Korg M3 - użytkownicy

Tu zajmujemy się sprawami tyczącymi się urządzeń stosowanych przy nagłośnieniach imprez.
Awatar użytkownika
Pan_Jabu
Re: Korg M3 - użytkownicy

Post autor: Pan_Jabu » niedziela 24 lut 2008, 22:14

...Koledzy jak podłączyć mikrofon pod M3 bo nijak sobie nie radzę

Pozdrawiam...

A na czym konkretnie polega problem?
Podłączasz mikrofon do odpowiedniego gniazdka, ustawiasz MIC/LINE switch na "MIC", możesz dopasować poziom pokrętłem i ... już.

Ja podłączałem mikrofon i działał od kopa. Próbowałem co prawda tylko z wokoderem (nic nie nagrywałem), niemniej funkcjonowało to.

rmaxim

Post autor: rmaxim » niedziela 24 lut 2008, 22:21

......Koledzy jak podłączyć mikrofon pod M3 bo nijak sobie nie radzę

Pozdrawiam...

A na czym konkretnie polega problem?
Podłączasz mikrofon do odpowiedniego gniazdka, ustawiasz MIC/LINE switch na "MIC", możesz dopasować poziom pokrętłem i ... już.

Ja podłączałem mikrofon i działał od kopa. Próbowałem co prawda tylko z wokoderem (nic nie nagrywałem), niemniej funkcjonowało to....
Podpinam mikrofon pod wejscie 1 lub 2 przełanczam switcg na mic i nic nie slysze w głosnikach. jack mam monofoniczny, przed chwilką byłem z tym mikrofonem u kolegi, sprawdzalem na pa2 i śmiga. Nieiwm moze cos jescze trzeba włączyć w globalu lub gdziej indziej żeby zagadał?

Mr.Lee

Post autor: Mr.Lee » poniedziałek 25 lut 2008, 07:20

Podpinam mikrofon pod wejscie 1 lub 2 przełanczam switcg na mic i nic nie slysze w głosnikach. jack mam monofoniczny, przed chwilką byłem z tym mikrofonem u kolegi, sprawdzalem na pa2 i śmiga. Nieiwm moze cos jescze trzeba włączyć w globalu lub gdziej indziej żeby zagadał?...

Drogi Kolego!

Podłączasz mikrofon w sposób który mówiłeś. Przechodzisz w tryb Sampling. Wyłączasz okienko Use Global Setings. Wciskasz Przycisk REC samplera i powinieneś słyszeć mikrofon.

Pozdrawiam

rmaxim

Post autor: rmaxim » poniedziałek 25 lut 2008, 08:59

...Podpinam mikrofon pod wejscie 1 lub 2 przełanczam switcg na mic i nic nie slysze w głosnikach. jack mam monofoniczny, przed chwilką byłem z tym mikrofonem u kolegi, sprawdzalem na pa2 i śmiga. Nieiwm moze cos jescze trzeba włączyć w globalu lub gdziej indziej żeby zagadał?...

Drogi Kolego!

Podłączasz mikrofon w sposób który mówiłeś. Przechodzisz w tryb Sampling. Wyłączasz okienko Use Global Setings. Wciskasz Przycisk REC samplera i powinieneś słyszeć mikrofon.

Pozdrawiam...
Dzięki koleżko, sprawdzę to popołudniu. Patrzyłem na interfejsie wirtualnym M3 i nie widzę zakładki Use Global Settings w trybie Sampling, ale jeszcze pokombinuje jak będę przy instrumencie.

Pozdrawiam

rmaxim

Post autor: rmaxim » środa 27 lut 2008, 09:25

1. Czy jest możliwość sterowania w karnie w trybie Combi na poszczególnych scenach modułem B,C i D czy tylko perkusją na A.

2. Gdzie można zmieniać jakiś patern fabryczny (np przebieg perkusyjny) coś dołożyć lub wyciąć.

3. w Jakim trybie i w jaki sposób dzielicie klawiaturę (np lewa ręka pad a prawa piano)

Pozdrawiam

rmaxim

Post autor: rmaxim » piątek 29 lut 2008, 07:50

...1. Czy jest możliwość sterowania w karnie w trybie Combi na poszczególnych scenach modułem B,C i D czy tylko perkusją na A.

2. Gdzie można zmieniać jakiś patern fabryczny (np przebieg perkusyjny) coś dołożyć lub wyciąć.

3. w Jakim trybie i w jaki sposób dzielicie klawiaturę (np lewa ręka pad a prawa piano)

Pozdrawiam...
pkt 3 odpada, już wszystko jasne.

Awatar użytkownika
lakiernik

Post autor: lakiernik » piątek 29 lut 2008, 08:42

Mam takie pytanie:
W trybie SEQ Karma działa mi na tracku 1, ale jak przechodzę na track 2 i każdy inny to bez względu jaki program przypiszę do tracka Karma nie hula . o co chodzi? gdzie to ustawić żeby mieć aktywną Karmę na więcej niż jednym tracku ?
Only Hardware System: Elektrony: Machinedrum UW, Monomachine, Octatrack, AnalogFour, DSI Tempest, Korg MS-20 Mini,Yamaha Tenori-on, Waldorf Blofeld, E-mu MP-7, Korg ER-1, Eventide Space, Alesis Bitrman

Mr.Lee

Post autor: Mr.Lee » piątek 29 lut 2008, 14:59

...Mam takie pytanie:
W trybie SEQ Karma działa mi na tracku 1, ale jak przechodzę na track 2 i każdy inny to bez względu jaki program przypiszę do tracka Karma nie hula . o co chodzi? gdzie to ustawić żeby mieć aktywną Karmę na więcej niż jednym tracku ?...
Witam !
Lakierniku dokładniej proszę! Ale w ustawieniach w trybie sequencer masz zakładkę karma GE i tam zaznaczasz np. który kanał (scieżka midi) ma sterować danym modułem karmy. Możesz wszystkie karmy przypisać do jednego kanału i gdy wejdziesz na ten kanał wszystkie karmy zaczną grać
Pozdrawiam!

exp

Post autor: exp » niedziela 02 mar 2008, 23:25

...1. Czy jest możliwość sterowania w karnie w trybie Combi na poszczególnych scenach modułem B,C i D czy tylko perkusją na A.

Pozdrawiam...
załatwia to rppr :) i polecam looknac http://www.karma-lab.com/vp/klvp.html?playID=42 :)...do przygotowania rppt kazdego wzasadzie jak znalazl :)...tez sie głowilem jak panowac nad perkusja i odkrytłem moc rppr :) ...
ps.niebawem bede mial radias :D...

rmaxim

Post autor: rmaxim » poniedziałek 03 mar 2008, 08:24

......1. Czy jest możliwość sterowania w karnie w trybie Combi na poszczególnych scenach modułem B,C i D czy tylko perkusją na A.

Pozdrawiam...
załatwia to rppr :) i polecam looknac http://www.karma-lab.com/vp/klvp.html?playID=42 :)...do przygotowania rppt kazdego wzasadzie jak znalazl :)...tez sie głowilem jak panowac nad perkusja i odkrytłem moc rppr :) ...
ps.niebawem bede mial radias :D......
Witam
Chyba niezbyt jasno określiłem o co mi chodzi.
Chciałbym przerobić pattern perkusyjny z jakiegoś fabrycznego.
Zrobić pattern 8 taktów i np w 8 takcie coś dograć z klawiatury jakieś przeszkadzajki i zapisać to na user.

ODPOWIEDZ