Korg M3 - użytkownicy

Tu zajmujemy się sprawami tyczącymi się urządzeń stosowanych przy nagłośnieniach imprez.
Awatar użytkownika
elmuz1
Re: Korg M3 - użytkownicy

Post autor: elmuz1 » środa 06 lut 2008, 16:07

...Niemowie że to ma być proste. Sam nie jestem pewien, ale sprawdzę to w najbliższym czasie i dam Wam znać, bo uważam to za totalne przegięcie z ceną...
Dzięki Dobry Człowieku

Awatar użytkownika
elmuz1

Post autor: elmuz1 » środa 06 lut 2008, 16:11

...Taka pamięć kosztuje 80 zł według mnie podobna do EXB-M256 ...
Podobna - nie znaczy taka sama... Nie chce mi się wierzyć, że byłoby to takie proste.
...
Czasami właśnie może być proste. Ktoś już tu pisał, że chyba do Yamahy XS jedne pamięci pasują, inne nie (ten sam rodzaj pamięci).

Awatar użytkownika
KAFEL

Post autor: KAFEL » środa 06 lut 2008, 16:38

Awatar użytkownika
Pan_Jabu

Post autor: Pan_Jabu » środa 06 lut 2008, 16:45

Czasami właśnie może być proste. Ktoś już tu pisał, że chyba do Yamahy XS jedne pamięci pasują, inne nie (ten sam rodzaj pamięci)....

XS to inny przypadek - tam formalnie pasują standardowe DIMM-y, a to że jedne działają a inne nie, to osobny kwas.

Tu producent mówi, że można stosować tylko firmowy moduł, za który dyktuje bandycką cenę. Nie bardzo wierzę w to, żeby się nie zabezpieczyli jakoś na okoliczność używania "zwykłej" pamięci. Gdyby tak było, to przecież chyba mało kto by kupił EXB-M256...

Awatar użytkownika
KAFEL

Post autor: KAFEL » środa 06 lut 2008, 17:05

...a TUTAJ możecie kupić za 200$ (500zł). Prosto z Japonii

Awatar użytkownika
lakiernik

Post autor: lakiernik » piątek 08 lut 2008, 12:42

Mam M3..... No i muszę głośno i wyraznie powiedzieć ,że jestem rozczarowany -Totalna porażka, poprostu wpuściliście mnie w maliny brzmienie płaskie i plastikowe o akustykach to już nic nie powiem...karma to poprostu tylko trochę bardziej rozbudowany samograj typu lepszy arpeggiator...ech

Dobra, dobra... żartowałem-tak na serio to WYMIĘKAM !!!!
Muszę podziękować Wam wszystkim a przede wszystkim Mr. Lee który założył ten temat na forum, bo chyba gdyby nie to to bym sobie odpuścił M3 - Dzięki Wielkie Także Za Pomoc w tej decyzji !!!!! Możliwości M3 powalają na kolana i w sumie bardzo przyjazny i łatwy w obsłudze system. Mam M3 kilka dni i każda wolna chwila jest jego, co gorsza mam akurat dość podobnie jak miał na poczatku Pan Jabu czyli mało czasu, ale jakoś tam zapoznajemy się z M3 a przede wszystkim z Panią Karmą ( godziną z nią mija jak 5 min w realu - you know what I mean....
co tu dużo gadać - POTĘGA !!!!

mam problem z czytnikiem kart ( nie mam pendrive) poprostu w trybie MEDIA M3 nie rozpoznaje czytnika i karty, więc chciałem sformatować karte/czytnik w taki sposób jak jest to opisane w manualu ale tego też nie da się zrobić bo przyciski i odnośniki służące formatowaniu poprostu nie istnieją/nie są aktywne... Myslałem, że może przez to że czytnik jest typu USB 1.0 a w M3 jest USB 2.0, choć nie mam takiej pewności że czytnik jest 1.0, Pomóżcie plis czy może to być taka przyczyna ? Mieliście podobne przypadki z trybem MEDIA ??

