IGS a IMBIR

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
Łukasz1985
IGS a IMBIR

Post autor: Łukasz1985 » poniedziałek 10 mar 2008, 11:18

Wiatm. Mam takie pytanie czym sie rozni kompresor SSL IGS a IMBIRA?Bo widze ze maja ten sam wyglad a tylko znaczek firmowy inny
Cubase Pro 8 - Windows 7 Home Premium (64bit)

Awatar użytkownika
Tadeo
Kontakt:

Re: IGS a IMBIR

Post autor: Tadeo » poniedziałek 10 mar 2008, 11:27

...Wiatm. Mam takie pytanie czym sie rozni kompresor SSL IGS a IMBIRA?Bo widze ze maja ten sam wyglad a tylko znaczek firmowy inny ...
nie ma znaczenia, to wszystko to i i tak są ssl'e

sorki, myślałem że dziś 1kwietnia

Awatar użytkownika
peter

Post autor: peter » poniedziałek 10 mar 2008, 11:45

......Wiatm. Mam takie pytanie czym sie rozni kompresor SSL IGS a IMBIRA?Bo widze ze maja ten sam wyglad a tylko znaczek firmowy inny ...
nie ma znaczenia, to wszystko to i i tak są ssl'e

sorki, myślałem że dziś 1kwietnia
...
To nie są SSL'e tylko podróbki ssl'a...

Awatar użytkownika
NoRd384

Post autor: NoRd384 » poniedziałek 10 mar 2008, 11:51

taa, mnie rozbawi w teście EIS tekst o autorskiej konstrukcji . Jaka autorska ? Zerżnięte w 100% plus mały dodatek - żeby sie różniło. Każdy kto siedzi trochę na forum lub w DIY zna na pamięć strony, gdzie sa schematy tych urządzeń.
Czysty biznes.
[addsig]
Bum cyk cyk... [I] a teraz skompresuj "bum" [/I]

Awatar użytkownika
Tadeo
Kontakt:

Post autor: Tadeo » poniedziałek 10 mar 2008, 12:21

To nie są SSL'e tylko podróbki ssl'a......
oczywiście, a jedną z różnic o jaką Łukaszu pytasz to to że igs jest jednostką a imbir spółką
pozdrawiam

Awatar użytkownika
Orbit

Post autor: Orbit » poniedziałek 10 mar 2008, 15:01

Nie mylcie SSL z Firmą Imbir czy tez IGS , te ostatnie nie maja nic wspolnego z prawdziwym SSL-em oprocz nazwy Buss ......
IMBIR - i IGS to ta sama produkcja, jednak to są tzw. KLONY , czyli urzadzenia ktore bardziej czy mniej przypominaja prace SSl-a ... jednak nigdy nie bedzie to SSL ... efekt finalny bedzie podobny , zblizony , ale nigdy taki sam .....

NIe twierdze jednak ze zie jest warto miec takie urzadzenie w swoim arsenale ,

konop_tnt
Kontakt:

Post autor: konop_tnt » poniedziałek 10 mar 2008, 17:22

...taa, mnie rozbawi w teście EIS tekst o autorskiej konstrukcji . Jaka autorska ? Zerżnięte w 100% plus mały dodatek - żeby sie różniło. Każdy kto siedzi trochę na forum lub w DIY zna na pamięć strony, gdzie sa schematy tych urządzeń.
Czysty biznes.
...
A skąd wiesz, że zerżnięte? Masz SSL'a od IGS albo IMBIRA? Po płytce PCB poznałeś, że są takie same? Może IGS dał Ci schemat ?
Jeżeli Solid State Logic lub Gyraf nie ściągają kasy od sztuki sprzedanej prze
z IMBIR z tytułu praw patentowych, to znaczy że konstrukcja jest autorska.
Jakby to było takie proste to wszyscy robili by ten czysty biznes (ze mną na czele :) )

Awatar użytkownika
NoRd384

Post autor: NoRd384 » poniedziałek 10 mar 2008, 18:38

A skąd wiesz, że zerżnięte? Masz SSL'a od IGS albo IMBIRA? Po płytce PCB poznałeś, że są takie same? Może IGS dał Ci schemat ?
Tak trudno Ci uwierzyć ? Niestety często prawda kuje w oczy.

