Marian UCON CX

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
Groover
Kontakt:
Marian UCON CX

Post autor: Groover » wtorek 05 lut 2008, 16:00

hej,

gdyby ktoś myślał o zakupie tego ustrojstwa to SZCZERZE ODRADZAM. Od 4 godzin próbujemy to uruchomić i goofno... Z ciekawostek - stery ASIO "widzą" tylko jedno wyjście, choć ma wyjść w sumie 18. Kupa, więcej nie widzi. Pod WDM co chwilę blue screen. Jak można sprzedawać coś takiego... WRRRRRRr^#$&**@&^@%#

Pozdro
Groover
nowe portale:
www.PortalStudyjny.pl, www.PortalKlawiszowy.pl, www.PortalGitarowy.pl

Awatar użytkownika
macandroll

Re: Marian UCON CX

Post autor: macandroll » wtorek 05 lut 2008, 17:07

...hej,

gdyby ktoś myślał o zakupie tego ustrojstwa to SZCZERZE ODRADZAM. Od 4 godzin próbujemy to uruchomić i goofno... Z ciekawostek - stery ASIO "widzą" tylko jedno wyjście, choć ma wyjść w sumie 18. Kupa, więcej nie widzi. Pod WDM co chwilę blue screen. Jak można sprzedawać coś takiego... WRRRRRRr^#$&**@&^@%#

Pozdro
Groover...
Dzięki za info. A czy to jest ta wersja USB? Bo zastanawiałem sie na tym interfejsem.
Muzyk, gitarzysta

Awatar użytkownika
Groover
Kontakt:

Post autor: Groover » wtorek 05 lut 2008, 17:21

......hej,

Pozdro
Groover...
Dzięki za info. A czy to jest ta wersja USB? Bo zastanawiałem sie na tym interfejsem....

USB 2.0. Czysta instalacja na lapku FS i stacjonarnym - w obu przypadkach problemy. No a ASIO z 2 wyjściami po prostu mnie rozwaliło...

Pozdro
Groover
nowe portale:

Awatar użytkownika
zwierzu

Post autor: zwierzu » wtorek 05 lut 2008, 18:28

...hej,

Pozdro
Groover...
??
mam takie dwa i nie narzekam
idealny sprzęt to nie jest ale pare rzeczy już nagrałem na to (łącznie z adatem)
[addsig]
lubie rockenrola, PGR'y i inne bajery

Awatar użytkownika
zwierzu

Post autor: zwierzu » wtorek 05 lut 2008, 18:31

USB 2.0. Czysta instalacja na lapku FS i stacjonarnym - w obu przypadkach problemy. No a ASIO z 2 wyjściami po prostu mnie rozwaliło...

Pozdro
Groover...
oszczędzanie zasilania usb wyłączone ?
[addsig]

Awatar użytkownika
zwierzu

Post autor: zwierzu » wtorek 05 lut 2008, 18:35

konieczny jest jakis update Windowsa (patrz instrukcja), ale to chyba przeszedłeś...
[addsig]

Awatar użytkownika
zwierzu

Post autor: zwierzu » wtorek 05 lut 2008, 18:52

Z ciekawostek - stery ASIO "widzą" tylko jedno wyjście, choć ma wyjść w sumie 18.
.......................
pod WDM nigdy nie nagrywałem to nie wiem, ale pod ASIO żadnych problemów (bardziej problemy stwarzał soft a raczej kilka softów naraz które się gryzły)
natomiast wyjść jest 16 a dodatkowo masz wyjście MIX (to wyjście stricte fizyczne, nie zarządzane przez soft)
Sprzęt jest naprawde ok, wkurza mnie tylko troche panel ustawień ale to drobnostki.
Coś chłopaki nie tak działacie :)

[addsig]

Awatar użytkownika
Groover
Kontakt:

Post autor: Groover » wtorek 05 lut 2008, 20:58

...

Pozdro
Groover...
oszczędzanie zasilania usb wyłączone ?
...

owszem

Pozdro
Groover
nowe portale:

Awatar użytkownika
Groover
Kontakt:

Post autor: Groover » wtorek 05 lut 2008, 21:03

... Z ciekawostek - stery ASIO "widzą" tylko jedno wyjście, choć ma wyjść w sumie 18.
.......................
pod WDM nigdy nie nagrywałem to nie wiem, ale pod ASIO żadnych problemów (bardziej problemy stwarzał soft a raczej kilka softów naraz które się gryzły)
natomiast wyjść jest 16 a dodatkowo masz wyjście MIX (to wyjście stricte fizyczne, nie zarządzane przez soft)
Sprzęt jest naprawde ok, wkurza mnie tylko troche panel ustawień ale to drobnostki.
Coś chłopaki nie tak działacie :)

...

potrzebne są wyjścia na niezależne odsłuchy - miało działać pod Cubase SX PO mikserze programu. Skoro są stery ASIO... hehe. Ale ASIO pokazuje TYLKO jedno wyjście. A próby działania w Cubase SX na bazie sterów ASIO4all albo ASIO Multimedia Driver kończyły się bluescreenami, trzaskami w torach monitorowych i dropami w nagrywaniu. Powtórzę pytanie - jak można sprzedawać sprzęt z tyloma wyjściami BEZ ODPOWIEDNICH STEROWNIKÓW ASIO???

Pozdro
Groover
nowe portale:

Awatar użytkownika
zwierzu

Post autor: zwierzu » wtorek 05 lut 2008, 21:08

to ASIO z dwoma wyjściami jak piszesz, to jakaś nienormalna sytuacja, u mnie wszystko jak ta lala jeśli chodzi o firmowe stery. W Control Panel masz przecież wejścia i wyjścia, jeśli chcesz mieć wszystkie aktywne to trza je odhaczyć. (ja cały czas mówię o firmowych sterach)

[addsig]

ODPOWIEDZ