Odnowiony Sonic Maximizer

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
JoachimK
Kontakt:
Odnowiony Sonic Maximizer

Post autor: JoachimK » środa 06 lut 2008, 01:42

Firma BBE nie tylko wyprodukowala swoj znany sprzed lat hardware w nowych wersjach, ale i stara wtyczka doczekala sie po latach wznowienia przez Nomad Factory

Sonic Maximizer
Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!

Awatar użytkownika
Orbit

Re: Odnowiony Sonic Maximizer

Post autor: Orbit » środa 06 lut 2008, 01:48

...Firma BBE nie tylko wyprodukowala swoj znany sprzed lat hardware w nowych wersjach, ale i stara wtyczka doczekala sie po latach wznowienia przez Nomad Factory

Sonic Maximizer...
To dosyc przydatna wtyczka , a teraz nowa wersja :0

Awatar użytkownika
MB

Post autor: MB » środa 06 lut 2008, 01:58

Pytanie tylko - komu w dzisiejszych czasach takie cudeńka potrzebne?
Dzisiejsze "standardy" masteringu skutkują niemiłosiernie agresywnym dźwiękiem.

Moim zdaniem dokładanie basu przewracającego jelita i świszczących harmonicznych to jak proszenie się o kłopoty w Radiu Zet i jemu podobnych mediach.

dj.unitra

Post autor: dj.unitra » środa 06 lut 2008, 10:47

...Pytanie tylko - komu w dzisiejszych czasach takie cudeńka potrzebne?
Dzisiejsze "standardy" masteringu skutkują niemiłosiernie agresywnym dźwiękiem.

Moim zdaniem dokładanie basu przewracającego jelita i świszczących harmonicznych to jak proszenie się o kłopoty w Radiu Zet i jemu podobnych mediach....
Zgadzę się Wiem coś o tym. Pracowałem w radiu. To agresywne brzmienie dzisiejszych kawałków przysparza pracy panom z Urzędu komunikacji Elektronicznej. Wpadają oni do radia i kręcą gałami od poziomu głośności albo mieszają w korekcji, bo coś im w pomiarach źle wychodzi
Wracając jednak do Sonica. Posiadam wersję software, wiem co prawda, że to nie to samo co sprzęt. Wykorzystuje go przy każdym masteringu i nie wyobrażam sobie pracy bez niego.

Awatar użytkownika
AdamZ

Post autor: AdamZ » środa 06 lut 2008, 12:06

Posiadam starszą wersję BBE 862 i uważam to urządzonko za niezbędnik w mojej konfiguracji. Jesli umiejętnie się tego uzyje wprowadza wiele dobrego do każdego przepuszczonego materiału.
Co do wersji software ( posiadam wczesniejszą ) brzmiało to całkiem inaczej niż wersja hardware. Byćmoze dlatego , że oparta jest na nowszym modelu BBE. W kazdym razie bardziej odpowiada mi brzmienie 862.

[addsig]
AdromedaA6|Prophet'08|MinimoogVoyager|Virus TI|Roland:D550|JX-8P|Juno-106|αJuno1|JP8000|JD800|R-8M|Yamaha: EX5|TX7|CS-30|KORG: Poly800|microKORG|Monotron|POLY-61|Teisco60F|S.BassStation|DrumStation2|Waldorf Pulse, MFB502, Matrix1000...

ODPOWIEDZ