Nowe uaktualnienia Cubase 4 (Studio)/Nuendo 4
Do sciagniecia od kilku godzin ze steinbergowego ftp
Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!
Re: Nowe uaktualnienia Cubase 4 (Studio)/Nuendo 4
...Do sciagniecia od kilku godzin ze steinbergowego ftp...
Podejrzewam, ze i tak juz gorzej nie moze byc niz ta poprzednia poprawka, ktora zwalila nie tylko projekty....w pluginach zrobila meksyk.....i wiele innych. Mam nadzieje, ze poprawki.....a nie partawki.
[addsig]
Podejrzewam, ze i tak juz gorzej nie moze byc niz ta poprzednia poprawka, ktora zwalila nie tylko projekty....w pluginach zrobila meksyk.....i wiele innych. Mam nadzieje, ze poprawki.....a nie partawki.
[addsig]
Universal Audio Apollo Twin / Adam A7 / Native Kontrol S49 / Native Komplete 10 Ultimate / Pro Tools 12 / Samplitude Pro X3 Suite
...
Właśnie też bym prosił o jakieś relacje po aktualizacji bo przymierzam się do zakupu 4 i nie wiem czy sobie nie wybić tego z głowy

RME Fireface800 plus RME ADI 8 DS, IgsAudio: Gloobus, DT, 2972, 1176, 2176, S-Type Mix Buss Compressor, APS Aeon...
...
Właśnie też bym prosił o jakieś relacje po aktualizacji bo przymierzam się do zakupu 4 i nie wiem czy sobie nie wybić tego z głowy

Tym razem będę niezwykle ostrożny do dziś mam czkawkę update C4 do 4.1
Hmmm....zdecydowanie uruchomil sie szybciej. Moze to zludzenie lub placebo....ale wydaje mi sie takze, ze wchodzenie w poszczegolne okienka INSERTS, MIXER.....calosc dziala szybciej. No i wylaczyl sie blyskawicznie.....nie czekal nie wiem na co. Mam nadzieje, ze pryz pelnym projekcie bedzie podobnie. Czas pokaze.
[addsig]
[addsig]
Universal Audio Apollo Twin / Adam A7 / Native Kontrol S49 / Native Komplete 10 Ultimate / Pro Tools 12 / Samplitude Pro X3 Suite
A kto mi powie czy otwiera sesje z nuendo 1.5.3 (mam takich setki w archiwum) o ile Cubase 4.0.3 otwiera bez problemu te sesje to 4.1 już za cholerę nie chciał, ciekaw jestem czy najnowszy upgrade je otwiera.
W opisie co poprawiono nie widziałem takiego punktu że odczytuje.
Dla mnie to istotna informacja
Dla mnie to istotna informacja
...A kto mi powie czy otwiera sesje z nuendo 1.5.3 (mam takich setki w archiwum) o ile Cubase 4.0.3 otwiera bez problemu te sesje to 4.1 już za cholerę nie chciał, ciekaw jestem czy najnowszy upgrade je otwiera.
Dla mnie to istotna informacja...
Na komputerze, gdzie mam C4 akurat nie mam projektow z Nuendo, a w ogole nie mam projektow ze starego Nuendo (juz tylko v3.2, moze gdzies znajde jutro projekty z v2)
PDF podaje poprawki tych bledow, o ktorych tu na forum byla mowa, np. nieotwieranie niektorych mp3.
Ja niestety nie moge potwierdzic tychze poprawek, bo u mnie C4 dzialal dobrze. Mialem jeden dziwny blad, ktorego nigdy wczesniej nie widzialem w Cubase czy Nuendo, a ktory po restarcie C4 zniknal, reszta bledow to byly drobiazgi typu jakis blad w grafice itp.
