mam żadnego urządzenia IMBIR, a szczerze mówiąc się zastanawiałem nawet czy kupić czy nie, jak coś tam się wolnej gotówki sypnie. Właśnie dlatego śledząc wątki o jego urządzeniach zauważyłem, że często jakiś dziwny profil bez żadnego zielonego paska ( czyt. nowy, świeżo założony ? ) jest wielkim piewcą owego sprzętu, znawcą lampowych konstrukcji itd. Nie chcę nikogo urazić, ale wydaje mi się to troszkę dziwne. Sam pan IGS w wielu postach pisze, że generalnie cyt.:" niestety, bez sprzętu za 20 k zł nie można mieć dobrego brzmienia", co ja interpretuję jako "bez sprzetu za 20 k zł, a najlepiej sprzętu IGS za 20 kzł nie można mieć dobrego brzmienia.". Po części się z tym zgodzę, ale jeśli chodzi o pewne tylko typy urządzeń. Moim zdaniem kompresor na pewno nie jest tym urządzeniem, które MUSI być w HARWARZE i hi-endowe. Odnoszę dziwne wrażenie, że to forum miejscami staje się tubą propagandową pewnych firm, spalcie mnie i zbijcie jeśli się mylę, z góry przepraszam pana IGSa jeśli poczuje się urażony tym postem, ale przestawiłem SWOJE zdanie poparte SWOIMI obserwacjami. Pozdrawiam
Mocny Pecet + Laptop, Presonus FIRESTUDIO + DIGIMAX FS, TC M One XL, TC HELICON VIOCEWORKS, ALESIS 3630, MXL 2006 + 770, SE 3 Stereo Pair, Sontronics SIGMA, Shure SM 57, 81, Audio-Technica - ATM 650 x 3, ATM 250 DE, ATM 450, APS AEON, E-MU PM 5, AKG 141

Awatar użytkownika
Orbit

Post autor: Orbit » poniedziałek 10 mar 2008, 21:39

Dla wszystkich ktorzy chca zobaczyc jak prosto jest zrobic klon SSLa tutaj link ZAZANCZAM KLON !!!!

uwierzecei MI , to niema nic wspolnego z prawdziwym SSLem ...

urzadzenie IMBIR jest zrobione według tych schematów , zadna Innowacyjna konstrukcja zadna własna konstrukcja, po prostu klon ktorego cała dokumentacja jest ogolnie dostepna

http://www.gyraf.dk/gy_pd/ssl/ssl.htm

http://gssl.rolandklinkenberg.com/english/index.html

Awatar użytkownika
Orbit

Post autor: Orbit » poniedziałek 10 mar 2008, 21:48

w tym linku , jest okazane krok po kroku jak zrobic KLON SSL a

http://gssl.rolandklinkenberg.com/english/index.html

a tutaj sa zdjecia jak wyglada KLON IGS od srodka

http://img210.imageshack.us/img210/6619/klon1dt8.jpg

http://img379.imageshack.us/img379/4395/klon2at8.jpg

trzeba przyznac ze IGS dba o szczegóły , i jego urzadzenie bardzoładnie sie prezetuje

Awatar użytkownika
goodsound

Post autor: goodsound » poniedziałek 10 mar 2008, 22:33

a ja uważam że IGS bardzo dobrze robi dźwiękowi, i SSl też...
kwestia tylko czy jest się czarnym czy białym...
czarni powinni używać SSla a biali IGSa...
i powinno to byc zapisane w konstytucjii...

na rozluznienie polecam otworzyć bronka i obejrzec ten filmik:

http://pl.youtube.com/watch?v=FmqniUMkLcU

pozdro
czarna muza dobry sound Quincy Jones

Awatar użytkownika
peter

Post autor: peter » poniedziałek 10 mar 2008, 23:47

czy jest się czarnym czy białym...
czarni powinni używać SSla a biali IGSa...
i powinno to byc zapisane w konstytucjii...
ale Masakra... to ja biały dałem sie namówić na ten syf

konop_tnt
Kontakt:

Post autor: konop_tnt » wtorek 11 mar 2008, 00:26

NoRd384 , nie wiem dlaczego próbujesz mnie obrazić za wszelką cenę. Podobno nie ma głupich pytań.

