Chip FireWire w laptopie - jak sprawdzić jaki?
...w urzadzeniach fizycznych nazywa sie to:
Magistrala 7, URZADZENIE 11, FUNKCJA 0 - KONTROLER HOSTA IEEE1394 zgodny z OHCI [NoDB] i skad mam znac producenta lub typ?
w urzadzeniach pci jest to samo.....
Moze stary everest i nie ma w bazie takiego komponentu lub ten interface jest jakis dziwny......
Everest 2.0
[addsig]
Magistrala 7, URZADZENIE 11, FUNKCJA 0 - KONTROLER HOSTA IEEE1394 zgodny z OHCI [NoDB] i skad mam znac producenta lub typ?
w urzadzeniach pci jest to samo.....
Moze stary everest i nie ma w bazie takiego komponentu lub ten interface jest jakis dziwny......
Everest 2.0
[addsig]
uniżenie kłaniam :-)
Re: Chip FireWire w laptopie - jak sprawdzić jaki?
Everest 2.0
...
no to z lekka przestarzaly
Everest 2.0
...

Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!
...Moze stary everest i nie ma w bazie takiego komponentu lub ten interface jest jakis dziwny......
Everest 2.0
...
...
A to z lekka co robic?
[addsig]
Everest 2.0
...

A to z lekka co robic?
[addsig]
Spróbuj tym:
Thesycon System Info
U mnie np. wyskakuje coś takiego:
Device setup class:
Name: 1394
GUID: {6bdd1fc1-810f-11d0-bec7-08002be2092f}
Device:
Description: VIA OHCI Compliant IEEE 1394 Host Controller
Device Instance ID: PCI\\VEN_1106&DEV_3044&SUBSYS_30441106&REV_46\\4&3B1D9AB8&0&3840
Większość programów diagnostycznych z tego miejsca czerpie info o urządzeniu, więc jeżeli i tu nie będzie konkretów to ciężka sprawa bez zaglądania "pod maskę".
Jeżeli nie Everest to może SiSoft Sandra coś pokaże więcej
Thesycon System Info
U mnie np. wyskakuje coś takiego:
Device setup class:
Name: 1394
GUID: {6bdd1fc1-810f-11d0-bec7-08002be2092f}
Device:
Description: VIA OHCI Compliant IEEE 1394 Host Controller
Device Instance ID: PCI\\VEN_1106&DEV_3044&SUBSYS_30441106&REV_46\\4&3B1D9AB8&0&3840
Większość programów diagnostycznych z tego miejsca czerpie info o urządzeniu, więc jeżeli i tu nie będzie konkretów to ciężka sprawa bez zaglądania "pod maskę".
Jeżeli nie Everest to może SiSoft Sandra coś pokaże więcej

Te numery GUID to są konkretne już namiary na producenta, urządzenia, model, i wersję. Tylko trzebaby to jakimś sposodem odkodować :)
Everesty itp. tym mniej więcej się z grubsza zajmują :)
Everesty itp. tym mniej więcej się z grubsza zajmują :)
...Te numery GUID to są konkretne już namiary na producenta, urządzenia, model, i wersję. Tylko trzebaby to jakimś sposodem odkodować :)
Everesty itp. tym mniej więcej się z grubsza zajmują :)...
Coz... musze poczekac na to co dostarczy mi kolega... na razie echo... Ale dzieki za info i pomoc...
[addsig]
Everesty itp. tym mniej więcej się z grubsza zajmują :)...
Coz... musze poczekac na to co dostarczy mi kolega... na razie echo... Ale dzieki za info i pomoc...
[addsig]
Witam
Ostatecznie udalo sie odczytac co to za firewire przy pomocy Everest 4.20.. Wyszedl jakis Ricoh. Ktos cos wie o tych ukladach? A moze jakies wiadomosci co do kompatybilnosci z interfejsami audio?
[addsig]
Ostatecznie udalo sie odczytac co to za firewire przy pomocy Everest 4.20.. Wyszedl jakis Ricoh. Ktos cos wie o tych ukladach? A moze jakies wiadomosci co do kompatybilnosci z interfejsami audio?
[addsig]
- mr-hammond
...Witam
...
Ja miałem takowy i problemy byly:(
...
Ja miałem takowy i problemy byly:(
Ja miałem takowy i problemy byly:(...
To ja moze przy okazji dodam (po raz kolejny zreszta) ze dopiero co pare dni temu mialem nieprzyjemnosc przekonania sie po raz kolejny o tym, ze FW Texas wcale nie jest taki dobry, jak sie tutaj wielokrotnie pisalo...
To ja moze przy okazji dodam (po raz kolejny zreszta) ze dopiero co pare dni temu mialem nieprzyjemnosc przekonania sie po raz kolejny o tym, ze FW Texas wcale nie jest taki dobry, jak sie tutaj wielokrotnie pisalo...
Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!
Ja miałem takowy i problemy byly:(...
Jaki interfejs?
[addsig]
Jaki interfejs?
[addsig]