Korg M3 - użytkownicy

Tu zajmujemy się sprawami tyczącymi się urządzeń stosowanych przy nagłośnieniach imprez.
exp
Re: Korg M3 - użytkownicy

Post autor: exp » poniedziałek 11 lut 2008, 22:47

...Witam kolegów.
Może na początek oficjalnie się pochwalę, iż zostałem szczęśliwym posiadaczem M3, a dzisiaj ma dotrzeć do mnie Radias.
PONOWIE żona zaniedbywana na maksa:)
Wczoraj posiedziałem wieczorkiem i zrodziło się pytanko: czy mozna w sequencerze rozbić ścieżkę z perkusją na czynniki pierwsze i np dac głośniej lub ciszej albo całkiem wyciąć stopę lub ją skopiowac na inny track?

Pozdrawiam...
nie wiem ...dzis sie bawiłem edytorem i perkusja... z przebiegu karmy jest calkowicie kontrolowana trzeba tylko sobie slidery i switche poprzydzielac... takie mam wrazenie po zabawie :) zatem wyciszanie stopy hihitów i innych takich to drobiazg chyba? nie mam pojecia krotko sie bawilem i mnie to przerasta :) (w pozytywnym znaczeniu) natomiast i to chyba na razie nie jest mozliwe jak mozna edytowac i tworzyc wlasne ge karmy...

exp

Post autor: exp » poniedziałek 11 lut 2008, 22:50

...wracajac do mojego pytania czy moze ktos wie jak wlaczac lub wylaczac moduly karmy za pomoca scen? ( ja nie rozumiem wogule jak sie te sceny tworzy ) ...
sceny się tworzy przełączając się między nimi, jak wrócisz np do sceny nr 4 to będzie grała dokładnie tak w jakim stanie ją " zostawiłeś " itd.....Mnie natomiast zastanawia dlaczego jak przechodze z trybu PROG bezpośrednio do trybu SEQ ( za pomocą ENTER + REC ) to nie mogę na ścieżkę wgrać ruchów sliderów KARMY ? ...
to tez zauwazylem miga jak cos zmienione i ok ale nie wiem jak wylaczac i wlaczac moduly karmy w scenach... moze sie nie da?..cos pozniej pokombinuje :)..na forym korga niby jest jakies rozwiazanie ale ja nie zrozumialem :)...

exp

Post autor: exp » poniedziałek 11 lut 2008, 22:57

......wracajac do mojego pytania czy moze ktos wie jak wlaczac lub wylaczac moduly karmy za pomoca scen? ( ja nie rozumiem wogule jak sie te sceny tworzy ) ...
sceny się tworzy przełączając się między nimi, jak wrócisz np do sceny nr 4 to będzie grała dokładnie tak w jakim stanie ją " zostawiłeś " itd.....Mnie natomiast zastanawia dlaczego jak przechodze z trybu PROG bezpośrednio do trybu SEQ ( za pomocą ENTER + REC ) to nie mogę na ścieżkę wgrać ruchów sliderów KARMY ? ...
to tez zauwazylem miga jak cos zmienione i ok ale nie wiem jak wylaczac i wlaczac moduly karmy w scenach... moze sie nie da?..cos pozniej pokombinuje :)..na forym korga niby jest jakies rozwiazanie ale ja nie zrozumialem :)......
trzeba przelaczyc na modul A i slidery dzialaja master nie dziala fakt :)...

rmaxim

Post autor: rmaxim » wtorek 12 lut 2008, 09:18

Może się powtarzam, ale jak by się ktoś znalazł kto wie jak regulować głośnością elementów perkusyjnych w sequencerze bez używania karmy.
Wrzucam do sequencera plik midi, bębny zazwyczaj na tracku 10, robie transpozycję na tym tracku +12 (bo inaczej totalna rozpier...) i np stopa lub hihat gra za głośno i jak mam przyciszyć??????
Dziękuje za wszelkie wskazówki.

P.S.
Zamontowałem kartę Radias do M3.
Uważam że jest ogromnym uzupełnieniem do M3, brakowało strasznie mi tego w M3 - tej syntezy. Polecam wszystkim rozszerzenie M3 o kartę EXB-RADIAS

Pozdrawiam
Rafał

Awatar użytkownika
kajus_Poland

Post autor: kajus_Poland » wtorek 12 lut 2008, 09:48

Ktos wie gdzie mozna dostac jakies nowe fajne brzmienia do M3 lub Combi??

rmaxim

Post autor: rmaxim » wtorek 12 lut 2008, 10:12

Czy ktoś zgrywał z sequencera na zewnętrzny nośnik do formatu Wav.?
U mnie się nieznacznie, ale nieraz przycina, niewiem czy to wina nośnika pendrive czy może trzeba myśleć o kolejnym rozszerzeniu, tym razem RAM?

exp

Post autor: exp » wtorek 12 lut 2008, 13:40

...Czy ktoś zgrywał z sequencera na zewnętrzny nośnik do formatu Wav.?
U mnie się nieznacznie, ale nieraz przycina, niewiem czy to wina nośnika pendrive czy może trzeba myśleć o kolejnym rozszerzeniu, tym razem RAM?...
ja zgrywalem i perkusja niekiedy pierdzi i mysle ze to wina nosnika po formacie mniej jakby ale nadal nie idealnie

Awatar użytkownika
lakiernik

Post autor: lakiernik » wtorek 12 lut 2008, 14:08

Kolejne z tzw. banalnych pytań, ale nie mogę sobie poradzić :
Tworzę drum kit, potem przypisuję go do programu, ale w programie nie działa dynamika uderzeń w klawisze- bez względu na sposób gry kazda próbka brzmi z max. głosnością... jak i gdzie ustawić dynamikę w programie ? Sorry ale jakaś ćmica mnie ogarnęła z tym velocity...
Only Hardware System: Elektrony: Machinedrum UW, Monomachine, Octatrack, AnalogFour, DSI Tempest, Korg MS-20 Mini,Yamaha Tenori-on, Waldorf Blofeld, E-mu MP-7, Korg ER-1, Eventide Space, Alesis Bitrman

exp

Post autor: exp » wtorek 12 lut 2008, 19:55

...Kolejne z tzw. banalnych pytań, ale nie mogę sobie poradzić :
Tworzę drum kit, potem przypisuję go do programu, ale w programie nie działa dynamika uderzeń w klawisze- bez względu na sposób gry kazda próbka brzmi z max. głosnością... jak i gdzie ustawić dynamikę w programie ? Sorry ale jakaś ćmica mnie ogarnęła z tym velocity......
strona Amp/EQ i zakładka amp1 mod. tam jest velocity intesity

Mr.Lee

Post autor: Mr.Lee » wtorek 12 lut 2008, 21:49

Koledzy troszkę mnie nie było ale już jestem. Miałem małe problemy z kompem i systemem ale jestem. Widze jednak że dajecie sobie radę beze mnie
Bravo panowie. Poznawajmy nasz sprzęt.
Pozdrawiam!

ODPOWIEDZ