EMU 0404 PCI + 0404 USB
Witam!
Posiadam kartę Emu 0404 PCI, która jak to zwykle bywa po jakimś czasie przestała mi wystarczać i teraz myslę o zakupieniu modelu 0404 USB. Problem polega na tym, że nie chciałbym rezygnować z procesora DSP i Patch Mixa i mam pytanie czy te karty mogą działać razem jako jeden system? Czy będę mógł sterować wyjściami i wejściami 0404 USB z poziomu PatchMixa? Jeśli tak to jak wtedy wygląda ze sterownikami Asio, czy będą one wspólne dla obu kart?
Pozdrawiam
Posiadam kartę Emu 0404 PCI, która jak to zwykle bywa po jakimś czasie przestała mi wystarczać i teraz myslę o zakupieniu modelu 0404 USB. Problem polega na tym, że nie chciałbym rezygnować z procesora DSP i Patch Mixa i mam pytanie czy te karty mogą działać razem jako jeden system? Czy będę mógł sterować wyjściami i wejściami 0404 USB z poziomu PatchMixa? Jeśli tak to jak wtedy wygląda ze sterownikami Asio, czy będą one wspólne dla obu kart?
Pozdrawiam
Re: EMU 0404 PCI + 0404 USB
Pod jednym PatchMixem nie da rady. W jakim sensie 0404PCI przestaje Ci wystarczać ? Złącza ?
Bum cyk cyk... [I] a teraz skompresuj "bum" [/I]
...Pod jednym PatchMixem nie da rady. W jakim sensie 0404PCI przestaje Ci wystarczać ? Złącza ?...
Chodzi o złącza, preampy mikrofonowe, preamp słuchawkowy...czyli praktycznie o wszystko...:D
Chodzi o złącza, preampy mikrofonowe, preamp słuchawkowy...czyli praktycznie o wszystko...:D
Rozszerzaj 0404 PCI o:
- wejścia linia/mic poprzez ADAT- ADA 8000 Behringera
- wyjścia słuchawkowe - od ARTa po Behringera w zależności od wymaganej ilości złącz słuchawkowych. Nie zapomnij o krosownicy :)
- wyjścia słuchawkowe - od ARTa po Behringera w zależności od wymaganej ilości złącz słuchawkowych. Nie zapomnij o krosownicy :)
...Rozszerzaj 0404 PCI o:
- wyjścia słuchawkowe - od ARTa po Behringera w zależności od wymaganej ilości złącz słuchawkowych. Nie zapomnij o krosownicy :)...
Od kiedy 0404 PCI ma ADATy ??
- wyjścia słuchawkowe - od ARTa po Behringera w zależności od wymaganej ilości złącz słuchawkowych. Nie zapomnij o krosownicy :)...
Od kiedy 0404 PCI ma ADATy ??

......Rozszerzaj 0404 PCI o:
Od kiedy 0404 PCI ma ADATy ?
...
No właśnie...
a poza tym chciałem na Usb żeby podpiąć sobie w razie potrzeby do Laptopa
Od kiedy 0404 PCI ma ADATy ?

No właśnie...
a poza tym chciałem na Usb żeby podpiąć sobie w razie potrzeby do Laptopa
jeśli lubisz patchmixa to sprzedaj 0404 i kup 1616 lub lepiej 1616m i będziesz miał to wszystko o czym napisałeś. Zdaję sobie sprawę że koszt pewnie przekroczy 1000 zł ale i tak w tej kwocie nie dostaniesz tego czego chcesz dodając różne wynalazki do 0404.
Racja, optyczne złącza mnie zmyliły. Wiec lepiej przerzucić sie na 1212m i dopiero rozbudowywać.
[addsig]
[addsig]
..a poza tym chciałem na Usb żeby podpiąć sobie w razie potrzeby do Laptopa...
do laptopa będziesz mógł dokupić samą kartę Emu cardbus do której podepniesz modół 1616(m). Wiem, wiem kolejny wydatek
do laptopa będziesz mógł dokupić samą kartę Emu cardbus do której podepniesz modół 1616(m). Wiem, wiem kolejny wydatek

...Racja, optyczne złącza mnie zmyliły. Wiec lepiej przerzucić sie na 1212m i dopiero rozbudowywać.
... ale najpierw lepiej policzyć koszt końcowy. O rezultacie takiej kalkulacji już pisałem
... ale najpierw lepiej policzyć koszt końcowy. O rezultacie takiej kalkulacji już pisałem