Korg M3 - użytkownicy
Witejcies!
Wreszcie udało mi się znaleźć ździebko czasu i zainstalowałem Radiasa.
Po pierwsze primo: nie jest to trudne. Ktoś obeznany ogólnie ze śrubokrętem daje radę spokojnie. Zajęło mi to 10 minut i powiodło się bez problemów.
Po drugie primo: na stronie Korga jest update Radiasa do wersji 2.0. Mój miał 1.0 - najlepiej od razu zrobić update.
Po trzecie primo: brzmienie jest naprawdę imponujące. Zgadzam się z opinią, że dopiero teraz M3 jest kompletny.
Reasumując: warto.
Po pierwsze primo: nie jest to trudne. Ktoś obeznany ogólnie ze śrubokrętem daje radę spokojnie. Zajęło mi to 10 minut i powiodło się bez problemów.
Po drugie primo: na stronie Korga jest update Radiasa do wersji 2.0. Mój miał 1.0 - najlepiej od razu zrobić update.
Po trzecie primo: brzmienie jest naprawdę imponujące. Zgadzam się z opinią, że dopiero teraz M3 jest kompletny.
Reasumując: warto.
Re: Korg M3 - użytkownicy
...Witejcies!
Reasumując: warto....
No i będą tak męczyć, dręczyć... No dobra, zamówię w przyszłym tygodniu
W końcu to tylko 1000zł. Chyba w megamusic mają jeszcze?
Reasumując: warto....
No i będą tak męczyć, dręczyć... No dobra, zamówię w przyszłym tygodniu

- kajus_Poland
a ja tak sobie czytam i czytam a tez jestem baaaa...ardzo zadowolonym właścicielem M3 o EXB-RADIAS i zaluje ze nie mam teraz 1000zl
odrazu bym zamowil ech . . . . moze na wakacje 

Radias radiasem ;).. może ktoś wie czy można przy pomocy scen włączać i wyłączać moduły KARMA ?...chodzi mi o to czy np.: scena 1 karma A scena 2 karma B (karma A już nie)…scena 6 karma A i B dla tego samego tracka.?...
witam,
Panowie, mam wrażenie, że jesteście w zmowie i macie na celu nakręcenie jak największej liczby niewinnych ludzi na kupno m3.
mam pytanie: czy ma ktoś z Was futerał do tego instrumentu? jakoś go chyba targacie na koncerty, nie wydaje mi się rozsądne noszenie go w szmacianej torbie...
Panowie, mam wrażenie, że jesteście w zmowie i macie na celu nakręcenie jak największej liczby niewinnych ludzi na kupno m3.
mam pytanie: czy ma ktoś z Was futerał do tego instrumentu? jakoś go chyba targacie na koncerty, nie wydaje mi się rozsądne noszenie go w szmacianej torbie...
......nie wiem czy można zamieszczać linki ale to o co mam na myśli można usłyszeć http://www.wrzuta.pl/audio/1NpP8IeImx/test05 i pożniej test06...
Panie EXp
No szczerze to ja nie słysze nic w tym specjalnego. Prosty przebieg Arpegio z nie kontrolowanym dołem. Przebieg perkusyjny standardowy, beat trochę zaciągajacy elektro. A jak wielu użytkowników potwierdzi, karma potrafi o wiele więcej. Niestety tu inteligencji karmy nie słychać.
Ale ciesze sie że jesteś jednym z nas i że wniesiesz coś do tego forum!
Pozdrawiam!...
http://www.wrzuta.pl/audio/tMZYRsbt73/dave01
wtedy mnie karma zachwyciłla :)...ja nie potrafię grać :)...ja tworzę...słabe bo słabe ale grać nadal nie potrafię :)..i nie mam zamiaru umieć :) odtwarzacz ze mnie manualny zaden ;)....
Panie EXp
No szczerze to ja nie słysze nic w tym specjalnego. Prosty przebieg Arpegio z nie kontrolowanym dołem. Przebieg perkusyjny standardowy, beat trochę zaciągajacy elektro. A jak wielu użytkowników potwierdzi, karma potrafi o wiele więcej. Niestety tu inteligencji karmy nie słychać.
Ale ciesze sie że jesteś jednym z nas i że wniesiesz coś do tego forum!
Pozdrawiam!...
http://www.wrzuta.pl/audio/tMZYRsbt73/dave01
wtedy mnie karma zachwyciłla :)...ja nie potrafię grać :)...ja tworzę...słabe bo słabe ale grać nadal nie potrafię :)..i nie mam zamiaru umieć :) odtwarzacz ze mnie manualny zaden ;)....
