Monitory aktywne do 2000 zł

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
ping_pong
Monitory aktywne do 2000 zł

Post autor: ping_pong » sobota 16 lut 2008, 23:39

Ktore najlepiej nadaja sie do domowych warsztatow audiofilskich
audiofilka

ping_pong

Re: Monitory aktywne do 2000 zł

Post autor: ping_pong » sobota 16 lut 2008, 23:49

...Ktore najlepiej nadaja sie do domowych warsztatow audiofilskich...
niemialam mozliwosci obcowania z monitorami studyjnymi jestem laikiem po tym wzgledem, szukam kompetentnej opini w tym zakresie wczesniejsze fora nie daly mi pelnej i klarownej odpowiedzi Prosze o pomoc
audiofilka

greengo

Post autor: greengo » niedziela 17 lut 2008, 00:29

To studyjne czy audiofilskie??

Awatar użytkownika
stevelukather

Post autor: stevelukather » niedziela 17 lut 2008, 00:31

......Ktore najlepiej nadaja sie do domowych warsztatow audiofilskich...
niemialam mozliwosci obcowania z monitorami studyjnymi jestem laikiem po tym wzgledem, szukam kompetentnej opini w tym zakresie wczesniejsze fora nie daly mi pelnej i klarownej odpowiedzi Prosze o pomoc ...
Yamaha HS-80,ok 2200 ale mysle ze za 2 tys tez sie da kupic,kosztuja tyle co budzetowe odsluchy a graja naprawde zawodowo.
[addsig]

ping_pong

Post autor: ping_pong » niedziela 17 lut 2008, 00:56

na wczesniejszych tematach pojawily sie wzmianki iz yamach w tym przedziale nie daje najlepszej prawdziwosci dzwieku sceptycznie to mnie nastawilo dziekuje jednak za rade, czy miales doczynienia moze z Alesis M1 Active Mk2 Active Studio Monitor
Alesis M1 Active 620 Active Studio Monitor
Alesis ProLinear 820 2-Way Active Studio Monito.
KRK RP-8 Rokit Powered 8 Reference Studio Monitor
Studyjne czy audiofilskie dobre pytanie? jesli sa w tych przedzialach cenowych aktywne audiofilskie to prosze :)
audiofilka

Awatar użytkownika
oduck

Post autor: oduck » niedziela 17 lut 2008, 01:42

do wyszukiwarki !!!:)

[BTW cos mi sie dzieje, w ostatni tydzien napisalem to wiecej razy, bo az 3, niz przez ostatni rok albo i wiecej.]
fan dobrego brzmienia ;)

Awatar użytkownika
FranekZonzel

Post autor: FranekZonzel » niedziela 17 lut 2008, 09:41

.........Ktore najlepiej nadaja sie do domowych warsztatow audiofilskich...
Yamahy HS 80 M to dobre gówna do odsluchiwanaia. Właśnie je zamówiłem wraz z Subem HS 10 W. Cos wiecej bede mogl powiedziec dopiero za jakis czas. Wydają sie byc dobrym wyborem dla Audiofila z budzetem 2000zł :D. Ale wiesz szczerze to moze kup sobie jakies Cantony i dobry wzmak, a najlepiej jakis nizszy model B&W.

Awatar użytkownika
TheF
Kontakt:

Post autor: TheF » niedziela 17 lut 2008, 10:18

Dobre gówna? LOL - to już nie można normalnie napisać że są dobre? ...

Z mojej strony mogę potwierdzić -to sa naprawde fajne monitorki.
A co do komercyjnych B&W z niskiej półki-daj sobie spokój. Firma wyrabia sobie markę topowymi konstrukcjami, akurat w B&W te najdroższe i te najtańsze to dwa zupełnie inne światy. Nie polecam.
Kiedyś były fajne monitory Paradigm Monitor 3 (jedynki)- te słuchałem i polecam gorąco.

Awatar użytkownika
stevelukather

Post autor: stevelukather » niedziela 17 lut 2008, 10:24

...na wczesniejszych tematach pojawily sie wzmianki iz yamach w tym przedziale nie daje najlepszej prawdziwosci dzwieku sceptycznie to mnie nastawilo dziekuje jednak za rade, czy miales doczynienia moze z Alesis M1 Active Mk2 Active Studio Monitor
Alesis M1 Active 620 Active Studio Monitor
Alesis ProLinear 820 2-Way Active Studio Monito.
KRK RP-8 Rokit Powered 8 Reference Studio Monitor
Studyjne czy audiofilskie dobre pytanie? jesli sa w tych przedzialach cenowych aktywne audiofilskie to prosze :) ...
No jesli Alesis bardziej prawdziwie reprodukuje dzwiek niz Yamaha HS80 to szczerze polecam,chociaz z tego co slyszalem jak wychodzilo z glosnikow to jakas taka maligna,jakby ktos koc polozyl na glosniki a tweeter wysiadl.KRK Rokit sa strasznie krzykliwe,przynajmniej dla mnie,inni to nazwa,ze slychac wiecej szczegolow a dla mnie to jest meczace.HS 80 ma jedna wade,w malym pomieszczeniu jak gra glosniej to sie kotluje dzwiek ale to chyba wiekszosc glosnikow tak ma,natomiast przy dobrej akustyce naprawde kopci zawodowo a najwazniejsze,ze tak jak sie posklada miks na nich tak gra wszedzie,na Kasprzaku na wiezy i w aucie,a to chyba zaleta.Czy sie myle?
[addsig]

Awatar użytkownika
oduck

Post autor: oduck » niedziela 17 lut 2008, 10:50

zalezy, co kolezanka chce na nich robic (bo cos te warsztaty audiofilskie to enigmatyczne stwierdzenie)

jednemu zalezy zeby miks dobrze gral gdziekolwiek, a drugi nagrywa swoj instrument i chce dobrze slyszec jego walory - kazdy z nich wybierze innego typu monitorki

miks to nie jedyny etap w prudukcji nagrania ;)

BTW - wie ktos gdzie sie podzial watek o s3a, bm15 i eventach ? chcialem tam napisac co nieco, bo mialem akurat doswiadczenia z kazdymi z nich, i nie moge go znalezc...
fan dobrego brzmienia ;)

ODPOWIEDZ