P.S. Ach ta GTK M3 ma siłę oddziaływania....
Only Hardware System: Elektrony: Machinedrum UW, Monomachine, Octatrack, AnalogFour, DSI Tempest, Korg MS-20 Mini,Yamaha Tenori-on, Waldorf Blofeld, E-mu MP-7, Korg ER-1, Eventide Space, Alesis Bitrman

Awatar użytkownika
elmuz1

Post autor: elmuz1 » piątek 08 lut 2008, 15:38

Dobra, dobra... żartowałem-tak na serio to WYMIĘKAM !!!!
Muszę podziękować Wam wszystkim a przede wszystkim Mr. Lee który założył ten temat na forum, bo chyba gdyby nie to to bym sobie odpuścił M3 - Dzięki Wielkie Także Za Pomoc w tej decyzji !!!!! Możliwości M3 powalają na kolana i w sumie bardzo przyjazny i łatwy w obsłudze system. Mam M3 kilka dni i każda wolna chwila jest jego, co gorsza mam akurat dość podobnie jak miał na poczatku Pan Jabu czyli mało czasu, ale jakoś tam zapoznajemy się z M3 a przede wszystkim z Panią Karmą ( godziną z nią mija jak 5 min w realu - you know what I mean....
co tu dużo gadać - POTĘGA !!!!

mam problem z czytnikiem kart ( nie mam pendrive) poprostu w trybie MEDIA M3 nie rozpoznaje czytnika i karty, więc chciałem sformatować karte/czytnik w taki sposób jak jest to opisane w manualu ale tego też nie da się zrobić bo przyciski i odnośniki służące formatowaniu poprostu nie istnieją/nie są aktywne... Myslałem, że może przez to że czytnik jest typu USB 1.0 a w M3 jest USB 2.0, choć nie mam takiej pewności że czytnik jest 1.0, Pomóżcie plis czy może to być taka przyczyna ? Mieliście podobne przypadki z trybem MEDIA ?

P.S. Ach ta GTK M3 ma siłę oddziaływania.... ...
Witaj w Klubie!
Miło, że dołączyłeś. Teraz również dzięki Tobie przybędzie nowych tematów, a pewnie też rozwiązanych problemów. Tak że same korzyści z Twojego posiadania M3 dla Ciebie, dla nas i dla tych, którzy dość uważnie obserwują ten wątek i piszą o nim w innych
Co do pendriv'a. Ja na razie korzystam z wolnego miejsca na zwykłej MP-trójce, którą pożyczam od córki. Wszystko działa OK.

Awatar użytkownika
elmuz1

Post autor: elmuz1 » piątek 08 lut 2008, 15:55

A Mr Lee to chyba już w jakimś Radiasowym amoku
Krzysiu, pisz coś o tym Radiasie, bo jeszcze. Takie ciepłe wrażenia są najlepsze

Mr.Lee

Post autor: Mr.Lee » piątek 08 lut 2008, 16:56

...A Mr Lee to chyba już w jakimś Radiasowym amoku
Krzysiu, pisz coś o tym Radiasie, bo jeszcze. Takie ciepłe wrażenia są najlepsze ...
oki Panowie!
Pokolei... bo nie wyrabiam z czasem. O mojej M-trójeczce mogę pomażyć. Praca i Praca. Ale spokojnie mam wolny weekend to nadrobie. Szczerze mówiąc to tylko radiasa teraz gryzę. Naprawde to brakujące ogniwo w konstrukcji tego klawisza. Nie ma tam brzmienia które by mnie nie wprawiało w zadumę.

Lakierniku gratuluję zakupu. Składaj na radiasa.
A jeżeli chodzi o twoją pamięć USB to spróbuj ją sformatować w kompie. Wybież format FAT 32. A jeżeli to nie pomoże to idz do sklepu i kup 1GB za ok 300 zł. Ja tak zrobiłem.

Pozdrawiam Panowie!

Awatar użytkownika
Pan_Jabu

Post autor: Pan_Jabu » piątek 08 lut 2008, 17:11

Lakierniku gratuluję zakupu. Składaj na radiasa.
A jeżeli chodzi o twoją pamięć USB to spróbuj ją sformatować w kompie. Wybież format FAT 32. A jeżeli to nie pomoże to idz do sklepu i kup 1GB za ok 300 zł. Ja tak zrobiłem.

Ej, coś pokręciłeś
Przecież zwykłego pendrive 1 GB można kupić za 30 zł, a za 60-70 zł można kupić 4 GB.

ODPOWIEDZ