1176LN hardware
no dlatego tez probuje sie dowiedziec czego oczekujesz?;) ze ci bardziej miekko zagra czy tez ze transjenty ladniej przeniesie, a moze "analoge cieplo" ma sie pojawic ? :D
fan dobrego brzmienia ;)
- Łukasz1985
Re: 1176LN hardware
...no dlatego tez probuje sie dowiedziec czego oczekujesz?;) ze ci bardziej miekko zagra czy tez ze transjenty ladniej przeniesie, a moze "analoge cieplo" ma sie pojawic ? :D...
Tak oczekuje tego wszystkiego o czym piszesz
A co sadzisz ze moge sie przeliczyc?Moze okazac sie ze jest gorzej niz w UAD-1 1176LN? Bo uad naprawde mnie zaskoczyl, i to bardzo milo
Kurde to by bylo jakbym kupil a tu lipa
Tak oczekuje tego wszystkiego o czym piszesz

Cubase Pro 8 - Windows 7 Home Premium (64bit)
......kablami......
A cha kablami duzo mi to mowi......
Wybacz ale pytanie jest z serii - "Kupiłem Airbusa A380, gdzie się wlewa paliwo i jak się otwiera drzwi dla pasażerów?"
Całość możesz podłączyć nawet do lodówki, ale to zależy od tego co chcesz osiągnąć.
A cha kablami duzo mi to mowi......
Wybacz ale pytanie jest z serii - "Kupiłem Airbusa A380, gdzie się wlewa paliwo i jak się otwiera drzwi dla pasażerów?"
Całość możesz podłączyć nawet do lodówki, ale to zależy od tego co chcesz osiągnąć.
Bum cyk cyk... [I] a teraz skompresuj "bum" [/I]
Bo uad naprawde mnie zaskoczyl
no ale w jakim sensie cie zaskoczyl? na sprezynie z pudelka wystrzelil? :D chcesz zeby ci pomoc, a zero konkretow...
no ale w jakim sensie cie zaskoczyl? na sprezynie z pudelka wystrzelil? :D chcesz zeby ci pomoc, a zero konkretow...
fan dobrego brzmienia ;)
...Witam wszystkich. Posiadam Kartę UAD-1 wersję Mackie. Jak robie "master" uzywam kompresora 1176LN. Mysle na kupnem hardware...I mam kilka pytan....Jak uzyc kompresora harware (1176LN) bo widzialem jego tyl i wydaje mi sie monofoniczny... Sam nie wiem z czym to sie je...Jak ma sie w zastosowaniu praktycznym kompresor hardware jak to polaczyc (czym wyjsc i wejsc itp) zeby bylo ok.
Pozdrawiam i prosze o wyrozumialosc
...
1176 jest monoblokiem. Ani 2x1176,ani 1178 nie są kompresorami deykowanymi do masterigu.
Pozdrawiam i prosze o wyrozumialosc

1176 jest monoblokiem. Ani 2x1176,ani 1178 nie są kompresorami deykowanymi do masterigu.
- sound_and_vision
......Zamiast 1176 polecam ci Purple Audio MC77 - to samo, ale jeszcze fajniejsze
. Jest monofoniczny, ale jak raz ukręcisz na nim werbel, bas albo wokal to nigdy już nie obejrzysz się na wersję softową. W każdym razie to pewniak- jak masz kasę to się nie zastanawiaj.
Powodzenia
M...
Wyglada bardzo fajnie powiedzialbym ze identycznie jak 1176LN
Tylko w jaki sposob go kupic bo nie widze dealera w polsce. Jakbys mogl napisz mi jaka jest cena na nasze pln
...
MC77 ma już dystrybutora w Polsce - MJ Audiolab z Warszawy. Przyjmują jeszcze zamówienia na premierową dostawę (załapałem się
))
MC 77 jest bardzo wygodny przy działaniach stereo (ma przycisk link i nawet sidechain 0 tego nie było w oryginale). Na grupie bębnów parka stereo to killer:-)

Powodzenia
M...
Wyglada bardzo fajnie powiedzialbym ze identycznie jak 1176LN

MC77 ma już dystrybutora w Polsce - MJ Audiolab z Warszawy. Przyjmują jeszcze zamówienia na premierową dostawę (załapałem się