Jakby to było takie proste to wszyscy robili by ten czysty biznes (ze mną na czele :) )...
Gdybyś posiadał wiedzę w tej dziedzinie, wiedział byś że naprawdę nie trzeba wiele zmienić aby otrzymać "nowość" na bazie "wzorca". W tym momencie prawo patentowe ładnie obchodzisz na około. Późniejsze udowadnianie "zrzynania" pochłania więcej czasu i pieniędzy, niż wdrożenie do produkcji nowego modelu.
[addsig]

konop_tnt
Kontakt:

Post autor: konop_tnt » poniedziałek 10 mar 2008, 18:59

...**********************
Nie bardzo wiem co ma mnie kuć w oczy. Ostatnio czytałem trochę nt IGS i jego wyrobów i w żadnej wypowiedzi nie powiedział, że SSL to stricte autorska konstrukcja (a o tym ten temat)

Jakby to było takie proste to wszyscy robili by ten czysty biznes (ze mną na czele :) )...
Gdybyś posiadał wiedzę w tej dziedzinie, wiedział byś że naprawdę nie trzeba wiele zmienić aby otrzymać "nowość" na bazie "wzorca". W tym momencie prawo patentowe ładnie obchodzisz na około. Późniejsze udowadnianie "zrzynania" pochłania więcej czasu i pieniędzy, niż wdrożenie do produkcji nowego modelu.
...
Tak, może z punktu widzenia elektronicznego: kopiujesz i jest ok, o ile użyjesz tych samych elementów i identycznie z orginałem rozmieścisz je na płytce PCB etc. Gdyby to było takie proste to z Chin płynęłyby do nas masowo udane kopie, a jednak nie dokońca to wychodzi, bo nawet jak już coś skopiują to ludzie słyszą różnicę. Takie rzeczy to tylko w erze, a skopiować też trzeba umieć.
Ja zapytałem się Ciebie skąd wiesz, ale nie udzieliłeś mi odpowiedzi. Z kolei Ty zakładasz z góry brak mojej wiedzy Take it easy man

Awatar użytkownika
NoRd384

Post autor: NoRd384 » poniedziałek 10 mar 2008, 19:07

......**********************
Nie bardzo wiem co ma mnie kuć w oczy. Ostatnio czytałem trochę nt IGS i jego wyrobów i w żadnej wypowiedzi nie powiedział, że SSL to stricte autorska konstrukcja (a o tym ten temat)
=====================
SSL jest autorską konstrukcją. Jeżeli uważasz ze zmiana kilku układów i zmianę zarżenia na ruskie lampy to już autorska konstrukcja to ta dyskusja nie ma sensu.

Tak, może z punktu widzenia elektronicznego: kopiujesz i jest ok, o ile użyjesz tych samych elementów i identycznie z orginałem rozmieścisz je na płytce PCB etc. Gdyby to było takie proste to z Chin płynęłyby do nas masowo udane kopie, a jednak nie dokońca to wychodzi, bo nawet jak już coś skopiują to ludzie słyszą różnicę. Takie rzeczy to tylko w erze, a skopiować też trzeba umieć.
Ja zapytałem się Ciebie skąd wiesz, ale nie udzieliłeś mi odpowiedzi. Z kolei Ty zakładasz z góry brak mojej wiedzy Take it easy man
...
Nie odpowiedziałem ponieważ Twoje pytanie było agresywne i co najmniej infantylne.
Takich co widza i słyszą więcej od wszystkich innych, to znam na pęczki. Szkoda tylko że skarzą się na rozkojarzenie i kłopoty ze słuchem w dniu ślepych testów...

ODPOWIEDZ