W tej chwili zmienilem procek z C2D na Quad, wydaje sie ze wszystko dziala, aczkolwiekm zeby jakos specjalnie multiprocessing supportowany byl, to nie powiem
Jako ciekawostke dodam, ze mam w tej chwili w testach wtyczki, ktore maja taki blad, ze moga zupelnie wywalic N3.2 i SX3.1 przy skorzystaniu z pewnych opcji tych wtyczek. Pod C4 te pluginy dzialaja dobrze i nic zlego sie nie dzieje.
Nie ma (chyba) grupowania pluginow po nazwach, rozjezdzaja sie w rozne miejsca.
To tak na szybko.
P.S.
Nalezy dodac, ze mozna powoli probowac ruszac pod Vista 64 - uaktualnienia sa. Nawiasem mowiac SP1 dla Vista jest przygotowany i w tej chwili lokalizowany.
Dla mnie to istotna informacja...
Na komputerze, gdzie mam C4 akurat nie mam projektow z Nuendo, a w ogole nie mam projektow ze starego Nuendo (juz tylko v3.2, moze gdzies znajde jutro projekty z v2)
PDF podaje poprawki tych bledow, o ktorych tu na forum byla mowa, np. nieotwieranie niektorych mp3.
Ja niestety nie moge potwierdzic tychze poprawek, bo u mnie C4 dzialal dobrze. Mialem jeden dziwny blad, ktorego nigdy wczesniej nie widzialem w Cubase czy Nuendo, a ktory po restarcie C4 zniknal, reszta bledow to byly drobiazgi typu jakis blad w grafice itp.
W tej chwili zmienilem procek z C2D na Quad, wydaje sie ze wszystko dziala, aczkolwiekm zeby jakos specjalnie multiprocessing supportowany byl, to nie powiem
Jako ciekawostke dodam, ze mam w tej chwili w testach wtyczki, ktore maja taki blad, ze moga zupelnie wywalic N3.2 i SX3.1 przy skorzystaniu z pewnych opcji tych wtyczek. Pod C4 te pluginy dzialaja dobrze i nic zlego sie nie dzieje.
Nie ma (chyba) grupowania pluginow po nazwach, rozjezdzaja sie w rozne miejsca.
To tak na szybko.
P.S.
Nalezy dodac, ze mozna powoli probowac ruszac pod Vista 64 - uaktualnienia sa. Nawiasem mowiac SP1 dla Vista jest przygotowany i w tej chwili lokalizowany.
P.S.
Nalezy dodac, ze mozna powoli probowac ruszac pod Vista 64 - uaktualnienia sa. Nawiasem mowiac SP1 dla Vista jest przygotowany i w tej chwili lokalizowany....
No ja akurat jestam na Macu, muszę się użerać z cubasem bo lata robilem na PCzresztą dalej na Nuendo korzystam z PC jednak z pewnych względów musiałem się przeorganizować na apple i generalnie jest lepiej, powoli też zmierzam do logica.
W razie czego jakbyś sprawdzał mogę ci podeslać jakąś mikrosesję typu "pitutitu" z PC NUENDO 1.5.3 czy cubase 4.1.2 to zobaczy?
Tylko jakoś w przyszłym tygodniu bo w traskę rano ruszam na kilka dni.
W razie czego jakbyś sprawdzał mogę ci podeslać jakąś mikrosesję typu "pitutitu" z PC NUENDO 1.5.3 czy cubase 4.1.2 to zobaczy?
Tylko jakoś w przyszłym tygodniu
OK
Tylko jakoś w przyszłym tygodniu
OK
- Soundscape
- Kontakt:
...Do sciagniecia od kilku godzin ze steinbergowego ftp...
Bardzo ciekawe jest to, że nie dostałem od Steinberga jeszcze ani jednego newslettera...No ale cóż..., nie tylko o update-ach dowiaduję się najpierw na forum...Ale mam nadzieje, że to dobry update.
Bardzo ciekawe jest to, że nie dostałem od Steinberga jeszcze ani jednego newslettera...No ale cóż..., nie tylko o update-ach dowiaduję się najpierw na forum...Ale mam nadzieje, że to dobry update.