No więc tak:
Przeczytałem sobie sporo wątków z Forum FXT no i nasunęły mi się pyatnia:
1. Czy to prawda że FXT nie teleportuje wtyczek DX?
2. Czy to prawda, że z użyciem FXT i teleportacją VSTi (np. Halion) nie da się grać Halionem ( latencja) i można go co najwyżej uzywac jako odtwórcę sekwencji uprzednio zagranych na Hoście?
3. Czy to prawda, że FXT nie teleportuje rodzimych (wewnętrznych) wtyczek Cubase ( mnie głównie chodzi o VST dynamics)
4. Czy to prawda, że obsługę niektórych wtyczek DX (Waves) można udostepnić do teleportacji instalując powłokę WavesShell?
5. Jeśli pkt 4 "tak", to gdzie można zaczerpnąć wiedzy o WavesShell? I czy również jak w przypadku FXT istnieje demo do ściągnięcia i gdzie?
6. Jeśli pkt 4 "nie" to co to jest WavesShell?
7. Gdzie podczas pracy z użyciem FXT dokonuje się edycji parametrów danej wtyczki? Na hoście czy Slave'ie?
pozdrowienia
FX Teleport (I)
przed użyciem programu zapoznaj się treścią instrukcji załączonej do opakowania bądź skonsultuj się z producentem lub dystrybutorem oprogramowania...
Re: FX Teleport (I)
1. tak
2. tak
3. bardzo prawdopodobne (nie mogę teraz sprawdzić), ponieważ te wtyczki pracują wyłącznie pod Cubase, a fxteleport jest dla nich hostem pośrednim
4. bardzo prawdopodobne
5. www.waves.com, jest wersja 30-dniowa całego pakietu native
7. na delegowanym komputerze (slave); najłatwiej rozwiązać sprawę używając remote desktop
2. tak
3. bardzo prawdopodobne (nie mogę teraz sprawdzić), ponieważ te wtyczki pracują wyłącznie pod Cubase, a fxteleport jest dla nich hostem pośrednim
4. bardzo prawdopodobne
5. www.waves.com, jest wersja 30-dniowa całego pakietu native
7. na delegowanym komputerze (slave); najłatwiej rozwiązać sprawę używając remote desktop
Re: FX Teleport (I)
Dzwięki!
znaczy się dobrym tropem idę

znaczy się dobrym tropem idę

przed użyciem programu zapoznaj się treścią instrukcji załączonej do opakowania bądź skonsultuj się z producentem lub dystrybutorem oprogramowania...