Korg M3 - użytkownicy

Tu zajmujemy się sprawami tyczącymi się urządzeń stosowanych przy nagłośnieniach imprez.
exp
Re: Korg M3 - użytkownicy

Post autor: exp » wtorek 12 lut 2008, 22:02

...Koledzy troszkę mnie nie było ale już jestem. Miałem małe problemy z kompem i systemem ale jestem. Widze jednak że dajecie sobie radę beze mnie
Bravo panowie. Poznawajmy nasz sprzęt.
Pozdrawiam!...
pogryzl sie system z radiasem? ;)...zart ...zazdroszcze Wam radiasa :)..

Mr.Lee

Post autor: Mr.Lee » wtorek 12 lut 2008, 22:16

EXP nie zazdrość tylko kupuj!

A własnie Panowie. Mój kolega stolarz robi mi Case do mojego M3. Bedzie oczywiście w kolorach Korga czyki Biel i aluminium. Specjalnie na wymiar M3+Miejsce na np. pedał i kable. Obiecal mi że jeżeli będzie wiecej zleceń bedzie naprawde tanio. To twardy Case więc zobaczymy jak mnie podliczy na koniec. Ale to profsjionalista więc jakość przedewszystkim no i na wymiar. jak będe go jux miał to przesle interesantom fotki. Obiecal że nie przekroczę 350 zł ! ! !

exp

Post autor: exp » środa 13 lut 2008, 00:05

...EXP nie zazdrość tylko kupuj!

A własnie Panowie. Mój kolega stolarz robi mi Case do mojego M3. Bedzie oczywiście w kolorach Korga czyki Biel i aluminium. Specjalnie na wymiar M3+Miejsce na np. pedał i kable. Obiecal mi że jeżeli będzie wiecej zleceń bedzie naprawde tanio. To twardy Case więc zobaczymy jak mnie podliczy na koniec. Ale to profsjionalista więc jakość przedewszystkim no i na wymiar. jak będe go jux miał to przesle interesantom fotki. Obiecal że nie przekroczę 350 zł ! ! !...
sednij cos co tworzysz na M3 i jedynie M3 ...z chęcia posłucham :)...widzę że sprzęt i opieka nad nim głównie bierze górę ale co potrafi i jak to wydobywasz?...

Awatar użytkownika
Rob

Post autor: Rob » środa 13 lut 2008, 07:46

witam wszystkich od m3

od lat gram na instrumentach yamaha, ostatnio motif es i xs
Pozyczylem od kolegi na kilka dni korga m3, wiec nie znam go dobrze
dlatego mam kilka pytan do was:
1.jestem w multi i na 1 kanal daje gary, ale wszystkie skaldowe maja to samo nasycenie efektu ? gdzie to mozna ustawic
2.w multi gary na 1 i chce je rozdzielic na 4 kanaly, aby osobno byl werbel stopa itd
3.yamaha ma motifator - swoja strone, czy korg ma taka strone, czy sa jakies dodtkowe voice do korga
Pozdrawiam
wszystkich
moze tez kiedys bede pomagal w tym temacie
zajmuje sie od 15 lat muzyka

Awatar użytkownika
lakiernik

Post autor: lakiernik » środa 13 lut 2008, 20:45

......Kolejne z tzw. banalnych pytań, ale nie mogę sobie poradzić :
Tworzę drum kit, potem przypisuję go do programu, ale w programie nie działa dynamika uderzeń w klawisze- bez względu na sposób gry kazda próbka brzmi z max. głosnością... jak i gdzie ustawić dynamikę w programie ? Sorry ale jakaś ćmica mnie ogarnęła z tym velocity......
strona Amp/EQ i zakładka amp1 mod. tam jest velocity intesity...
Dzięki Wspólnymi siłami rozpracujemy dziada !
Bo chłopaki "stare wygi" najpierw nas zakręcili na M3 a teraz to zostawili na pastwę losu

czy można jakoś wydłużyć dobę?...niewiem...może za pomocą ustawy...ale kaczor może takiej ustawy nie podpisać ..... Godzina dziennie na Trójeczkę to dla mnie katorga- ledwo zacznę się rozkręcać i..... żona coś krzyczy że chce jechać na narty i teraz to nie pojedziemy bo pozadłużani jesteśmy na te twoje plumkania ) ...mówie Wam jest ciężko się wgryzć porządnie, a i szef w pracy marudzi że nadgodziny to teraz normalka....
Jednak jest światełko w tunelu...zaadaptować Karmę na potrzeby życia codziennego! Moduł A- w pracy, B- mogłoby robić zakupy, Moduł C- odprowadzałby córcię do żłobka, a D- załatwiałby z żoną sprawy łóżkowe .....................
Only Hardware System: Elektrony: Machinedrum UW, Monomachine, Octatrack, AnalogFour, DSI Tempest, Korg MS-20 Mini,Yamaha Tenori-on, Waldorf Blofeld, E-mu MP-7, Korg ER-1, Eventide Space, Alesis Bitrman

Awatar użytkownika
Pan_Jabu

Post autor: Pan_Jabu » środa 13 lut 2008, 21:06

Bo chłopaki "stare wygi" najpierw nas zakręcili na M3 a teraz to zostawili na pastwę losu

Oj, ja to jestem jeszcze bardzo młoda wyga - M3 uczę się baaardzo powoli

czy można jakoś wydłużyć dobę?