...witam,
mam pytanie: czy ma ktoś z Was futerał do tego instrumentu? jakoś go chyba targacie na koncerty, nie wydaje mi się rozsądne noszenie go w szmacianej torbie......
futerał to na głosniczki tez potrzeba na wzmacnaiacze i inne takie chyba...no wybacz ale pytanie o futerał na m3 ?...nie na miejscu...:)...
mam pytanie: czy ma ktoś z Was futerał do tego instrumentu? jakoś go chyba targacie na koncerty, nie wydaje mi się rozsądne noszenie go w szmacianej torbie......
futerał to na głosniczki tez potrzeba na wzmacnaiacze i inne takie chyba...no wybacz ale pytanie o futerał na m3 ?...nie na miejscu...:)...
-
Z zainteresowaniem śledzę i podziwiam uwielbienie niektórych z Was do M3.Sam łamię sobie głowę od jakiegoś miesiąca nad tym klawiszem.Jednak targają mną róznorakie rozterki.Nie ujmujac nic bo M3 to zawodowy klawisz i nie ma co do tego wątpliwości jednak mam wiele ale jezeli chodzi o brzmienie fabrycznych presetow.Długie lata grałem na EMU-E 5000ultra,takze na Virusie b.Juz nie mam tych zabawek.Do EMU ładowałem sample z kolekcji EOS E4 i naprawdę to brzmiało.Virus parę lat temu to był szał.Teraz do grania używam tylko komputera.Massive czy Nexus to powalające brzmienia.Wiem,wiem bo Nexus to powtarzalne presety,Massive żre niemilosierne CPU komputera itd,itp.Ja podchodzę trochę inaczej do procesu tworzenia.Uważam ze w muzyce główną silą jest ciekawa harmonia,fajna zagrywka i pomysł a nie ukręcanie na siłe padów i leadów zeby tylko były inne niz fabryczne.Po prostu nie mam czasu nad siedzeniem pół dnia nad padem,wolę gotowy preset wstawić w odpowiednim miejscu.Łącząć w aranżu odpowiednio Massive,fm8 i Nexus tylko bardzo wprawne ucho wychwyci czy to gotowe presety czy mozolnie krecone godzinami.Przecież gitara to najbardziej powtarzalny preset a mnogością odcieni,kolorów zachwyca cały czas nasze uszy.Wiem ,wiem muzyka elektroniczna to inna bajka.Ja jednak uważam ze są tylko dwa gatunki muzyki....dobra i zła.Wracając do tematu.Po prostu nie wyobrażam sobie tworzenia muzyki na jednym instrumencie.Piszecie np-sprzedalem komputer,wszystkie programy i kupiłem M3.Mimo szacunku do tego instrumentu uwazam ze to głupota.Karma w M3 to dla mnie tajemnica.Demo na stronie Korga S.Kaya z wykorzystaniem Karmy nie zrobilo na mnie specjalnego wrazenia.W prywatnym poscie jeden z zacnych forumowiczów napisał ze Karma to bębniarz,basista i gitarzysta w jednym.Pojechałem jeszcze raz do sklepu.Dla mnie Karma to taki rozbudowany arpegiator do electro czy wariackich bitów.Nie mogłem wydusić z niej(sprzedawca także)jakiejś rasowej zagrywki basowej np z brzękiem strun o progi.Chyba znowu lata cwiczeń.Reasumujać-Panowie dajcie jakieś próbki przebiegów Karmy czy swoich poczynań ktore będą podporą dla słów zachwytu dla M3 a idę do sklepu i zamawiam w ciemno bo potrzebny mi dobry klawisz a Yamahy nie chcę i naturalnych brzmień takze specjalnie nie szukam bo te sobie wgram do Haliona albo innego samplera.Pozdrawiam wszystkich
Gram rozne gatunki muzyczne.Lubie dobra muze.Pozdrawiam wszystkich o podobnych upodobaniach
Może zanim rozwinie sie dyskusja w kwestiach, które poruszasz zobacz na http://www.korg.de Trzeba tam nacisnąć na Korg TV i wybrać prezentację M3 Andreasa Gundlach. KARMA pełną gębą choć na pewno nie w całej krasie. Jeżeli i to nie zrobi na Tobie żadnego wrażenia, to nie wiem...