Firma BBE nie tylko wyprodukowala swoj znany sprzed lat hardware w nowych wersjach, ale i stara wtyczka doczekala sie po latach wznowienia przez Nomad Factory
Sonic Maximizer
Odnowiony Sonic Maximizer
Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!
Re: Odnowiony Sonic Maximizer
...Firma BBE nie tylko wyprodukowala swoj znany sprzed lat hardware w nowych wersjach, ale i stara wtyczka doczekala sie po latach wznowienia przez Nomad Factory
Sonic Maximizer...
To dosyc przydatna wtyczka , a teraz nowa wersja :0
Sonic Maximizer...
To dosyc przydatna wtyczka , a teraz nowa wersja :0
Pytanie tylko - komu w dzisiejszych czasach takie cudeńka potrzebne?
Dzisiejsze "standardy" masteringu skutkują niemiłosiernie agresywnym dźwiękiem.
Moim zdaniem dokładanie basu przewracającego jelita i świszczących harmonicznych to jak proszenie się o kłopoty w Radiu Zet i jemu podobnych mediach.
Moim zdaniem dokładanie basu przewracającego jelita i świszczących harmonicznych to jak proszenie się o kłopoty w Radiu Zet i jemu podobnych mediach.
...Pytanie tylko - komu w dzisiejszych czasach takie cudeńka potrzebne?
Moim zdaniem dokładanie basu przewracającego jelita i świszczących harmonicznych to jak proszenie się o kłopoty w Radiu Zet i jemu podobnych mediach....
Zgadzę się
Wiem coś o tym. Pracowałem w radiu. To agresywne brzmienie dzisiejszych kawałków przysparza pracy panom z Urzędu komunikacji Elektronicznej. Wpadają oni do radia i kręcą gałami od poziomu głośności albo mieszają w korekcji, bo coś im w pomiarach źle wychodzi
Wracając jednak do Sonica. Posiadam wersję software, wiem co prawda, że to nie to samo co sprzęt. Wykorzystuje go przy każdym masteringu i nie wyobrażam sobie pracy bez niego.
Moim zdaniem dokładanie basu przewracającego jelita i świszczących harmonicznych to jak proszenie się o kłopoty w Radiu Zet i jemu podobnych mediach....
Zgadzę się

Wracając jednak do Sonica. Posiadam wersję software, wiem co prawda, że to nie to samo co sprzęt. Wykorzystuje go przy każdym masteringu i nie wyobrażam sobie pracy bez niego.
Posiadam starszą wersję BBE 862 i uważam to urządzonko za niezbędnik w mojej konfiguracji. Jesli umiejętnie się tego uzyje wprowadza wiele dobrego do każdego przepuszczonego materiału.
Co do wersji software ( posiadam wczesniejszą ) brzmiało to całkiem inaczej niż wersja hardware. Byćmoze dlatego , że oparta jest na nowszym modelu BBE. W kazdym razie bardziej odpowiada mi brzmienie 862.
[addsig]
Co do wersji software ( posiadam wczesniejszą ) brzmiało to całkiem inaczej niż wersja hardware. Byćmoze dlatego , że oparta jest na nowszym modelu BBE. W kazdym razie bardziej odpowiada mi brzmienie 862.
[addsig]
AdromedaA6|Prophet'08|MinimoogVoyager|Virus TI|Roland:D550|JX-8P|Juno-106|αJuno1|JP8000|JD800|R-8M|Yamaha: EX5|TX7|CS-30|KORG: Poly800|microKORG|Monotron|POLY-61|Teisco60F|S.BassStation|DrumStation2|Waldorf Pulse, MFB502, Matrix1000...