Otóż właśnie to! Cholibka, rok temu miałem znacznie więcej czasu...

exp

Post autor: exp » środa 13 lut 2008, 22:14

Dzięki Wspólnymi siłami rozpracujemy dziada !

czy można jakoś wydłużyć dobę?...niewiem...może za pomocą ustawy...ale kaczor może takiej ustawy nie podpisać ..... Godzina dziennie na Trójeczkę to dla mnie katorga- ledwo zacznę się rozkręcać i..... żona coś krzyczy że chce jechać na narty i teraz to nie pojedziemy bo pozadłużani jesteśmy na te twoje plumkania ) ...mówie Wam jest ciężko się wgryzć porządnie, a i szef w pracy marudzi że nadgodziny to teraz normalka....
Jednak jest światełko w tunelu...zaadaptować Karmę na potrzeby życia codziennego! Moduł A- w pracy, B- mogłoby robić zakupy, Moduł C- odprowadzałby córcię do żłobka, a D- załatwiałby z żoną sprawy łóżkowe ........................
karma i sprawy łozkowe ?..mogła by wyniknac konkurencja ;)...

Już wiem jak się włacza wyłacza moduły karmy przy pomocy scen w zasadzie nie sądziłem że to aż tak proste jest…doceniam pracę ludzi którzy zaprojektowali M3 …muszę się nauczyć innego podejścia do tego instrumentu bo drzemią w nim olbrzymie możliwości i szkoda by było za jakiś czas nie poznając tej mocy zachwycić się jakimś innym :)..

exp

Post autor: exp » środa 13 lut 2008, 22:18

...witam wszystkich od m3

od lat gram na instrumentach yamaha, ostatnio motif es i xs
Pozyczylem od kolegi na kilka dni korga m3, wiec nie znam go dobrze
dlatego mam kilka pytan do was:
1.jestem w multi i na 1 kanal daje gary, ale wszystkie skaldowe maja to samo nasycenie efektu ? gdzie to mozna ustawic
2.w multi gary na 1 i chce je rozdzielic na 4 kanaly, aby osobno byl werbel stopa itd
3.yamaha ma motifator - swoja strone, czy korg ma taka strone, czy sa jakies dodtkowe voice do korga
Pozdrawiam
wszystkich
moze tez kiedys bede pomagal w tym temacie...
rob nie wiem tym sie nie bawilem jeszcze ale strona od efektow to prawdopodobnie zalatwia a rozdzielanie perkusji na odzielne kanaly to chyba karma to zalatwia bezbolesnie pewnosci nie mam nie bawilem sie tak pod tym katem wiem ze przebieg perkusji karmy mozna kontrolowac praktycznie bez ograniczen tylko ze jest tam tyle ustawien na ktorych ja sie nie znam :)...wygladas ze kazdy parametr mozna dookreslic, pelnia wladzy ale czy na pewno nie odpowiem bo nie wiem :)...

Awatar użytkownika
panduberman

Post autor: panduberman » środa 13 lut 2008, 23:15

...Ktos wie gdzie mozna dostac jakies nowe fajne brzmienia do M3 lub Combi?? ...
Zrób sobie swoje
Ja tak używam M3 (na razie ).Jest piosenka w której trzeba zagrać to i to i jeszcze nie napotkałem oporu ze strony M3.

SH-101, Polysix, Juno-106, Bohm, Yamaha CS-5, Nord Electro, Korg M3, Rhodes MK2, Korg R3, komputer, monitory, preampy, szafka, fotel, kubek, popielniczka ;-)

exp

Post autor: exp » czwartek 14 lut 2008, 01:24

......Ktos wie gdzie mozna dostac jakies nowe fajne brzmienia do M3 lub Combi?? ...
Zrób sobie swoje
Ja tak używam M3 (na razie ).Jest piosenka w której trzeba zagrać to i to i jeszcze nie napotkałem oporu ze strony M3....
jak napotkasz opor to napisz :)...ja szukam ograniczen ze strony kazdego sprzetu i jak na razie to sie okazuje ze to ja jestem ograniczony :)...

ODPOWIEDZ