Mnie interesuje tylko jak stwierdziłeś, że to totalna kopia z Gyraf, bo ja nie mam SSL IGS więc nie wiem. Jeśli rozkręciłeś i zobaczyłeś, że są identyczne - to super - też sobie zrobię.

Druga rzecz to taka, że nie widziałem wypowiedzi w któych IGS przypisuje sobie konstrukcję SSL'a - a wręcz przeciwnie - podkreśla, że w przypadku tego urządzenia czerpał z Gyraf. I to tyle. A Ty zaraz człowiekowi kłuciem prawdy w oczy i z jakimiś ślepymi testami wyjeżdzasz:)

A propo dziwnego profilu bez zielonego paska - nie znam IGS'a, nie współpracuję z IMBIREM.

Awatar użytkownika
peter

Post autor: peter » wtorek 11 mar 2008, 00:29

Druga rzecz to taka, że nie widziałem wypowiedzi w któych IGS przypisuje sobie konstrukcję SSL'a - a wręcz przeciwnie - podkreśla, że w przypadku tego urządzenia czerpał z Gyraf. I to tyle. A Ty zaraz człowiekowi kłuciem prawdy w oczy i z jakimiś ślepymi testami wyjeżdzasz:)

A propo dziwnego profilu bez zielonego paska - nie znam IGS'a, nie współpracuję z IMBIREM. ...
a skąd wogóle nazwa IGS SSL w takim razie???

EMD

Post autor: EMD » wtorek 11 mar 2008, 07:08

Właściwie to ktoś na forum powinien wyjaśnić jak wygląda strona prawna takiej sytuacji gdy kopiuje się projekt elektroniczny jakiegoś urządzenia i chce się sprzedać pod własnym logo.

Awatar użytkownika
igs

Post autor: igs » wtorek 11 mar 2008, 08:07

a skąd wogóle nazwa IGS SSL w takim razie???...
Mój kompresor nazywa się S-Type Mix Bus. Nie SSL. Podkreślałem to chyba już ze 100 razy tutaj. A SSL niestety dalej funkcjonuje jako nazwa obiegowa.
Reasumując: niezaprzeczalnym faktem jest, że owe klony SSLa są oparte na oryginalnych rozwiązaniach Solid State Logic. Niezaprzeczalne jest również świetne brzmienie tych klonów, nagrodzone w czasopiśmie Muzyk i nie tylko... Niezaprzeczalne też jest zadowolenie klientów, którzy owe klony nabyli z własnej, nieprzymuszonej woli. Niezaprzeczalnym argumentem jest w końcu cena owych urządzeń.
Oczywiście, nie chcesz? Nie kupuj! Ale nie knowaj, nie zazdrość, nie podpuszczaj i nie krytykuj zwłaszcza, kiedy owych klonów nie widziałeś na oczy.

undereason

Post autor: undereason » wtorek 11 mar 2008, 08:13

...Właściwie to ktoś na forum powinien wyjaśnić jak wygląda strona prawna takiej sytuacji gdy kopiuje się projekt elektroniczny jakiegoś urządzenia i chce się sprzedać pod własnym logo.

...
Świetna myśl. Jeśli mogę, proponuję Ciebie EMD na głównego śledczego forumowego.
W dalszej kolejności proponuję sie zająć zbadaniem sprawy piractwa komputerowego i omijania przepisów celnych wśród forumowiczów.

PS. Doprawdy nie sposób nie zauważyć, jak w pełnej krasie ujawniają się w tej dyskusji zacne cechy naszego narodu.

ODPOWIEDZ