MC 77 jest bardzo wygodny przy działaniach stereo (ma przycisk link i nawet sidechain 0 tego nie było w oryginale). Na grupie bębnów parka stereo to killer:-)

a! korzystajac z okazji chcialem spytac zorientowanych o jedna rzecz
chodzi o to, ze w oryginalnym 1176 mozna uzyskac ciekawy (nie kazdemu moze sie podobac) efekt na bebnach (nazywany slam albo nuke ;) ) poprzez wcisniecie WSZYSTKICH przyciskow od ratio NARAZ. ktos to kiedys, w latach 70tych, z ciekawosci zrobil, i w wielu nagraniach hardrockowych z tego okresu to dziala. jak sie ma sprawa w klonach? czy guziki sa tego samego typu, i da sie to zrobic? czy tez z jakichs powodow to nie dziala?
w 2-1176 od UA jest juz to obecne jako pozycja "all" przy ratio
w pluginie oczywiscie nie da sie tego zrobic :(
chodzi o to, ze w oryginalnym 1176 mozna uzyskac ciekawy (nie kazdemu moze sie podobac) efekt na bebnach (nazywany slam albo nuke ;) ) poprzez wcisniecie WSZYSTKICH przyciskow od ratio NARAZ. ktos to kiedys, w latach 70tych, z ciekawosci zrobil, i w wielu nagraniach hardrockowych z tego okresu to dziala. jak sie ma sprawa w klonach? czy guziki sa tego samego typu, i da sie to zrobic? czy tez z jakichs powodow to nie dziala?
w 2-1176 od UA jest juz to obecne jako pozycja "all" przy ratio
w pluginie oczywiscie nie da sie tego zrobic :(
fan dobrego brzmienia ;)
w oryginalnym 1176 mozna uzyskac ciekawy (nie kazdemu moze sie podobac) efekt na bebnach (nazywany slam albo nuke ;) ) poprzez wcisniecie WSZYSTKICH przyciskow od ratio NARAZ. ktos to kiedys, w latach 70tych, z ciekawosci zrobil, i w wielu nagraniach hardrockowych z tego okresu to dziala. jak sie ma sprawa w klonach? czy guziki sa tego samego typu, i da sie to zrobic? czy tez z jakichs powodow to nie dziala?
Z punktu widzenia alektroniki MUSI dzialac, bo przelaczniki zwieraja tylko rezystory. Ograniczeniem moze byc wylacznie mechanika przycisku. Zwykle Isostat (jak w oryginalnym UREI) i kazdy podobny da sie tak wlaczyc
w pluginie oczywiscie nie da sie tego zrobic :( ...
da sie zrobic, da..., z ctrl czy shift, nie pamietam
Z punktu widzenia alektroniki MUSI dzialac, bo przelaczniki zwieraja tylko rezystory. Ograniczeniem moze byc wylacznie mechanika przycisku. Zwykle Isostat (jak w oryginalnym UREI) i kazdy podobny da sie tak wlaczyc
Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!
- Łukasz1985
...w oryginalnym 1176 mozna uzyskac ciekawy (nie kazdemu moze sie podobac) efekt na bebnach (nazywany slam albo nuke ;) ) poprzez wcisniecie WSZYSTKICH przyciskow od ratio NARAZ. ktos to kiedys, w latach 70tych, z ciekawosci zrobil, i w wielu nagraniach hardrockowych z tego okresu to dziala. jak sie ma sprawa w klonach? czy guziki sa tego samego typu, i da sie to zrobic? czy tez z jakichs powodow to nie dziala?
...
Sprawdzilem da sie to zrobic w pluginie
...
Sprawdzilem da sie to zrobic w pluginie

Cubase Pro 8 - Windows 7 Home Premium (64bit)
Z punktu widzenia alektroniki MUSI dzialac, bo przelaczniki zwieraja tylko rezystory. Ograniczeniem moze byc wylacznie mechanika przycisku.
aaa no wlasnie o to mi chodzilo (z elektronicznego punktu widzenia, nie mechanicznego), czyli np w purple audio jest to mozliwe, bo tam sa guziki (w gyraf czy imbirze jest pokretlo, wiec chyba trzebaby przerobic jakby ktos chcial?)
oh man, dzieki ! nie wiedzialem :) [z shiftem, RTFM sie klania :D mea culpa]
fan dobrego brzmienia ;)