Witam!
Chciałbym poradzić się drogich Forumowiczów, którą "karte dźwiekową" wybrać. Będe używał jej jako interfejsu do PC. Sygnaly z miksera przez karte do kompa.
Cena:
ESI MAYA 44 USB - 371zł
Maya 44
M-Audio Delta 44 - 590zł
Delta 44
Jakość:
Oczywiście jakościowo M-Audio wydaje sie byc lepsza -> lepsze przetworniki A/C i C/A (większa dynamika, mniejsze znieksztalcenia) i oczywiscie probkowanie 24 bit natomiast Maya ma tylko 18. No i czestotliosc probkowania, choc nie widze sensu ngrywac wiecej niz 48 kHz.
Wejścia:
M-Audio - jacki, Maya- cinche
Pytanie apropo Maya - wedlug opisu na Adobe Auditionie beda dzialac tylo 2 kanaly a na Logicu 4, dlaczego tak sie dzieje? czy zwiazane to jest z tymi sterownikami ASIO II i WDM - czy ktos moglby mi to wyjasnic? Chcialym uzywac obydwu programow w trybie 4 kanalow,dlatego jest to dla mnie wazne.
Poradzcie!
A moze znacie jakieś inne dobre karty 4-kanałowe??
pozdrawiam
Sław
ESI MAYA 44 USB czy M-Audio Delta 44
Re: ESI MAYA 44 USB czy M-Audio Delta 44
No i oczywiście prosiłbym o opinie użytkownikow tych kart , jak sie sprawuja.
pozdrawiam
Sław
pozdrawiam
Sław
Hmm...widze ze chyba nikt mi nie poradzi, wiec moze ktoś chociaz powie mi czy uzywajac Maya 44 USB będe mogl nagrać 4 kanały oddzielnie, bo w specyfikacji piszą 4 input (2 stereo) i w sterownikachsa tylko dwa "heble" do ustawienia poziomu - input signal, wiectak jakby bylydwa wejscia liniwoe stereofoniczne.
pozdrawiam
Sławek
pozdrawiam
Sławek
Co to są przetworniki A/C i C/A ?
temat chyba milion razy poruszany się nie dziw, że nikt nie pisze

www.despisestudio.com
...Co to są przetworniki A/C i C/A ?
...
przeszukalem forum nie znalazlem zeby ktos porownywal te dwie karty, jedynce to co znalazlem to info o delcie 44 - jedna osoba sie tylko wypowiedziala, a A/C i C/A to to samo co A/D i D/A tylko ze po polsku kolego.

przeszukalem forum nie znalazlem zeby ktos porownywal te dwie karty, jedynce to co znalazlem to info o delcie 44 - jedna osoba sie tylko wypowiedziala, a A/C i C/A to to samo co A/D i D/A tylko ze po polsku kolego.
...Co to są przetworniki A/C i C/A ?
Przetwornik Analogowo/Cyfrowy, Cyfrowo/Analogowy.
Proste, prawda?

Proste, prawda?
......Co to są przetworniki A/C i C/A ?
Proste, prawda?
...
no w sumie racja bo nie wiedzieć czemu zwykłem czytać A/D- D/A i wolałem dla pewności zapytać

Proste, prawda?
...
no w sumie racja bo nie wiedzieć czemu zwykłem czytać A/D- D/A i wolałem dla pewności zapytać
www.despisestudio.com